Ihanat suussasulavat vaniljaletut

Pääsykoerumba alkaa olla piakkoin käsillä. Siihen urakkaan on aikaa enää vähän päälle kuukausi, sitten sitä taas mennään ja lähestulkoon koko toukokuu soljuu mukavasti hiki päässä artikkelikokoelman kimpussa huhkien. Niihin viikkoihin ei juuri muuta mahdu, jokunen vapaapäivä on pakko sijoittaa sopiviin väleihin jotta aivot saavat hengähtää edes vähän,  muu elämä onkin neljän viikon ajan käytännössä tauolla. Toivoa sopii, että kolmas kerta sanoisi toden ja opiskelupaikka tärppäisi.

 

Joskus tuntuu että tämä mun elämä on yhtä yrittämistä, tärppien odottelua ja toivomista. Välillä pitäisi onnistua saamaan oma nimensä yliopiston opiskelijalistalle ja toisinaan taas kaksi viivaa raskaustestitikkuun. Ja näiden tärppien eteen saa tottavie melkein veren maku suussa tehdä hommia.

 

Näinä rankkoina lukuviikkoina pidän kuitenkin erityisen tärkeänä sisällyttää arkeen myös sellaisia pieniä lepoon ja rentoutumiseen tarkoitettuja hetkiä, jolloin on lupa päivän päätteeksi ennen unille painumista keskittyä hengähtämään jonkin kivan äärellä kaikessa rauhassa. Ne tuovat extraboostia niihinkin päiviin, kun virta tuntuu loppuvan kesken ja jonkin asian sisäistäminen ennakkomateriaalissa takkuaa pahasti. Liikunta ja etenkin lenkkeily on mulle se kaikista tärkein energiantankkauskohta ja monesti aloitan aamuni heittämällä tunnin hikilenkin ennen kuin käyn kirjojen kimppuun, mutta myös pieniä herkkuhetkiä täytyy aina sillointällöin piristysruiskeiksi järkätä että jaksaa rehkiä pitkää päivää 🙂

 

Viime kevään luku-urakan lomassa tein ensimmäistä kertaa näitä aivan ihanan pehmoisia suussa sulavia vaniljalettuja. Jo silloin oli tarkoitus laittaa näiden resepti talteen myös tänne muille lettujen ystäville, mutta unohdin sujuvasti koko jutun siinä kaiken kiireen keskellä. Joitakin viikkoja taaksepäin tein näitä taas uudelleen ja lopputuloksesta tuli räpsittyä myös muutama kuva nimenomaan blogia ajatellen, joten nyt on aika lisätä ohje blogin reseptien joukkoon. Tämä on itseasiassa ensimmäinen resepti tämän uuden blogin puolella.

 

Kyseessä on ihan tavallinen lettutaikina, johon keksin kokeilla vaniljakastikejauheen lisäämistä lisämakua antamaan. Ihanan vaniljaisuuden lisäksi tuo pussillinen tuntui myös tekevän letuista pehmeämpiä, enkä voi kuin suositella muillekin mikäli vaniljasta tykkää.

 

3 kananmunaa

6 dl maitoa

50 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

1 pss vaniljakastikejauhetta n. 60 g

Paistamiseen öljyä tai voita

 

Sekoita kulhossa keskenään maito, munat, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot, vaniljakastikejauhe ja sulatettu hieman jäähtynyt voi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota puolisen tuntia. Paista letut pannulla rasvassa.

 

Täytteet voit valita makusi mukaan. Hillo ja kermavaahto sopii näille mahtavasti, voit myös koristella lettuja esimerkiksi tomusokerilla ja suklaahipuilla.

Perhe Ruoka ja juoma