Arjen tasapaino

Hei,

Vuosia sitten löysin itseni siinä tilanteessa, ettei arki enää rullannut niinkuin halusin sen rullaavan. Kaamos oli oikeasti ottanut paikan minussa. Käsissä olivat ensimmäiset työelämäni vuodet, ruuhkaisen sairaalan arjessa. 

Ei mikään ollut edes muuttunut, kaikki oli hyvin, vakaa hyvä parisuhde, asunto, vakituinen työpaikka ja ylipäätänsä elämän vaakakupit tasan.

Olin tilassa jossa hermostuin mielessäni jo siitä, jos jollakin kollegalla tai perheenjäsenellä oli eriävä mielipide kanssani.
Kaikki normaaliin arjenpyörittämiseen liittyvä oli liikaa. Voimia oli vain käydä päiväunille töiden jälkeen. Jonkin aikaa vähättelin tilannetta ja pidin sitä normaalina arkena ja elämänä. Kunnes löysin itseni vittuuntumassa siitä, että minulle oli tulossa potilas. Olisi tehnyt mieli vain sanoa, että hei kuules lähde menemään ja irvistää perään. 

Jäin miettimään kotiin saavuttuani mieleni käytöstä. Mikä ihme minua riivasi? Kävin läpi ajatuksia menneisyydestä, opiskeluvuosista ja tajusin että oma peruspositiivinen luonteeni oli täysin vinksallaan! Mitä tehdä? Noh, eikun yhteys työterveyteen. Tietysti.

Työterveydestä minut passitettiin kahden kuukauden sairauslomalle. Yht’äkkiä olikin kalenterissa vain tyhjää. Ei suunniteltuja sukulaistapaamisia, aikataulutettua rytmiä. Tajusin kuinka suunnitelmallinen elämä oli myrkyttäny minut. Se ei vain sopinut minulle. En ole ihminen joka voi elää onnellisena tietäen mitä loppupäivän- tai viikon puuhaan. 

Minulla oli aikaa tutustua vuosien jälkeen itseeni. Kuka minä olen? Viimeksi kun minulla oli ollut näin paljon tuulesta temmattua vapaa-aikaa olin teini-ikäinen. Silloin elämässä oli vain biletys, poikaystävä murheet ja ulkonäköongelmat. Nyt elämä oli täysin erilaista. Olin näinä vuosina kasvanut aikuiseksi, löytänyt rakkauden ja valmistunut vuosien puurtamisen jälkeen ammattilaiseksi. Oli aika tutustua itseeni ja siihen mikä minun arjestani tekisi tasapainoista ja tavoittaisin mielenrauhan. 

Nyt olen onnistunut saamaan arjestani seesteistä ja tasapainoista. Mielekästä. Blogissani haluan jakaa ajatukseni ja vinkkini siihen kuinka haalia sitä kuuluisaa mielenrauhaa ja saavuttaa seesteinen hyvä elämä. Sekä ennenkaikkea opetella käsittelemään negatiivinen stressi oikein.

-Tervetuloa mukaani löytämään mielenrauha

hyvinvointi terveys mieli syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *