Tämän päivän hajanaisia ajatuksia

Eilen siirryin raskausviikolle 27 ja samalla viimeiselle kolmannekselle. Äitiyslomani alkaa virallisesti kahdeksan viikon päästä, mutta todellisuudessa taidan jäädä vapaalle jo edellisenä perjantaina eli seitsemän ja puolen viikon päästä. Mihin tämä aika on hävinnyt?

Tänään osallistuin odottavien äitien fysioterapiaryhmään. Ihan kiva kokemus. Keskustelimme erilaisista raskausvaivoista ja niiden ehkäisystä, ergonomiasta, liikkumisesta jne. Teimme muutamia jumppaliikkeitä. Työpäivän päätteeksi olin kyllä hieman väsynyt ja tuolta vihdoin kotiuduttani juutuinkin sohvalle.

Olen jatkanut vatsani koon analysointia. Eräs tuntematon nainen kysyi, milloin vauva on tulossa ja tuntui yllätyvän, kun sanoin laskettuun aikaan olevan lähes kolme kuukautta. Kävi ilmi että hänellä ei ole lapsia, joten laitan kommentit sen piikkiin. Moni muu, mieheni mukaan lukien, on kuitenkin todennut, että vatsani ei ole vielä kovin suuri. Mies tuntuu ennemminkin huolehtivan, ettei vatsa ole kasvanut tarpeeksi. Lohdutin häntä, että kolmessa kuukaudessa se ehtii kasvaa vielä paljon, todennäköisesti liikaa.

Olemme myös tehneet ensimmäiset hankinnat vauvalle. Käytettynä ostetun Fisher Pricen leikkimaton lisäksi meillä on pinnasänky. Senkin löysin käytettynä ja haimme vain uuden patjan Ikeasta. Äitini ompelee vauvalle lakanoita mummini vanhoista lakanoista. Lisäksi mummilta tuli myös Muuramen lipasto vauvan tavaroille. Tuohon täytyy vaan metsästää käytettynä hoitotaso-osa, jotta saamme siitä hoitopöydän vauvalle. Hirveä määrä hankintoja olisi vielä tehtävänä. Tavarapaljous ahdistaa ja yritämmekin löytää paljon käytettynä. Mitähän kaikkea voi ylipäätään ostaa käytettynä ja mitä taas pitäisi ehdottomasti hankkia uutena? Patja ja turvakaukalo ainakin mielestäni ovat sellaisia, jotka haluan uutena. Mitähän muuta? Mielipiteitä?

 

Kommentit (5)
  1. Hei ja vaatteiden suhteen kannattaa elää aina ”askeleen edellä” -esim. nyt alkavista alennusmyynneistä metsästää niitä vaatekappaleita, joita aivan varmasti tulee jatkossa tarvitsemaan, esim. talvikengät, haalarit…. 🙂

    1. Samaa mietin itsekin. Kokojen arviointi tuntuu vaan toistaiseksi hankalalta. Eiköhän sitä ala hahmottamaan pikkuhijaa, kun pieni on syntynyt. Muutamia pieniä bodyja, housuja ja sukkia tilasin tarjouksesta. On sitten vastasyntyneellekin edes parit sopivat vaatteet – ehkä 🙂

      Täytyy tosiaan kyllä katsella aleja ja muutenkin alkaa tekemään hankintoja. Meillä on vielä tosi vaiheessa kaikki. Onhan tässä aikaa vielä, mutta niin ettei sitten lopuksi tule paniikki.

  2. Tutulta uskaltaisin minäkin ostaa turvakaukalon, jollei olisi vanha, mutta meillä ei taida olla tuttuja, joilta sellaisen voisi ostaa, joten täytyy hankkia uusi. Meillä ei ole omaa autoa, joten turvavöillä kiinnitettävän turvakaukalon luulisi olevan kätevä satunnaisille autoreissuille. Täytyy pian alkaa perehtymään kunnolla tuohon vaunu- ja turvakaukaloviidakkoon. Olen onnistuneesti lykännyt sitä jo viikkoja. Täytyy pian alkaa kierrellä lastenvaatekirppiksiä. Muutamat pienet vauvanvaatteet tilasin jo netistä uutena, mutta alesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *