Pretty faces

 00640m.jpg

Kauneimmat näytösmeikit ever. Pyhää inspiraatiota joulunajan meikkeihin teille tarjoaa muodin enfant terrible -tittelin saannut Jean Paul Gaultier. (Tai Jean Paulin mielestä kauhukakaran leima on jo trés kulunut: ”Well, the enfant terrible is now 58, so how can you say that still?”, kysyi herra Gaultier).

Jos sinulla on kalenterissa matka New Yorkiin ennen 23 helmikuuta suosittelen käymään katsomassa The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk näyttelyn. Näin sen itse täällä Tukholmassa alkusyksystä, ennen kuin se matkasi eteenpäin Isoon Omenaan, ja olin aivan blown away! Muotinäyttelyiden kyhääminen on haastavaa, sillä vaatteet ilman ihmisiä näyttävät helposti tylsiltä ja elottomilta. Tässä näyttelyssä tuuletettiin kuitenkin erittäin virkistävällä tavalla muotivaatteiden pölyisiä arkistoja ja tehtiin kekseliäitä ratkaisuja.

Näyttelyssä opimme mm. että Gaultierin ensimmäinen luomus oli sanomalehdestä askarrellut rintaliivit Nana nallekarhulleen, ja että Gaultier oli ensimmäinen, joka teki haute couturea miehille (L’Homme moderne mallisto näytettiin kuitenkin prêt-a-portèr muotiviikoilla, sillä Pariisin uptight couture näytösten portinvartijajärjestö oli sitä mieltä, että couture kuuluu vain naisille ja miesten tulee pukeutua tradition mukaan tylsiin vaatteisiin). Ja Gaultier oli tietenkin miesten hameiden puolestapuhuja, joka totesi, ettei vaatteilla ole sukupuolta. *applodit*

00460m.jpg

00450m.jpg

00370m.jpg

00580m.jpg

00320m.jpg

Gaultierin kevään 2007 couture mallistosta, kuvat Style.com.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *