Mukavia muistoja Ruisluodosta

Mielihyvin muistelen, miten  konttoristi pääsi oikein luvan kanssa ulos toimistostaan, konserttiin Ruisluodon palvelukeskukseen joitain aikoja sitten. Vaikka olen asunut Tammelassa aika pitkään, en ollut aiemmin käynyt Ruisluodossa.

Työnantajan lahjoituksilla järjestettiin konsertteja palvelutaloihin ja vapaaehtoiset saivat osallistua järjestelyihin työaikana.

Seurasin kun hoitajat ja alan opiskelijat toivat asukkaita saliin, jossakonsertti järjestettiin. Aikamoinen operaatio oli siirtää pyörätuoleilla ja rollaattoreilla kulkevat asukkaan saliin. Hoitajien välillä selvästikin tieto kulki, kun toinen varmisti, että toinen jää ns. vahtimaan ja toinen hakee seuraavan asukkaan huoneestaan. Lempeillä ohjeilla hoitajat opastivat asukkaat oikeille paikoilleen.

Odotellessa konsertin alkua vaihdoin muutaman sanasen Torrolta kotoisin olevan suloisen valkotukkaisen mummelin kanssa. Hänellä oli hymy herkässä ja voi kuinka kauniin siniset silmät !

Sovimme esiintyjän, Joel Hallikaisen,  ja hykyn edustajan kanssa, että sanon myös muutaman sanan asukkaille.

Konttoristi ei viihdy yleisön edessä, mutta lohduttauduin sillä, että vaikka kuinka mokaisin, eivät nämä asukkaat sitä välttämättä muista enää kun konsertti on ohi.

Joel Hallikainen puhui vanhuksille hyvin kunnioittavasti ja kiitti heitä heidän tekemästään työstä.  Tykkäsin.

Konttoristille tuli todella hyvä mieli tästä iltapäivästä. Kiitos kun sain tulla tutustumaan Ruisluotoon! Tapa, jolla hoitajat käsittelivät asukkaita, oli todella lämmin.

Hiirenkalvaman konttoristi , keski-ikäinen täti Tammelasta.

 

Kuva Joel Hallikaisesta valmistautumassa konserttiin Ruisluodossa, Tammelassa.

puheenaiheet tapahtumat-ja-juhlat hyva-olo musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *