Luukku 11: Simpukka-aiheiset piparisuklaakonvehdit

Olin jo pitkään miettinyt, kuinka saisin lapsettomien lauantaille leipomassani täytekakussa simpukkateeman esiin helpoiten. Mitään simpukan muotoon tehtyä kakkuvuokaa ei ole löytynyt mistään, enkä ole myöskään oikein osannut taiteilla mitään sen suuntaisia koristeitakaan kakun päälle. Nyt kuitenkin taas kerran googletellessani ideoita löysinkin Confetin verkkokaupasta pienen simpukan mallisen muotin, jolla onnistuu koristeiden muotoilu esimerkiksi suklaasta. Muotit on tarkoitettu konvehtien ja muiden koristeiden tekemiseen, ja tämä oli ehdottomasti saatava. Muotissa on erilaisia simpukoita sekä meritähti. Espoon Confetista tuotetta löytyi paikanpäältä, joten ei tarvinnut odotella postin lähetysaikaa vaan pääsin heti tätä kokeilemaan.

 

 

Kakkua en tällä kertaa vielä leiponut, mutta tein simpukka-aiheisia konvehteja piparimuruista ja Fazerin sinisestä maitosuklaasta.

 

 

Sulattelin varovaisesti mikrossa lautasella 200 g levyllisen suklaata ja murustin arviolta ehkä noin 50-100 g pipareita. Sekoitin muruset sulaan suklaaseen ja täytin jokaisen kolon muotista piparisuklaaseoksella. Näissähän vain mielikuvitus on rajana, millaista suklaata haluaa käyttää ja mitä siihen sekoittaa, pakkohan ei ole sekoittaa mitään vaan ihanan lopputuloksen saa pelkällä suklaallakin.

 

Tästä saa kivan lahjan, kun pakkaa konvehdit vaikkapa sellofaaniin tai johonkin nättiin rasiaan. Mulle näiden tekeminen symboloi luonnollisesti lapsettomuutta ja sillä ajatuksella näiden tekoon ryhdyinkin. Ehkä teen toisen satsin jouluksi, sillä nämä tuli syötyä parin päivän aikana, lopputulos oli tosi herkkua. Ensi vuonna lapsettomien lauantain kakkuun teen näillä myös koristelun, mut katsellaan millaisista raaka-aineista keksin sen tehdä.

perhe ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *