Kevään merkkejä

Olen harrastanut valokuvausta viisikymmentä vuotta. Talven jälkeen on aina mukava löytää luonnosta kevään merkkejä. Joutsenpariskunta uiskenteli Saaren kansanpuiston rannassa, ja metsämansikan lehdet vihersivät Korteniemen perintötilan aitan nurkalla.

Toki niitä löytyy ihan omasta kodistakin, pelargonian taimet ovat jo hyvässä kasvuvauhdissa.

Olen kuvannut kolmisen vuotta sääkuvia. Nyt maaliskuussa Yle on julkaissut niitä ihan harvinaisen monta. Osa niistä on täältä Tammelasta otettuja, osa Rengosta.
Koska myös veljeni Teemu Väisänen on innostunut sääkuvista ja kuvaamme vuoroviikon meillä Tammelassa tai heillä Rengossa. Ensi viikonvaihteessa Hämeen Sanomissa onkin juttu sääkuvia ottavista sisaruksista.

Kyllä minä kuvaan mielelläni ihmisiäkin. Ihan sellaisia luomuihmisiä. Haluan löytää kuviin jotain ihmisen persoonallisuudesta, ei vain ulkoista olemusta. Jotain, mikä kertoo ihmisestä enemmän kuin vain ulkonäkö.

Mutta kevään tuloa on mukava seurata – se tulee aina varmasti, mutta ihan omalla aikataululla ja tavalla. Joskus räntäkuurojen siivittämänä maaliskuussa, ja joskus vihmovalla vesisateella huhtikuussa. Aina se vie mennessään lumet ja pakkaset.

Vielä se ei ole vienyt pilkkimiehiä, joita näin lähtevän järven jäälle Saaren kansanpuistossa.Teksti ja kuvat Kaisa Sorola

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *