Tukholma: the best of the best

Ystäväni kävi viikonloppuvisiitillä Tukholmassa, ja viikonloppua näin jälkeenpäin sulatellessani tajusin raahanneeni hänet kaikkiin lempiravintoloihini. Vuoteni Tukholmassa lähenee loppuaan, ja ajattelin jakaa teillekin listan suosikeistani. Varsågoda!

(Suurin osa tämän postauksen kuvituksesta on muuten trés ugly, koska ruoka-annosten kuvaaminen ravintoloissa nolostuttaa minua liikaa. Nämä picsit olen räpsinyt salamannopeasti puhelimellani, ennen kuin kukaan ehti tajuta mitä juuri tapahtui).

Tässä Tukholma matkaoppaani osa 1:

– Råkultur, Kungstensgatan 2Suussasulavaa sushia! Täällä tarjoillaan kekseliäitä makuyhdistelmiä, kuten kampasimpukkatartar sushia. Tempurafriteerattu taskurapu sushi (kuvassa etualalla) on silkkaa foodgasmia.  

IMG_1654.jpg

– Blue Light YokohamaÅsögatan 170. Toinen japanilainen, mutta täällä keskitytään sushin sijan muuhun japanilaiseen ruokaan. Friteerattu tofu on suosikkiannos. Tarjoilla myös vaikuttavan laaja sakevalikoima. En itse ole maistanut, mutta kannattaa kokeilla, jos sake kiinnostaa. 

-Restaurang Tranan, Karlbergsvägen 14. Klassinen kortteliravintola Vasastanissa, joka tarjoilee hyvää husmanskostia. Ennen listalla oli nerokas alkuruoka nimeltä Pelle Janzon, joka koostui naudan carpacciosta, raa’asta kananmunasta, muikunmädistä ja ranskankermasta. Kuin tartarpihvin ja toast skagenin lapsi (ilman katkarapuja, se olisi jo vähän liikaa)! Viime kerralla tätä eeppistä annosta ei ollut listalla, ja ehdin jo panikoida, mutta tiedustellessani Janzonin kohtaloa, tarjoilija kertoi, että sitä kyllä saa pyydettäessä. Eli vaatikaa Pelle Janzonia, ette tule pettymään!

Alla todella 70-lukulaisessa väriskaalassa kulkeva annoskuva, muistuttaa minua äitini keittokirjoista kyseiseltä vuosikymmeneltä. Silloin syötiin vain ruskeita ruokia.

IMG_1655.jpg

– Oaxen Slip, Beckholmsvägen 26. Oaxen sijaitsee idyllisellä lokaatiolla Djurgårdenilla, tervalta tuoksuvan pikkuruisen telakan vieressä. Suosittelen erityisesti brunssipaikaksi. Oaxen mainostaa tarjoavansa pohjoismaista bistroruokaa ja menu on melko kala- ja lihapainotteinen ja pitää sisällään useita päivitettyjä versioita klassikkoruoista. Esimerkiksi silli ja perunasalaatti on tuunattu 2010-luvun asuun ja maistuu erinomaiselta. Ruokaa voi sulatella käymällä kävelyllä Djurgårdenilla ja ihailla vanhoja luksushuviloita. Oaxen on lisäksi todella hienosti sisustettu:

IMG_1656.jpg

– Djurgåden on yksi lempipaikoistani viettää sunnuntaita. Kesällä kannattaa piipahtaa Waldemarsuddenilla, minne taiteilijaprinssi Eugen 1900-luvun alussa rakennutti itselleen talon ja fancyn puutarhan. Talo on nykyään kotimuseo ja sen yhteydessä toimii taidemuseo vaihtuvine näyttelyineen. Alla viimesyyskuista fiilistelyä Djurgårdenilla:

djuris4.jpg

Muita lempimuseoita ovat tietty Moderna Museet (jonka kokoelmiin on ilmainen sisäänpääsy joka perjantai 18-20!) ja Fotografiska (aina laadukkaita valokuvanäyttelyitä ja mahtavan näköalan omaava baari/ kahvila yläkerrassa, missä kelpaa sulatella kulttuurikokemusta viinilasin ääressä).

Tässä part 1, part 2 tulossa pian!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *