Raskausajan vaatetus

Vatsan kasvaessa alkaa pikkuhiljaa tulla ikävä omaa kroppaa. Lähinnä tietysti siksi, että olo alkaa olla kömpelö ja hieman tukala, mutta myös siksi että supistunut vaatevalikoimani alkaa pitkästyttää. En suinkaan ennen raskautta ollut niissä mitoissa, joissa olisin halunnut olla, mutta vaatteeni mahtuivat päälle ja valinnan varaa oli. Nyt vaihtoehdot ovat käyneet vähiin.

Äitiysvaatteitahan olisi saatavilla (ainakin netissä) vaikka kuinka ja monet niistä ovat oikeasti hyvännäköisiä. En vaan ihan periaatteesta halua niihin kauheasti sijoittaa – käyttöaika on lyhyt ja jälleenmyyntiarvo pieni. Olen ostanut kolme äitiysmekkoa, yksi pelkästään työkäyttöön, yksi vapaa-ajalle ja yksi on vähän siistimpi ja soveltuu tarvittaessa vähän juhlavampaankin tilaisuuteen. Lisäksi olen ostanut kahdet mammafarkut, joista toiset hajosivat töissä – nyt siis mennään yksillä. Lisäksi minulla on äitiyslegginsit ja paksuja, mustia äitiyssukkiksia. Siinä se. Melko kohtuullinen määrä. Omista vaatteista sopivat vielä ainakin hyvin pidemmät topit, puserot ja neuleet sekä tunikat. Kotona menevät omat olohousut, kun resorin jättää mahan alle. Myös kotona suosimani maximekot sopivat. Jopa pitkä untuvatakkini on sen mallinen, että se menee vielä kiinni, kun vyön nostaa mahan yläpuolelle. Laskettuun aikaan on enää vajaat seitsemän viikkoa ja pian jään äitiysvapaalle. Olen siis luottavainen, että näillä pärjään helposti loppuajan.

Eri asia on sitten tietysti imetykseen soveltuvat vaatteet. Jotkut imetysliivit on pakko hommata valmiiksi jo sairaalaan mukaan otettavaksi, mutta muuten ne taitavat olla ensimmäiset hankinnat kotiuduttua, kun tietää miten paljon ne rinnat oikein ovat kasvaneet. Muutaman imetystopin ajattelin myös hankkia valmiiksi neuletakkien ym. kanssa käytettäväksi. Lisäksi ole katsonut, että kaapissa pitäisi olla paitoja/tunikoita/mekkoja, joissa joko on tarkoitukseen soveltuva kietaisuleikkaus tai vaihtoehtoisesti napit edessä. Toivon, että imetysvaatteitakaan ei kauheasti tarvitse hankkia ja kotonahan sillä ei ole väliä, voi halutessaan mennä vaikka ilman puseroa.

Keskityn siis vaatettamaan tulevaa pienokaista ja odottamaan niitä ihania hetkiä, kun loputkin omat vaatteet alkavat taas sopimaan päälle. Luulisi motivaatiota vaunulenkeille kevään tullen löytyvän.

muoti trendit raskaus-ja-synnytys
Kommentit (5)
 1. Muistan tuon tympääntymisen vaatevaihtoehtojen vähyyteen! Käytin tosi paljon ihan tavallisia, reilumman kokosia mekkoja, mutta alaosa-vaihtoehtojen vähyys oli vaikeinta. Kohta tuo vaihe on ohi, etkä halua missään tapauksessa käyttää enää niitä raskausajan vaatteita. En uskonu siihen ensin, mutta niin siinä vaan kävi! 🙂 Nyt imettäessä (ja kun maha on jo suht kivasti palautunu) vaatevaihtoehtoja on enemmän, mutta aikaa ei ole enää pukeutumiseen! 😀

  Kannattaa tosiaan imetysliivit ostaa vasta ihan just ennen synnytystä tai sen jälkeen. Itse ostin ihan vaan niitä perus Lindexin joustavia imetysliivejä. Lindexin koot on muuten pienempiä kuin H&M:n. Ostin H&M:ltä vastaavia eikä lollerot kasvanu ikinä niihin sopiviks vaikka järkyttävän isoiksi tulikin. 😀 

  Luulin raskausaikana, että tarvitsisin eniten avattavia vaatteita imetysaikana. Yllätykseksi oon kuitenkin huomannut, että käytän imetystoppien kanssa tosi paljon neuleita. Toki myös neuletakkeja ja muita avattavia, mutta niiden kanssa imettäminen on paljastavampaa. Pelkäsin alussa hirveästi rintatulehdusta ja pidin rinnat visusti piilossa ja mahdollisimman lämpinä. Tein pienen postauksen omasta imetyspukeutumisesta, käy tsekkaamassa! 🙂 

   

   

  1. Kävin lukemassa postauksesi ja olipas mielenkiintoista luettavaa. Luulin valmistautuneeni asiaan ajatuksen tasolla hyvin, mutta tulikin ilmi useampi asia, jota en ole tullut ajatelleeksi. 🙂

   Ensimmäinen ostosreissu synnytyksen jälkeen taitaa tosiaan olla imetysliivejä varten. H&M:lla näytti olevan joustavia imetystoppeja, jotka voisivat olla näppäriä kotikäyttöön (tykkään muutenkin kotona käyttää urheilutoppeja ym. joissa ei ole kaaritukia). Noiden voisi ajatella myös joustavan materiaalin ansioista mukautuvan vaihtelevaan rintavarustuksen kokoon. Täytyypä jo ensi viikolla, äitiysvapaan alettua käydä sovittelemassa.

   Rintatulehdus kyllä hirvittää – talvivauva kun on tulossa. Onneksi sain ruskovillan rinnanlämmittimet, joiden pitäisi olla tosi hyvät sujauttaa vaikka paidan ja liivien väliin.

   1. Hienoa jos sait siitä jotain vinkkejä! 🙂

    Ne joustavat liivit on itselle ainakin ollut parhaimpia. Liivejä joutuu pesemään joka päivä, joten elastisuus kärsii ympäryksen kohdalta, mutta joustavuus pitää rinnat mukavasti liivin sisällä. Ostin nimittäin just sellaiset ”tavallisemman näköiset liivit” pitseillä, ja niistä kyllä rinta tulee ulos kun toisesta syöttää! Vaikka näyttivätkin sopivilta sovituskopissa. 

    Juu noi ruskovillan rinnanlämmittimet on tosi hyvät, käytin itsekin syksyllä. 🙂  

 2. Olin jopa yllättynyt, että omat vaatteet ovat mahtuneet näin hyvin ja pitkälle. Ulkoiluhousut tosiaan ovat olleet ongelma minullekin.

  Voi ei käy kyllä kateeksi! Minä uskon pärjääväni perus henkkamaukka tms. liiveillä koon puolesta, mutta laatu mietityttää. Päädynkö ostamaan edullisempia liivejä moninkertaisen määrän? Imetysliivejä tosiaan täytyy olla useita, jotta niitä ehtii pestä ja kuivattaakin. Mikäköhän olisi riittävä määrä? Ehkä kotikäyttöön voisi olla toppimallisia?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *