Synnytysvalmennus

Ajattelin eilen, että tästä täytyy tehdä oma postauksensa. Nyt mietin, että olikohan nyt noin? Eipä siitä rehellisesti sanoen ihan hirveästi ole kerrottavaa. Käytiin diojen kanssa läpi synnytyksen eri vaiheet ja kivunlievityksen vaihtoehdot, katsottiin synnytyspätkä (joka oli kyllä vanha, mutta sentään dvd, kun viimeksi oli vhs!), keskusteltiin ryhmissä tulevasta synnytyksestä (aina yhtä vaivaannuttavaa ja väkinäistä) ja lopuksi käytiin diojen kanssa läpi mitä tapahtuu synnytyksen jälkeen sairaalassa.

Mitä siitä jäi käteen? Synnyttämään lähtiessä kannattaa soittaa KELA-taksi tavallisen sijaan, niin pääsee halvemmalla. Numeroa eivät osanneet kertoa vaan käskettiin kysyä seuraavalla neuvolakäynnillä (eli katson itse netistä) ja neuvolakorttia kannattaa alkaa kanniskelemaan mukanaan. Nämä tulevat nyt mieleen. Ehkä siellä jotain muutakin hyödyllistä oli, mutta suurin osa tästä asiasta on löydettävissä netistä (esim. HUS:in videoina youtubessa). Sanottiin, että synnytyssairaaloiden esittelyt ovat myös netissä. Siellä oli tosiaan ihan hyviä videoita, joissa oli tietoa synnytyksestä, mutta sairaaloista on muutama hassu panoramakuva, joista ei mielestäni saanut mitään irti. Harmittaa. Jostain syystä olisin hirveästi halunnut päästä tutustumiskäynnille sairaalaan. Olisi varmempi olo lähteä, kun paikka olisi edes jotenkin tuttu.

Ihan kiva, että tuli käytyä, mutta… Eipä tuosta nyt mitenkään suunnattomasti hyötyä ollut. Erään toisen mammalomalaisen postauksesta päätellen samantyyppisiä ”valmennuksia” on muissakin kaupungeissa.

Parasta antia oli toisten mammojen mahojen kyttääminen ja vertailu. Minulla oli laskettu aika kaikista lähimpänä, mutta monella oli huomattavasti suurempi maha. Tästä olin itsekseni kovin tyytyväinen, kunnes tapasin lääkärin. (Ks. edellinen postaus.)

Kommentit (8)
 1. No ei meillekään mieheni kanssa neuvolan synnytysvalmennus paljoa uutta tuonut. Tulipahan nyt käytyä. Itselleni parhammiksi valmennuksiksi sanoisin nyt lukemani kirjat:
  Katerina Janouch: Synnytys
  Minna Haataja: Hyvä syntymä – kirja odottavalle äidille
  Niitä lukiessa mulla ainakin vahvistui tunne siitä, että olen henkisesti valmistautumassa synnytykseen, ja tärkeintä on luottaa itseensä ja omiin tuntemuksiin.
  Toki toivon, että vastassa olisi ihana kätilö. Turvallisimmalta tuntuu kuitenkin oma aviomies, ilman häntä en tätä varmaan pystyisi läpi käymäänkään. 🙂
  Lisäksi todettakoon, että monet hersyvät naurut sain lukiessani kirjaa Vauvatarinoita. Sen on kirjoittanut Jakke Holvas, kertoo ajasta raskaustestistä vauvan ensimmäiseen vuoteen.

 2. Joo, täällä oli sama homma; ensin keskustelu kätilön kanssa ja sen jälkeen ihan tarpeen mukaan käyntejä. Mulle jäi sellainen käsitys, että tämä sama kätilö on mukana seuraavalla lääkärikäynnillä vähän kuuntelemassa sitä, mikä on fiilis ja onko tarvetta vielä lisäkäynneille. Itse koen, että tuo yksi käynti oli jo melko riittävä ”rauhoittamaan” mieltä. Paljon riippuu toki lisäkäyntien tarve siitä seuraavasta lääkärikäynnistä, jolla tehdään synnytystapa-arvio. Apua -mihin tämä aika katoaa? 😮

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *