Luukku 9: Ihanaa joulufiilistä Tuomaan markkinoilta

Kun asuin vielä Joensuussa, oli jokavuotisena perinteenämme lapsuudesta alkaen käydä keskustassa järjestettävässä joulunavauksessa. Lapsena erityisesti odotin sitä joka vuosi kovasti, laskin viimeistään jo marraskuun alusta lähtien viikkoja ja päiviä avajaisiin. Se pidettiin ja pidetään varmaan vieläkin aina marraskuun loppupuolella yhtenä sunnuntai-iltana. Paikalla oli joka vuosi ihmisiä ruuhkaksi saakka, mutta se ei ikinä haitannut vaan yhteinen joulunajan aloitus muiden kaupunkilaisten kanssa oli ihana. Tapana oli kierrellä porukkaa täyteen tupatuissa kaupoissa, tehdä jouluostoksia ja hakea tunnelmaa torilla soivasta joulumusiikista, jouluvalojen syttymisestä keskustan kaduille ja tietenkin pukista myös. Ilta huipentui aina viiden minuutin mittaiseen ilotulitukseen.

 

Nyt olen asunut Helsingissä jo reilut seitsemän vuotta, enkä harmikseni ole kertaakaan muuton jälkeen ehtinyt käydä noissa avajaisissa. Onneksi täälläkin kuitenkin ylläpidetään omaa jouluperinnettä – Tuomaan joulumarkkinat alkavat marraskuun lopulla ja ovat paikoillaan jouluun saakka. Olen lähivuosina hiljalleen muodostanut tästä nyt itselleni uudenlaisen perinteen, ja mahtavaa on myös se että täältä voi tosiaan käydä useammankin kerran hakemassa fiilistä joulunalusviikoilla ja tehdä ostoksia moneenkin otteeseen silloin kun siltä tuntuu. Olen niin paljon tällaisten joulutapahtumien ystävä, musta ne ovat aivan ihania 🙂

 

 

Tuomaan markkinat pidetään tänä vuonna Kauppatorilla, jonne on lyhyt kävelymatka Helsingin yliopiston (Kaisaniemi) metroasemalta. Ne ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 11-19 ja perjantaista sunnuntaihin klo 11-20 22.12.2021 saakka.

 

 

Tänäkin vuonna tunnelma on jouluinen ja kojuja löytyy monenlaisia.

 

Tarjolla on muun muassa piparitaloja.

 

Kojujen valikoimista löytyy esimerkiksi erilaisia kalaherkkuja, marmeladeja, lakuja, leivonnaisia, hattuja ja käsineitä, koristeita ja kaikenlaista muuta mitä joulumarkkinoilta kuvitella saattaa. Saatavilla on myös aitoja karjalanpiirakoita. Olen kovasti juustojen perään, ja suosikkini olikin muun muassa juustokoju josta löytyi monia eri vaihtoehtoja.

 

 

Yleensä tunnelmaa tuovat myös markkina-alueella soivat joululaulut, mutta kun viimeksi siellä pyörähdin oli niiden osalta hiljaista, ehkä ne vielä kuitenkin palaavat 🙂

 

Jos joulufiilis meinaa vielä olla hukassa, niin kannattaa pyörähtää Tuomaan markkinoilla – sieltä sen kyllä melko varmasti löytää. Ja vaikkei olisikaan niin suosittelen tätä kuitenkin, on ihanaa että tällaisia tapahtumia järjestetään, etenkin meille jouluihmisille nämä ovat merkityksellinen juttu joulua odotellessa. Olisi ihana päästä jakamaan tätä tunnelmaa myös omien lasteni kanssa, aivan kuten olen itsekin saanut sitä lapsuudessani kokea perheen yhteisen joulunavausperinteen kautta.

 

Kaikki postauksen kuvat ovat tämän vuoden Tuomaan markkinoilta.

perhe tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *