Luukku 7: Aamiaisreseptejä lahjakassiin

Julkaisin tämän vuoden alkupuolella omakustanteisesti ensimmäisen e-kirjani Pirteä päivä alkaa hyvällä aamiaisella. Instagramiin olenkin tästä jo muutamaan otteeseen postannut, ja nyt ajattelin tässä luukussa esitellä kirjan myös täällä blogissa.

Kokkaaminen ja erilaisten reseptien suunnittelu on ollut lähellä sydäntäni jo yläasteikäisestä lähtien. Aikuisiällä aloin kiinnostua entistä enemmän myös ravinnon terveellisyydestä ja siitä, mitä syömäni ruoka sisältää. Nykyään netti on pullollaan monenlaisia terveelliseen ravitsemukseen liittyviä uskomuksia ja dieettejä, mutta kaikki niistä ei vastaa yleisiä ravitsemussuosituksia. Itse pidän virallisia suosituksia kuitenkin tärkeänä huomioon otettavana asiana, ja dieettejä parempana vaihtoehtona suosittelen pysyvää elämäntapamuutosta. Kävin vuonna 2013 Trainer 4 You:lla ravintovalmentajakoulutuksen saadakseni itselleni lisää tietoa aiheesta ja voidakseni auttaa myös muita, jotka pohtivat oikeanlaista syömistä tai suunnittelevat elämäntapamuutoksen toteuttamista ravitsemuksessaan. Tämä kaikki on aihepiirinä tosi mielenkiintoinen, ja opin mielelläni siitä aina lisääkin. En kuitenkaan omassa syömisessäni ole mitenkään ylitarkka ja välillä se lipsahtaakin herkuttelun puolelle, mutta koen että ruokavalioni on kuitenkin monipuolinen ja pääpiirteittäin useinmiten terveellinenkin.

Suunnittelin vuosi sitten syksyllä pienen reseptivihkosen, johon keräsin aamiaisreseptejä omista suosikeistani. Ajatuksena oli, että saisin jaettua niitä myös muille sillä olen huomannut, että moni joko miettii miten kääntää aamiaistottumuksiaan terveellisempään suuntaan tai vaihtoehtoisesti kaipaa vaihtelua samaan vanhaan kaavaansa. Halusin ottaa resepteissä huomioon niin hyvän maun kuin terveellisyydenkin. Vaikka suosisi terveellistä ruokaa, ei sen mausta silti missään tapauksessa tarvitse tinkiä. Tämä on tärkeä muistaa ja korostaakin, sillä makua ruokaan saa muutenkin kuin rasvalla ja sokerilla. Erilaiset mausteet toimivat vähintäänkin yhtä hyvin, ja niidenkin valikoima on valtavan laaja.

Mukana tässä kirjasessa on yhteensä 20 reseptiä: Smoothieita, leipiä, puuroja ja munakkaita jokaista viisi kappaletta. Osa näistä ohjeista tosin sopii hyvin lounaaksikin, munakkaat ovat melkoisen tuhteja ja niitä moni suosiikin erityisesti lounaspöydässä. Tätä oli kiva tehdä suunnitteluvaiheesta käytännön toteutukseen saakka. Olen lopputulokseen tyytyväinen, mutta kuvat olisi voinut ottaa jollain vähän puhelinkameraa järeämmällä kalustolla. No, oppia ikä kaikki ja seuraavalla kerralla kiinnitän enemmän huomiota myös tähän. Aion nimittäin ehdottomasti jossain vaiheessa tehdä myös uuden reseptivihkosen, näiden parissa on niin antoisaa puuhastella. Pääsee tekemään sellaista mistä tykkää, ja toivottavasti saa inspiroitua myös muita ruuan laittoon liittyen uusin ideoin.

Tässä vaikkapa joululahjaidea ystävälle, perheenjäsenelle tai miksi ei itsellekin. Kirja löytyy muun muassa Ellibsin- ja BoD:n verkkokaupoista, joista sen voi ostaa neljän euron hintaan. Kannattaa siis käydä tutustumassa, vaikkapa tästä alla olevan linkin takaa:

https://www.bod.fi/kirjakauppa/pirteae-paeivae-alkaa-hyvaellae-aamiaisella-minna-mononen-9789528043522

perhe terveys ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *