Palveluita nappia painamalla

Olen asunut kauniissa ja viihtyisässä Tammelassa 12 vuotta. Ensivaikutelmani Tammelan keskustasta oli, että onpa komea kirkko sekä kunnantalo keskellä kylänraittia. Toinen on historiallinen ja toinen… iso. Meillä on oma terveysasema ja kaksi kauppaa, kirjasto, apteekki sekä ravintolapalveluita. Lapset pääsevät kouluun kunnan keskustaan ja muutamissa kylissä on toiminnassa omat koulut. Eikä unohdeta, että Mustialassa sijaitsevat Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti, joissa voi opiskella maaseutuelinkeinoja. Pankki siirtyi Forssaan, mutta onneksi pankkiasioita voi hoitaa myös netin kautta, ja tiedän, kaikilla ei ole nettiä eikä osaamista käyttää tietokonetta.

Tammelassa on luonto lähellä. Ei siis ihme, että Tammelaa markkinoidaan kahden kansallispuiston kuntana. Tutustuin tammelalaisiin palveluihin kunnan raikkaiden nettisivujen kautta. Lisäksi löysin Tammelan kylät –sivuston, jossa on esitelty kaikki 13 toiminnallista kylää. Mikä aarrearkku sivusto onkaan uudelle kuntalaiselle! Sivustosta löytyvät lähipalvelut, yrittäjät ja yhdistykset sekä tapahtumat.

Tammelan kylät on koko kunnan alueella toimiva asukkaita yhdistävä ja kotiseututyöhön kannustava kyläyhdistysten yhteenliittymä, joka aktiivisesti pyrkii parantamaan kylien palveluita ja tiedotusta myös hankkeiden kautta.

Tammelan kylät –hankkeen uusin osio on NappiNaapuri. Nappia rakentaa ja ylläpitää yleishyödyllinen yhdistys Yhteismaa ry. NappiNaapuri -palvelu on kunnan, Tammelan kylät –hankkeen ja Hämeen ammattikorkeakoulun rahoittamaa, siksi se on kuntalaisille ilmainen nettipalvelu, jossa jokainen voi tarjota tai pyytää apua ja palveluja.  NappiNaapuri on tarkoitettu naapuriapuun, tutustumiseen, keikkatöihin ja jakamistalouden edistämiseen. Nappi on ystävyyden ja naapuriavun paikka.

Tammelalaisilla yhdistyksillä ja yrittäjillä on mahdollista ilmoittaa palveluistaan Tammelan kylät –sivustolla. Palveluntarjoajat on siellä jaoteltu kylittäin. Myös NappiNaapuriin voivat ilmoittautua paikalliset pienyrittäjät, yhdistykset ja osuuskunnat liittymällä Tammelan kylien kumppaneiksi. NappiNaapuri eroaa kylien sivuista siten, että Napissa voi ilmoitella tapahtumista, mainostaa sesonkituotteita ja jakaa tietoa tarjoamistasi tuotteista sekä palveluista yksityishenkilöille. Tammelan kylien -sivuilla olevat esittelyt ovat käyntikorttimaisia ja pysyviä, kun taas NappiNaapuri toimii kuin ilmoitustaulu, jossa voit kertoa ajankohtaisista tapahtumista, tempauksista ja palveluista.

Ota yhteyttä, mikäli tarvitset opastusta NappiNaapuriin tai Tammelan kylien –sivustoihin liittymiseen.  Lisätietoja antaa hankkeen sihteeri, puh. 050 917 2454, info@kodinpaikka.fi.

Pieneksi kunnaksi Tammela on ponteva ja aikaansa seuraava. Hyvä me! Napataan Nappi käyttöömme.

Neljännet Heinämessut ovat Forssassa, Kutomon alueella, 15.-16.6.2019. NappiNaapurin kehittäjä ja edustaja Pauliina Seppälä on Heinämessuilla kertomassa Napista, ja tervetuloa samalla Tammelan kylien osastolle.

Kesäterveisin

Kaisa Sorola
(teksti ja kuvat)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *