Luukku 23: Uunibrie korvaa kinkun joulupöydässä
Joulukalenteri alkaa olemaan aivan loppusuoralla, toisiksiviimeistä luukkua viedään. Onpa aika mennytkin tosi nopeasti 🙂
Tämän luukun alta paljastuu ihanan mehevä vinkki kinkun korvikkeeksi joulupöytään kasvissyöjille tai heille joille se ei muuten vain maistu. Meillä on aina jouluisin kinkku, ja sitä syön itsekin joka kerta enkä pois vaihtaisi. Kuitenkin pöytään sopii myös uunibrie, joka on laatikoiden ja muiden jouluruokien seurana toimiva vaihtoehto. Briejuustoa valmistan kyllä sitten muuloin keksien ja hedelmien kaveriksi illanistujaisiin ja muihin herkkuhetkiin, jouluksi varsinaisesti tein tätä ensimmäistä kertaa viime vuonna. Briejuusto on kermainen valkohomejuusto, jonka maku on mieto ja vaikkei homejuustoista hirveästi pitäisikään niin tämä voi olla asia erikseen. Esimerkiksi mulle ei valkohomejuusto muutoin voimakkaan makunsa vuoksi uppoa ollenkaan, mutta tämä puolestaan on yksi suosikeistani.
Voit käyttää tähän joko 200 gramman kolmion mallisia briejuustopaloja tai 500 g kiekkoa.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Asettele juustot uunipellille- tai vuokaan leivinpaperin päälle. Rouhi haluamasi määrä cashewpähkinöitä pieniksi paloiksi ja ripottele niitä juustojen päälle. Valuta lopuksi juustoille vielä hunajaa. Paista uunissa 10 minuutin ajan.
Brie on paiston jälkeen sisältä sulaa, muutoin juusto pysyy koossa ja siitä on helppo leikata annospaloja.
Ja ei muuta kuin nauttimaan :)