Pasqua

Pääsiäinen alkaa olla kohta vietetty. Toivottavasti kakilla on mukavat pyhät, vapaalla tai ei! Sää ei ole meitä tosiaankaan suosinut. Torstaista lauantaihin satoi kaatamalla vettä ja senkin jälkeen on ollut pilvistä ja tuulista. Ulkona ei siis olla juurikaan oltu ja suunnitelmat retkistä vuoristoon sai unohtaa. Toisenlaisissa tunnelmissa taisi mennä pääsiäinen Suomessa.. Sunnuntaina käytiin sentään iltakävelyllä, mutta muuten ei olla juurikaan sisätiloista poistuttu. Onneksi sentään mieheni saapui työmatkalta kotiin päivää aikaisemmin, joten hänkin oli kotona koko viikonlopun!

Mieheni on innokas koripallon seuraaja ja lauantaina kävimmekin katsomassa Valencia Basketin peliä. Yleensä menemme miehen kanssa kahdestaan, mutta tällä kertaa päätimme ottaa tytötkin mukaan. Yllättävää kyllä he jaksoivat katsoa koko pelin ilman kiukkukohtauksia ja tylsistymistä! Oli varmaan niin paljon uutta ihmeteltävää. Kerran aikaisemmin yritimme vanhemman tytön kanssa käydä pelissä, mutta kotiin lähdettiin jo ennen puoliaikaa. Hän on aika herkkä ja meteli pelissä oli hänelle silloin liikaa. Oltiin varmoja, että näin kävisi nytkin mutta molemmat katsoivat silmät ymmyrkäisinä tapahtumia. Ehkä uskolletaan vielä lähteä toistekin koko perheen voimin.

Muuten ollaankin vain löhöilty sohvalla ja syöty. Mieheni sisarukset ovat tulleet joka päivä hengailemaan ja viettämään aikaa lasten kanssa. Ihan huippua kun lapset viihtyvät heidän kanssaan niin hyvin. Ja itse jaksoin jopa vetää parit kotijumpat! Mulla on muutenkin ollut nyt hyvä flow päällä treenamisen suhteen viime viikot. Kaikenlainen itsestä huolehtiminen on jäänyt viime vuoden aikana tosi vähälle kun kaikki resurssit ovat menneet arjen pyörittämiseen. Mutta jospa se tästä taas jäisi rutiiniksi.

Mitään suurempia pääsiäisperinteitä täällä meidän perheessä ei siis vietetä. Lähinnä keskitytään rentoutumaan ja syödään tietty hyvin. Leipomosta haetaan pakastin täyteen paikallisia lautasenkokoisia ”pullia”, panquemao,ja niitä sitten syödään aamiaiseksi joka päivä. Ja pitkänä perjantaina syödään täällä perinteisesti kalaa.

Lapsille piti tietysti järjestää munajahti pääsiäispäivän kunniaksi. Sillä saikin sunnuntain hyvin käyntiin kun lapsilla oli jotain mielekästä ohjelmaa juostessaan ympäri taloa suklaamunien perässä. Usein aamut ovat meillä meinaan aikamoista kiukuttelua. Suklaamunia siis syödään täälläkin. Lapsilla oli koulussakin suklaamunajahti. Tyypillinen pääsiäsiherkku on myös mona de pasqua, joka on esimekiksi rinkeliksi tai ympyräksi väännetty pulla joko keitetyllä munalla tai suklaamunalla koristeltuna. Bongasin myös kaupasta  pääsiäiskalenterin, siis tyyliin vastaava kuin meillä joulukalenteri mutta pääsiäistä varten. Herkkuja herkun perään siis.

Sellaista pääsisäistä siis täällä etelässä. Esikoisella on vielä reilun viikon verran pääsiäislomaa koulusta, joten ihan tavalliseen arkeen tässä ei vielä palata. Katsotaan, jos keksitään jotain kivaa ohjelmaa kuitenkin. Palatakseni vielä tärkeimpään, eli säähän, niin sekin näyttäisi aurinkoistuvan heti huomenna.

perhe tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Hyvä että sielläkin sää kirkastuu. 🙂 Tosi mukavan kuuloinen pääsiäinen teillä kuitenkin oli, säästä huolimatta! Hauska toi pääsiäissuklaakalenteri, en ollut koskaan kuullutkaan. 😀

    1. Löhöily maha pullollaan on kyllä välillä ihan tarpeen 🙂 Ja tuo kalenteri oli kyllä hauska, piti hieman kaupassa ihmetellä, että mikäs tämä on 😀 noh, täällä on koululaisilla tosiaan melkein kahden viikon pituinen loma pääsiäisenä, että ehkäpä sitä odotetaan kuin joulua konsanaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *