Slowcook friday
Kun mies ja vauva ovat poissa, kerrankin on aikaa tehdä ruokaa.
Papupossupata
400 g maustamattomia porsaansuikaleita
2 isohkoa perunaa
1 pieni kukkakaali
2 dl ruskeita papuja (niitä kuivia, ei tölkistä)
Pistä pavut likoamaan mielellään edellisenä iltana. No okei, kyllä ne parissa tunnissa ihan tarpeeksi likosivat. Sillä aikaa voi vaikka itkeä ikävää tai istua sohvalla ja katsoa leffa. Keitä pavut runsaassa vedessä pehmeiksi. Tässä meni reilu tunti.
Paista liha kevyesti, lisää vettä ja anna hautua pehmeäksi. Tähänkin meni tunti. Sanoinko, että tämä on slow foodia.
Höyrytä kuoritut perunat ja kukkakaali pehmeäksi. Nämä sentään tulevat nopeasti. Muussaa yhteen. Perunan muussaaja on oiva väline.
Hurauta liha bamixin siinä purkissa tasaiseksi, soseuta saman tien myös pavut keitinvesineen sauvasekoittimella ja sekoita kaikki yhteen.
Tässä vaiheessa kannattaa myös huomioida, että tästä tulee aika paljon, joten olisiko kannattanut myös laskea ne pakastepurkit etukäteen…
Samaan aikaan, kun edellinen ruoka porisi levyllä, valmistui vähän nopeampi lounas. Tämä on mukaelma vauvan ja taaperon keittokirjasta.
Vihreä vallankumous
1 tölkki parsaa (tuoreparsakausi ehti loppua:,( joten pakko oli ottaa purkitettua)
1 kesäkurpitsa
1 dl herneitä (kuivattuja, helpommalla pääsee jos älyää ostaa pakastettuja tai jopa tuoreita)
2 dl puuroriisiä
4dl vettä riisin keittämiseen
oliiviöljyä
Taas ne herneet olisi pitänyt liottaa, mutta keitetään ne semmonen tunti niin johan pehmenevät. Vettä kannattaa lisätä keitettäessä tarpeen mukaan.
Höyrytä kuorittu kesäkurpitsa, muussaa haarukalla. Keitä riisi pehmeäksi, ei puuroksi kuitenkaan.
Valuta ja pese parsa, siinä liemessä on nimittäin suolaa. Kun herneet ovat kypsiä, lisää parsa hetkeksi niiden joukkoon, jotta kiehuvat kevyesti. Tarkoituksena on vaan keittää ne hetken, että lämpenevät ja pöpöt kuolee tjs. Surauta seos sileäksi bamixilla.
Sitten taas sekoitetaan kaikki yhteen ja viimeistellään öljyllä.