Luukku 17: Mausteinen suklaakuivakakku
Kuivakakku on yksi suosikkitarjottavista kahvipöydissä. Siitä saa helposti myös jouluversion käyttämällä jouluisia mausteita, esimerkiksi valmista piparkakkumaustetta. Maun kruunaa tässä reseptissä suklaa. Teen joka vuosi joulun alla ainakin yhden tällaisen ja pakastankin tästä usein puolet. Pakkasessa maku vain paranee ja sulatettaessa kakku on entistä maukkaampi. Glögin kanssa mainiota tarjottavaa 🙂
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
200 g voita
1 prk 200 g kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 pss piparkakkumaustetta
200 g Fazerin taloussuklaalevy
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voita niin että se notkistuu hieman. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat ja kermaviili vaahtoon varovasti vatkaten.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, piparkakkumauste, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää seos muiden ainesten joukkoon.
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan.
Voitele ja korppujauhota isohko rengaskakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
Paista 200 asteessa tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsä, voit kokeilla esimerkiksi hammastikulla kypsyyden. Kun tikkuun ei tartu taikinaa on kakku valmis.