Pähkinättömät Suklaamuffinssit
Minua pyydettiin tekemään perinteisistä suklaamuffinsseista terveellinen, sokeriton, viljaton ja raaka versio. Samalta istumalta laitoin taatelit likoamaan ja etsin inspiraatioita netin reseptimaailmasta. Vuorokautta myöhemmin voin esitellä oman versioni raaoista ja pähkinättömistä muffinsseista, olkaa hyvät!
Pähkinättömät Suklaamuffinssit
POHJA
3 dl taateleita
3 dl kookoshiutaleita
1 dl chiahyytelöä
1 mitta NSP Synerprotein (tai muuta proteiinijauhetta)
½ dl CoCoVi kaakaonibsejä
1 rkl CoCoVi raakakaakaojauhetta
1 rkl CoCoVi macajauhetta
1 rkl CoCoVi kookosöljyä
ripaus laatusuolaa
1/3 dl lähdevettä
KORISTELUUN
CoCoVi kaakaonibsejä
CoCoVi mehiläisen siitepölyä
Liota taateleita muutama tunti. Tuoreita ei tarvitse liottaa. Sekoita tehosekoittimessa taatelit, kaakaojauhe, kookosöljy, suola sekä vesi tasaiseksi massaksi. Liota chiasiemeniä 5 minuuttia lähdevedessä. Sekoita lusikalla erillisessä kulhossa proteiinijauhe, kaakaonibsit, kookoshiutaleet, maca sekä 1dl valmista chiahyytelöä. Lisää lopuksi taatelimassa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Annostele ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuokaan, taputtele pinta tasaiseksi ja koristele kaakaonibseillä sekä siitepölyllä. Tällä reseptillä tuli 11 kpl valmiita muffinsseja.
Synerprotein-jauheesta enemmän tietoa Mennikön blogin puolelta Mustikkapiirakka -reseptin yhteydestä. Reseptit -tunnisteella löydät myös aiemmat suklaa-, toffee-, kräkkeri-, ja monet muut reseptit ajalta ennen Mennikön Makumaata, uudet reseptit löytyvät tätä kautta. Maukasta viikonloppua!