Luukku 10: Tämän vuoden 4 + 1 parasta tuoksua

Rakastan ihania tuoksuja, mutta olen tarkka siitä millaisia tuoksuja käytän. Mulle on tärkeää panostaa siihen, että tuoksun hyvältä, vaikka toki nämäkin ovat tietysti makuasioita ja se mikä toisen mielestä tuoksuu huumaavan ihanalle voi jollekin toiselle olla epämiellyttävä löyhkä. Kun lähden etsimään jotakin uutta tuoksua, saatan viettää hajuvesihyllyn äärellä pitkänkin tovin eri pullojen sisältöjä haistellen. Todella harvoin ostan hajuvettä joka on ”ihan kiva”, vaan sen pitää kolahtaa tosissaan että nappaan pullon mukaani. Sen pitää hivellä tuoksuhermoja kunnolla, siinä on oltava jotain sellaista mikä osuu ja uppoaa. Ehkä tämä on syy sille, miksi ostan melko harvoin mitään uutta, vaan pysyttelen pitkiäkin aikoja putkeen samoissa tutuissa tuoksuissa.

 

Yleensä käy niin, että parhaat tuoksut löytyvät sattumalta, silloin kun niitä ei ollenkaan etsi vaan ne vain tulevat jotakin kautta vastaan odottamatta, monesti jonkun ystävän tai muun henkilön niitä käyttäessä. Ja sitten kun se uusi täydellinen löytö osuu käsiin, olen valmis satsaamaan siihen myös rahallisesti enemmän tarpeen vaatiessa. Tässä postauksessa esitellyt tuoksut ovat vielä suht huokean hintaisia, ja tällaisestakin hintaluokasta löytyy paljon mieluisia, eikä läheskään aina tarvitse hamuta niitä kovan hinnan pulloja.

 

Olen joskus haaveillut voivani jonain päivänä suunnitella vielä jonkin oman uniikin tuoksun. Sellaista olisi niin ihanaa päästä tekemään ja ideoimaan. Mutta sitä odotellessa esittelen tässä luukussa teille parhaat tuoksut, joita olen tänä vuonna käyttänyt. Mukana on pari vartalotuoksuakin, jotka eivät ole varsinaisesti hajuvesiä vaan vähän miedompia, iholle suihkutettavia tuoksuja jotka toimivat arjessa kuitenkin hienosti- ja miksei juhlassakin. Ja vaikka niiden sävy on miedompi, eivät ne kuitenkaan pääse haihtumaan pois kesken päivän vaan tuoksu pysyy mukana kyllä ja sen haistaa helposti vielä illallakin.

 

 

Ensimmäisenä tulee Body Shopin valikoimaan kuuluva Moringa Body Mist. Kuvan pullo on vielä vanha, nykyään se on uudistunut. Ihanan kukkainen tuoksu, tästä on olemassa myös hajuvesi ja muuta saman tuoksun kosmetiikkaa. Sain joskus muita ostoksia tehdessäni kaupan päälle tästä pienen näytepullon muistaakseni suihkugeeliä, ja sen jälkeen se oli menoa – oli pakko käydä ostamassa myös muita tuotteita, kuten tämä vartalotuoksu. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tykkää kukkaisesta ja vähän voimakkaammasta tuoksusta.

Hinta 17,50 e.

 

 

Toisena myöskin Body shopin tuoksu, Japanese Cherry Blossom. Tässä on mukana muun muassa kirsikankukkaa, ja tuoksussa onkin jotain vähän erilaista, kuin ulkomailla olisi. Tämä itseasiassa meni melko pitkäksikin aikaa Moringa- tuoksun edelle kun tämän ostin, ihastuin tähän samantien enkä pystynyt millään jättämään pulloa hyllylle. Tästäkin on olemassa hajuvesi, jota en ole itse vielä testannut.

Hinta 17,50 e.

 

Kolmaskin on – kuinkas muutenkaan – Body Shopin White Musk Perfume Oil. Kukkainen tämäkin, ja valkoinen myski on tuoksuna mun ehdoton suosikki, yksi parhaiden joukossa. Olen käyttänyt tätä myös ihan tavallisena hajuvetenä. Olen jo pitkään yrittänyt etsiä erästä hajuvettä tuloksetta eri kauppojen tarjonnasta, mutta etsintää vaikeuttaa se etten tiedä kyseisen tuoksun nimeä. Tuoksu on melko vanha, sillä muistan että se tuli ensimmäistä kertaa vastaan jo yläasteikäisenä jollakin bussissa. Sittemmin se on sillointällöin osunut kohdalle julkisilla paikoilla, eli todennäköisesti kyseessä on melko yleinen tuoksu ja monien naisten suosikki. Se on pehmeä, mielestäni valkoista myskiä muistuttava kukkaisen tyyppinen, pitkälle kantava tuoksu. Etsiessäni sitä Body Shopista joitakin vuosia sitten, törmäsin tähän White Musk-tuotesarjaan, ja vaikkei se etsimäni ollutkaan niin tykästyin tähän silti valtavasti. Siitä lähtien olen käyttänyt tätä säännöllisesti. Mutta edelleen haen kuumeisesti tuota jo kauan ihastelemaani hajuvettä, ja toivon sen vielä jonain päivänä löytäväni. Viimeksi se tuli viikko sitten vastaan Prismassa, mutta olen sen verran ujo etten kehtaa käydä kysymässä tuntemattomalta ihmiseltä mitä tuoksua hän oikein käyttää, en vaikka haluaisin kuumeisesti sen kyllä löytää

Hinta 25,90 e.

 

Tykkään Body Shopista ja suosin sitä siksikin, ettei heidän tuotteidensa testaamisessa ole käytetty eläinkokeita. Se on mulle tärkeää, mutta täytyy myöntää etten ihan aina kaikessa ostamassani kosmetiikassa ole kiinnittänyt asiaan täydellisesti huomiota vaan joskus olen saattanut ostaa lipsauttaa jonkin tuotteen tätä tarkistamatta. Sitä pitäisi aivan ehdottomasti enemmän tarkkailla. Kosmetiikan voi testata muutenkin, siihen ei eläimiä tarvitse käyttää.

 

Neljäs tuoksu onkin sitten puolestaan Prisman hyllyltä. Fruity Fragfrance Edp Exotic Mango. Ostin tämän tyyppisen tuoksun ensimmäistä kertaa lähes kymmenen vuotta sitten Anttilasta ja tykästyin tähänkin kovasti jo silloin. Myöhemmin en meinannut löytää tätä mistään, kunnes nyt sitten Prismasta lykästi. Jonkun makuun tällainen tuoksu saattaa olla liian makea, mutta mielestäni se on raikas ja pehmeä, mulle juuri sopiva noiden kukkaistuoksujen rinnalle. Rakastan muutenkin mangoa, niin sen tuoksua kuin makuakin ja esimerkiksi juon sitä paljon teen muodossa, käytän puuroissa ja smoothieissa, käytän välillä mangontuoksuisia vartalovoiteita ja kuorinta-aineita joten miksi en suihkauttaisi sitä iholle myös hajuvetenä.

Hinta 4.95 e.

 

Viidentenä extratuoksuna maininnan ansaitsee myös Tommy Hilfiger – Tommy Girl – hajuvesi. Rakastan tuota tuoksua aivan yli kaiken. Siitä mulla ei nyt ollut pulloa kuvattavaksi, mutta tuoksu löytyy ainakin Kicksin valikoimasta. Tähän sisältyy niin kukkaista kuin hedelmäistäkin tuoksua sekä myskiä. Ensimmäisen kerran tutustuin tähän hajuveteen erään puolituttuni kautta joka tätä käytti, ja tästä tuli samantien yksi suosikkini.

Hinta 40,5 e.

 

Siinäpä tämänvuotiset lempparituoksuni. Saapa nähdä pysynkö ensi vuonnakin näissä samoissa, vai löydänkö ehkä jotakin uutta ja huumaavaa 🙂

perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *