Vaunut, check!

Huh! Nyt se päätös on tehty ja yhdistelmävaunut hankittu. Jostain syystä olen stressanut vaunuasiaa ja se on tuntunut ihan ylivoimaiselta. Vanhempani lupautuivat ostamaan ne meille lahjaksi, kovin anteliaaksi lahjaksi ja minun/meidän tehtäväksi jäi vaihtoehtojen kartoittaminen ja valinnan tekeminen. Vaihtoehtoja tuntui olevan liikaa. Erilaisia ominaisuuksia loputtomasti ja mistä sitä ilman kokemusta tietää, mitkä näistä ovat itselle niitä tärkeimpiä ja kätevimpiä. Miehellä ei tuntunut olevan voimakkaita mielipiteitä vaunuista.

Luulin aiemmin, ettei meillä oikein ole tuttuja, joilta lastentarvikkeita voisi käytettynä hankkia, mutta satuinkin törmäämään vanhaan koulukaveriin, jolla on lapsia ja joka oli aikeissa hankkiutua eroon joistain lastentarvikkeista. Ostin häneltä ammeen ja harsoja ja mukaan sain muutamia huppupyyhkeitäkin. Hän tarjosi myös Brion Primo-turvakaukaloa, joka on muutaman vuoden vanha ja ollut käytössä vain hänen nuoremmalla lapsellaan. (Hän on myös sen verran tuttu, että uskaltaisin käytetyn kaukalon häneltä ostaa.) Aluksi ajattelin, etten halua kaukaloa, joka sopii vain muutamiin rattaisiin, mutta hetken asiaa selvitettyäni nuo yhdistelmävaunut, joihin kaukalo sopii, vaikuttivat itse asiassa todella hyviltä. Kaupunkikäytössä (keskustan kadut, ostoskeskukset jne.) Brion Smile-yhditelmävaunut ovat varmasti hyvät ja ne tuntuivat olevan todella kevyet työntää ja kääntää. Meillä ei kuitenkaan ole autoa käytössä ja haluamme vaunujen/rattaiden toimivan hyvin myös hiekkateillä lenkkeillessä ja karmeimmassakin loskakelissä. Tästä syystä halusin rattaat, joissa on isot kunnon pyörät. Toinen vaunumalli, johon tuo Primo-turvakaukalo sopii (adapterilla), on Brion Happy. Googlailin niiden ominaisuuksia sekä käyttökokemuksia niistä ja loppujen lopuksi kävimme liikkeessä niitä testailemassa ja myyjää haastattelemassa.

Happyt sattuivat olemaan todella hyvässä tarjouksessa. Malli on poistumassa Britaxin ja Brion yhdistyttyä, mutta takuu on silti normaali kaksi vuotta ja varaosia on kuulemma saatavilla jatkossakin. Noille olisi ollut muutama ihan hyvä vaihtoehto Emmaljungalla ja Teutonialla, mutta hinta pelkille yhdistelmävaunuille olisi ollut lähes tuplaten Happyjen hinnan ja siihen olisi tullut lisäksi uusi turvakaukalo, kun nyt saamme kaukalon ihan hyvään, käytettyyn hintaan. Minusta nuo hinnat tuntuvat jotenkin ihan järjettömän kovilta. Pihiyskin iski, vaikka näitä ei omasta pussista maksettukaan.

Tärkein ominaisuus vaunujen valinnassa oli loppujen lopuksi kohtuullisen hinnan ja hyvän hinta-laatusuhteen lisäksi pyörät, tarkemmin sanottuna suuret ilmakumipyörät. Päädyimme valitsemaan vaunut nivelaisallisella, mustalla rungolla (siromman ja kivemman näköinen omaan silmään kuin hopeinen). Nivelaisa on ilmeisesti esim. bussissa huomattavasti kätevämpi kuin teleskooppiaisa, koska sen saa taitettua helposti pois tieltä, jotta muut ihmiset mahtuvat ohi. Vaunuosaksi valitsimme pehmeän kantokassin. Erillinen vaununkoppa olisi ollut hieman suurempi, mutta se on sitä myös säilytettäessä. Kantokassi sen sijaan tulee ratasosan sisään ja rattaisiin siirryttäessä kantokassista saa otettua muoviset kovikkeet pois, jolloin siitä saa lämpöpussin lapsen jaloille rattaisiin – tulee varmasti käyttöön jo ensi talvena. Se on lisäksi näppärä nostaa rattaista pois kotiin tullessa, kun vaunut jätetään alas varastoon. Myös tilava tavarakori vaunujen alla oli plussaa.

Vaunut olivat niin hyvässä tarjouksessa, että poistuvassa mallissa oli vaihtoehtoja jo melko rajallisesti. (Toki niitä olisi voinut muualta etsiä tai ostaa netistä, mutta en kokenut sen olevan vaivan arvoista.) Mies toivoi mustia vaunuja. Itse olisin ehkä mieluiten valinnut tummansiniset tai hiilenharmaat. Minun suosikkeihin ei kuitenkaan enää ollut pehmeitä kantokasseja jäljellä. Hetken (jos toisenkin) arvottuani tyydyin mustiin. Hyvännäköiset ne ovat nekin ja saipahan mieskin äänensä kuuluviin, hän kun ei juurikaan ole vaatimuksia/toiveita vauvan varusteista esittänyt. Samaan settiin otimme adapterin travel systemiin, sadesuojan ja hyttyssuojan. Nyt vielä turvakaukalo tutulta ja ehkä tärkeimmät hankinnat olisi kunnossa. Vielä täytyy testata saammeko vaunut kasaan. Toivottavasti olemme tyytyväisiä tähän valintaan, niillä olisi kuitenkin tarkoitus pärjätä monta vuotta. Mitähän valintoja muuta ovat tehneet ja millaisin perustein?

Huom! Kuvia ei valitettavasti ole, koska kärryt ovat vielä paketissa. Niitä varmasti tulee myöhemmin, kuten myös käyttökokemuksia.

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (5)
 1. Kiva kuulla mielipiteitä/kokemuksia muiltakin samoihin vaunuihin päätyneiltä 🙂 Jos (säilytys-)tila ei olisi issue, olisin itsekin harkinnut vaununkoppaa. Siihen vauva mahtuisi pidempään. Toisaalta ajattelin, että kesällä/syksyllä vauva varmasti mahtuu kantokassiin, kun vaatteet ovat kevyemmät. Ensi talvena taas pieni tuskin viihtyy makuuasennossa, joten siirtyminen ratasosaan on edessä joka tapauksessa.

  Hinta-laatusuhde tosiaan painoi paljon meilläkin vaakakupissa. Toivotaan parasta ja täytyypä palata aiheeseen, kun käyttökokemuksia on hieman kertynyt.

 2. Itse päädyttiin myös Brion Happy malliin ja iso tekijä oli hinta-laatusuhde. Muutama ystävä on kyseistä mallia käyttänyt ja kehunut hyväksi perusvaunuksi.

  Meille tuli kovalla vaunukopalla oleva malli, koska omakotitalossa asujina saadaan vaunut työntää aina suoran lämpimään varastoon tai tarivttaessa jopa sisälle. 

  Plussana vaunuvalinnan kanssa pidin itse sitä, ettei kyseinen malli ole läheskään niin massiivisen oloinen kuin esim Emmaljungat. Ja kyllähän tuo hinta tietysti houkutti kun uudet vaunut sai samaan hintaan kuin käytetyt Emmaljungat. 

  Turvakaukalona ostettiin uutena Brion Primo, sitä myytiin myös hyvin edullisesti telakoineen, kun on tosiaan tuon Britaxin kanssa yhdistynyt merkki. Kyseisestä kaukalosta olen kuullut useilta kavereilta kehuja. Adapteria vaunurungon ja kaukalon välille ei ostettu, koska ei tässä vaiheessa koettu sitä tarpeelliseksi. Hommataan sitten jos tarvitsee, sekun ei montaa kymppiä näyttänyt maksavan.

  Loppupeleissä jos suurempaa kremppaa ei käytössä ilmene, sitä on varmasti tyytyväinen valintaansa, muustahan ei ole omakohtaista kokemusta. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *