Sweet dreams

Viime yönä näin unta, että olin raskaana. Synnytys oli käynnistymässä ja tajusin, että on lähdettävä sairaalaan. Sairaalakassi (josta olen monista blogeista lukenut) oli pakkaamatta. Paniikki. Mitä sinne tarvitsee mukaan? Keräilin itselleni vaatteita ja tarvikkeita, kunnes kassi täyttyi ja tajusin, etten ollut pakannut vauvalle vielä mitään. Juoksentelin keräilemässä vauvan tavaroita välillä pysähtyen pitelemään valtavaa vatsaani tuskissani.

Näihin tunnelmiin heräsin tänään. Tänään oli kierron 28. päivä eikä tietoakaan kuukautisista. Pientä kipuilua kyllä ja rinnat aristavat. Pieni toive minussa herää, että entä jos se olikin enneuni. Mies tuntui olevan sitä mieltä. Pääni sisällä kamppailevat, kuten usein muulloinkin, optimisti ja realisti. Realisti sanoo, että pillereiden jälkeen on tavallista, että kuukautiskierto heittelee tai että kuukautiset jäävät pois. Kivutkin voivat kuulua asiaan. Turha elätellä mitään toiveita. Optimisti miettii, että jos nyt kuitenkin tekisi raskaustestin. Optimistikaan ei valitettavasti tiedä milloin sen testin voisi tehdä, kun oletettua kuukautisten alkamispäivää ei ole tiedossa.

Ja sitten viimein: Meet my friend Pessimisti. Jos pissit aamulla tikulle, alkavat ne menkat kuitenkin pari tuntia myöhemmin. Sitähän nämä oireetkin, niin kuin hyvin tiedät, enteilevät. Ja taas joudut hakemaan lisää tikkuja kaappiin. Voisit yhtä hyvin pissiä jätskitikulle. Aamulla selviää kuka näistä kolmesta voittaa. Nyt katsomaan millaisia unia vauvakuumeilija mahtaa tänä yönä nähdä.

Toim.huom. Tulipa huomattua, että kirjoittaminen tai etenkään tekstin korjaaminen ei onnistu minun mobiililaitteellani. Korjattu siis jälkikäteen koneella.

Kommentit (2)
 1. Jee! Ihkaensimmäinen kommenttini, kiitos!

  Rationaalinen minäni ymmärtää, että vuosi on täysin normaali aika (ja meillä tosiaan vasta pari kuukautta yritystä takana). Mulle-kaikki-heti-nyt-minäni ei voi käsittää miksi täytyy odottaa. Toisinaan (ja näin jo ennen kuin ehkäisystä oli edes luovuttu) tulee todella voimakas tunne, pelko että en voi saada lapsia. Tällaista vuoristorataa ajelen sitten päivät pitkät. Useimmiten pinnassa on kuitenkin vain se lapsenomainen malttamattomuus.

  Eksyin joskus googlailujeni seurauksena blogiisi, mutta hukkasin sen. Olipa kiva löytää takaisin ja luinkin tekstisi alusta loppuun. Olen pahoillani koettelemuksistasi ja onnittelut odotuksesta! Palaan varmasti seuraamaan kuulumisiasi!

 2. Itse näin tähän asti ainoan unen vauvasta pari päivää ennen raskaustestin tekemistä. Olen nähnyt enneunia ennenkin, tämä saattoi olla kyllä vain toivomista.

  Mulla oli siinä unessa lapsi sylissä kesän matkakohteessamme, onneksi matka on jo takana mutta siellä ollessa muutaman kerran kävi mielessä, että toivottavasti ei ollut niin tarkka enneuni, että raskaus olisi siellä ollessa päättynyt.

  Mutta joo, tiedän miltä malttamattomuus tuntuu, itsellä juuri ennen ensimmäistä raskautumista (noin puoli vuotta yrittämisen aloittamisesta) alkoivat epäilykset vieriä mieleen. Siksi toitotankin sitä gynenin viestiä kaikille, että vuosi on normaalia 🙂 Ja uskon itse pillereiden lopettamisen alussa kyllä tosiaan vaikeuttavan myös kierron bongaamista yms. jonka vuoksi myös raskautuminen on vaikeampaa vaikka kovasti väittävät ettei niistä mitään haittaa ole!

  Ja tunnen tuskasi myös mobiililaitteen suhteen, Lily toimii tosi huonosti kännykällä. Ärsyttää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *