Piinaa mua kunnes mä huudan, auta mua kolmiolääke!

Aattelin tässä kertoa vähän mun lääkityksistä.

Mirtazapin

Mirtazapin oli ensimmäinen mielialalääke jonka sain 15-vuotiaana unettomuuteen ja masennukseen. Söin sitä n. 6vuotta. Aluksi se nostettiin 45mg:seen. Se aiheutti ihan hirveetä väsymystä, nukuin helposti 12h. Aina ku heräsin olin ekat 2 tuntia ihan koomassa, en jaksanu tehä mitään. Se sitten muutaman vuoden jälkeen tiputettiin 7½mg:seen, koska se ei auttanu masennukseen ollenkaan, mutta nukkumiseen kylläkin.

Sertralin

Se oli toinen lääke jonka sain masennukseen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Söin sitäki jonku 5-vuotta 100mg mirtazapinin ohella vaikka se ei auttanu yhtään mihinkään. Kerroin lääkärille usein etten halua syödä sitä mutta lääkäri ei ollu halukas vaihtamaan sitä. Sertralin ja mirtazapin combo teki mut tosi tunteettomaks. En ollu ilonen, en surullinen, en mitään, pelkkä tunteeton kone. Kun lopetin sen niin ne vierotusoireet kesti monta kuukautta. Hirveitä sähköiskuja koko kropassa, ahisti, uuvutti, oli ihan hirvee olo. Ja sillonku alotin sen niin lääkäri sano ettei siihen jää koukkuun. Juu ei jääny ei..

Seronil

Alotin seronilin viime kesänä masennukseen ja uupumiseen. Se teki mulle jo ehkä vähän maanisen olon. Tykkäsin siitä, sain asioita tehtyä ja paljon. Se myös autto sos. fobiaan. Mutta se sitten aiheutti hirveetä ahmimis käyttäytymistä. Ahmin ruokaa, niin herkkuja kuin normi ruokaakin. Söin siihen asti että meinasin jo oksentaa. Lihöin 1-2kk käytön aikana 10kg. Oli sitten pakko lopettaa se. Siitä ei hirveitä refloja kerinny tulla, enhän mä sitä kyllä kauaa syönytkää.

Venlafxin

Seronil vaihettiin venlafaxiniin. Se piristi mua ihan ok, ei kylläkään yhtä hyvin ku seronil. Mutta se aiheutti mulle bruksismia, purin hampaita yhteen päivällä ja yöllä. Se myös aiheutti isommalla annoksella ahistusta joten oli pakko sekin lopettaa vähän yli kuukauden käytön jälkeen.

Tolvon

Mirtazapin menetti tehonsa ja unettomuus palasi, joten mirtazapin vaihettiin tolvoniin. Sen avulla mä nyt saan nukuttua, en oo oikeestaan huomannu mitään sivuvaikutuksia. Tolvonista ei oo tullu samallaista aamukoomaa ku mirtazapinista.

Cipralex

Venlafaxin vaihtu cipralexiin. Sitä kerkesin syödä ehkä 2 viikkoa, sekin aiheutti ruokahalujen lisäämistä enkä halua lihoa kiloakaan. Siitä tuli jo noinkin lyhyen käytön jälkee vierotusoireita; sähköiskuja ja ahdistusta. 

Gabapentin

Söin sitä aluks muutaman kuukauden hermokipuihin. Niihin se ei maximi annoksellakaan auttanut, ahistukseen se kylläkin autto tosi hyvin. Siitä ei muistaakseni mitään vierotusoireita tullut.

Lyrica

Gabapentin vaihettiin lyricaan. Se auttaa 600mg:llä hermokipuun. Ahistukseen se ei kylläkään toimi. Sivuoireina tulee ruuansulatusvaivoja, ei oikeestaan muuta. Sitä varmaan sitten syödäänkin koko loppu elämä.. 

hyvinvointi terveys mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *