Ich bin ein berliner

 

Tästä se alkaa. Tägäsin perheemme juuri Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kymmenen päivää kesäisessä Berliinissä, seurana kaupungissa asuva Tytön saksalais-suomalainen kummipariskunta. Loma vailla velvollisuuksia – kirppareita, kahviloita, puistoja, lisää kirppareita, brunsseja, levykauppoja, skeittipuistoja, kangaskauppoja ja ravintoloita. AAAAHHHHH. 

Muistinko jo sanoa AAAAHHHHH?

Olen kevään aikana seurannut lomalle lähteneiden perheellisten bloggaajien ”mukaan matkalle” -listauksia ja miettinyt samalla mitä Tytölle tarvitsee ottaa mukaan. 

Viisi kuukautta vanhalle ipanalle lähti mukaan seuraavat vaatteet: kolme bodya (yksi lyhythihainen, kaksi pitkähihaista), kolme potkupukua, kahdet collegehousut, yhdet puolipotkuhousut, hupullinen neuletakki, kahdet sukat, silkkivillakäsineet, yhdet pitkät villasukat ja yksi myssy; vaatteiden lisäksi  passi, pari harsoa, pieni pyyheliina, yksi purulelu, yksi helistin, uniriepu, Babiators-aurinkolasit, Tricot-slenin kantoliina ja Manducan kantoreppu. Alunperin tarkoituksena oli käytää kestovaippoja myös lomalla, mutta ennen lähtöä tehdyn päätöksen mukaisesti jätettiinkin kestovaipat kotiin – määränpäästä saa  kertakäyttövaippoja.

-Puolituinen on täysimetyksellä, eikä halua syödä pullosta, joten tuttipulloja tai rintapumppua ei tarvita
– Tuttia ei käytetä
– Kuten kotonakin, myös matkalla nukumme kaikki samassa sängyssä
– Vaunuja emme käytä kotonakaan, joten Tyttö kulkee liinassa tai repussa myös matkalla. Tähän väliin mainitsen, että kantamisessa on paljon arkea helpottavia tekijöitä – yksi tärkeimmistä on pukemisen helppous. Kantoliinassa on varsin lämmin, Tytöllä on päällä vain kevyet sisävaatteet ja myssy; kantorepussa sisävaatteiden päällä käytetään pitkiä sukkia, käsineitä, kevyttä takkia ja myssyä. Meidän ei ole tarvinnut hankkia keväthaalaria tms., kun ulkovaatteille on niin vähän käyttöä 
– Ipana pestään aina pelkällä vedellä, joten pesuaineita ei tarvita – suihkussa käydään äidin tai isän sylissä
– Ihonhoitoa pieni ei tarvitse
– Julkisissa vessoissa tmv., vaipat vaihdetaan sylissä, ei tarvetta hoitoalustalle
– Pyllypyyhkeitä ei ole viiden kuukauden ikään mennessä tarvittu, enkä usko niille olevan käyttöä jatkossakaan
 

Loman jälkeen raportoin pärjättiinkö mukana olevilla tarvikkeilla vai pitikö jotain ostaa. 

Lomalomaloma

Kommentit (3)
  1. Heippa!

    Oletteko jo kotiutunut? Sua kaivataan Kympin joukko -blogissa, jossa on viimehetken infot ja suunnitelmat meneillään 🙂

    Toivottavasti oli ihana reissu! Kiva nähdä su!

  2. Mua hämmentää tuo kommentti, ettette ole käyttäneet pyllypyyhettä. Siis lähinnä siksi, että mihin ihmeeseen kakaran takamus sitten on kuivattu pesun jäljiltä? Harsoonko?

    Mä oon vaan haaveillu reissusta vauvan kanssa, ei vaan ole tullut tilaisuutta.. Testataan sitten taaperona tai joskus.

    Mutta tosi kivalta reissulta kuulostaa ja hyvä että joku joskus kokee pärjäävänsä vähälläkin! Kun on kantanut koko mukana olevaa omaisuuttaan rinkassa reilun viikon, ymmärtää kevyesti pakkaavia erittäin hyvin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *