Bucket list syksylle 2021

Vielä on syksyä jäljellä, vaikka syyskuu onkin jo loppusuoralla. Instagramin puolella ehdin jo mainitakin olevani henkeen ja vereen syysihminen. Jokaisessa vuodenajassa on toki omat ihanat puolensa, ja rakastan Suomen ilmastossa juurikin tätä vuodenaikojen vaihtelua – se on niin virkistävää ja mahdollistaa erilaista puuhaa monipuolisesti etenkin ulkona. Mutta jos vain yksi pitäisi valita, niin mun ehdoton suosikki on syksy. Se ihana pimenevien iltojen fiilistely kynttilöiden keskellä, pörröisten neuleiden ja villasukkien kaivaminen kaapin perältä ja pikkuhiljaa valmistautuminen jouluhössötykseen. Kirpakat syyssäät ja ruska. Voiko parempaa ollakaan? Ei jos multa kysytään

 

Syksyihin kuuluu paljon monenlaista ihanaa puuhaa, jossa juttu on nimenomaan siinä syksyssä. Jotkut jutut ovat vain sellaisia, että parhaan tunnelman niihin saa juuri nyt. Usein kuitenkin huomaan, että syksyn alkaessa kääntyä pian jo talven puolelle on osa näistä asioista jäänyt tekemättä ja odottamaan seuraavaa syksyä. Siispä ajattelin tehdä pientä bucketlistaa jutuista, joita haluaisin tänä syksynä tehdä ja toteuttaa. Ehkäpä näihin tulisi nyt tartuttua vähän helpommin, kun asiat on jäsennellyt selkeämmin mielessä valmiiksi suunnitelmiksi ja tavallaan jonkinlaisiksi kehoituksiksi itselleen 🙂

 

 

  1. Käy sienimetsässä ja kuivata saalis talven varalle. Tämä on asia, joka tuntuu turhan monena syksynä jäävän kokonaan unohduksiin. Rakastan metsässä samoilua ja sen hiljaisuutta yli kaiken, ja sienten ja marjojen poimiminen on myös aina ollut mieluista. Eväät reppuun kuumaa kaakaota tai teetä termospullossa unohtamatta, koira mukaan ja ei muuta kuin menoksi.
  2. Osta tuoksukynttilöitä. Poltan tosi harvoin kotona ihan tavallisia kynttilöitä. Yleensä ne ovat joko ledvalotuikkuja tai vaihtoehtoisesti tunnelmavalaistukseksi ripustettuja jouluvaloja. Tämä siksi, että pelkään kissojen kaatavan kynttilät riehumistuokioidensa tiimellyksessä ja siitä seurauksena palaisi meiltä sitten koti poroksi. Kaipaisin kuitenkin jonkinlaista tuoksukynttilää, joka toisi kotiin ehkäpä vähän jotain jouluiseen taittuvaa tuoksua. Jos polttaisin sellaista ihan varovaisesti vain ja vahtisin tarkkaan, niin uskon että emme tarvitsisi palokuntaa kylään.
  3. 3. Kuuntele äänikirjoja sohvalla viltin alla, äläkä unohda höyryävän kuumaa isoa teekuppia. Tämä on asia, josta aina loppukesäisin haaveilen. Että tänä syksynä kun illat pimenee, kaivaudun viltin sisään ja keskityn johonkin hyvään kirjaan oikein kunnolla. Luen / kuuntelen tosi vähän kirjoja, ja sitä voisi tehdä reilusti enemmän. Mikä olisi ihanampaa kuin käyttää syysiltoja tähän. Usein se kuitenkin jää tekemättä, ja päädyn makoilemaan sohvalla läppäri kainalossa ilman sitä vilttiä tai teekuppostakaan. Nyt täytyy siis käydä tuumasta toimeen ja alkaa nautiskella tästä ajanviettotavasta ihan tosissaan.

 

4. Leivo  omenapiirakka. Tämä onkin mun jokasyksyinen perinne, ja teen ainakin yhden piirakan syksyssä. Tältä syksyltä se on kuitenkin vielä tekemättä, eikä sitä sovi unohtaa nytkään. Kotimaiset omput on ehdottomasti parasta mitä omenapiirakkaan voi laittaa, ja niiden tuoksusta jos mistä tulee aina ihana syksyn tunnelma. Harmi vaan ettei mulla tällä hetkellä ole omia omenapuita tai ketään ystävää tai muuta läheistä jolla olisi, eli kannan tänä syksynä saaliin kotiin kaupan hyllyltä. Jos omenoita olisi enemmän, keittäisin niistä myös hilloa ja mehua pakkaseen.

 

5. Aloita jooga. Oon valehtelematta ollut menossa joogaan jo ainakin viiden vuoden ajan. Se on pyörinyt mielessä tosi usein, mutten vain ole saanut aikaiseksi mennä sitä kokeilemaan. Tämän vuoden alussa olin jo ihan millin päässä lähdössä, mutta pahentunut koronatilanne sai mut perääntymään suunnitelmasta ja niin se taas jäi. Nyt syksyllä ihan oikeasti aion ottaa itseäni niskasta ja mennä joogastudiolle tutustumaan lajiin. Se tekee monien harrastajien mukaan hyvää niin keholle kuin mielellekin, ja uskon että etenkin juuri nyt tarvitsisin sitä todella. Siitä voisi tulla mullekin uusi harrastus ja elämäntapa – niin ainakin kovin toivon.

 

6. Aloita vapaaehtoistyö. Tämäkin on pyörinyt mielessä jo ainakin vuoden verran. Ajatuksissa on kaksikin sellaista vapaaehtoistyötä, jotka ovat lähellä sydäntäni ja joissa uskon viihtyväni ja tekeväni juuri sitä mikä on kaikkein eniten kutsumukseni. Syksy tuntuu hyvältä ajankohdalta aloittaa uusia asioita, sillä silloin tavallaan alkaa ikään kuin uusi ajanjakso elämässä, ja on hyvä hetki tarttua uusiin haasteisiin puhtaalta pöydältä.

 

 

7. Kuivata yrttejä. Kasvatan aina kesäisin parvekkeella muutamia yrttilajikkeita, ja nyt niitä on tullut sen verran paljon että voisi olla hyvä kuivattaa sato talven varalle niin ne säilyisivät käyttökelpoisina kauemmin. Mielelläni kasvattelisin yrttejä talvenkin läpi sisällä, mutta luulen että kissat ovat tästä vähän eri mieltä eikä kasveista olisi enää pian jäljellä kuin jämät ruukuissa 🙂

 

Ja se extramuistettava, vaikein kaikista: Älä murehdi aivan niin paljon. Kaikki kyllä järjestyy. Nauti syksystä – se on vain kerran vuodessa!

 

Tässäpä nyt vähän jotain tehtävää tälle syksylle. Onko täällä muita syysihmisiä? Mikä on teistä parasta syksyssä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *