Luukku 6: Piparintuoksua itsenäisyyspäivään

 

Mulla on tapana leipoa aina itsenäisyyspäivänä jotakin jouluista, yleensä joulutorttuja tai pipareita. Tänä vuonna paistelin piparit kuitenkin jo aiemmin, ja tässäpä niistä lopputulos.

 

 

Vaikka piparit ovat hyviä, niin ei niitä tule useinmiten leivottua kuin kerran vuodessa jossain vaiheessa joulun alla. Piparkakkukiintiön saa helposti täyteen yhdelläkin satsilla – ja ainakin minä kuulun siihen porukkaan jonka mielestä piparit on ehkä jopa parempia raakana taikinana kuin paistettuina 🙂 Onko muita joilla on sama maku?

 

 

Tosi harvoin jaksan tehdä piparitaikinan itse. Tänäkin vuonna menin helpoimman kautta ja ostin kaupan pakasteesta Myllyn Paras- perinteisen piparkakkutaikinan. Se on oikein maukas vaihtoehto, ja 500 gramman paketista riittää hyvin kahteen pellilliseen.

 

Koristelussa käytin tällä kertaa sokerikuorrutteita, ranskanpastilleja, valkosuklaachipseja ja Pandan maitosuklaalevystä raastoin vielä vähän lisää suklaata 🙂

 

Koristelussa vain mielikuvitus on rajana, ja tapoja ja aineksia siihen on miljoonia. Siispä jokainen varmasti löytää sen mieluisensa. Pikeeriä aion kokeilla seuraavaksi, sitä en ole koskaan tehnyt. Joskus olen päässyt maistamaan pikeerillä koristeltuja pipareita ja ne ovat aivan ihania, joten siihen täytyy ehdottomasti panostaa ja kokeilla josko siinä onnistuisin 🙂

 

Millaisia koristeita te tykkäätte käyttää pipareihin?

perhe ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *