Vähän terveellisempi pasta

IMG_1377.JPG

 

Pasta on pitkään puuttunut ruokavaliostani oikeastaan kokonaan. Nyt pyrin kuitenkin tekemään tilanteeseen muutoksen. Kävin nimittäin ravintovalmennuksessa viime viikolla, ja suurin käteen jäävä oppi oli se, että keho nyt vaan tarvitsee hiilareita. Omasta ruokavaliostani hiilarit ovat riittävässä määrin puuttuneet, sillä kaurapuuro aamuisin ja ruisleipäpalanen illalla eivät riitä kattamaan päivän hiilaritarvetta. 

 

Siispä otin opikseni ja valitsin alkuun helpoimmalta tuntuvan vaihtoehdon. Täysjyväspagetin. Siitä on hyvä aloittaa hiilaripitoisten ruokien lisääminen omalle lautaselle. 

 

Se terveellisempi pasta 

 

Täysjyväspagetti 50g

Parsakaali 100g

Herkkusieni 200g

Tofu 100g

Puolikas sipuli

Valkosipulia

Suolaa, pippuria

Tuoretta basilikaa päälle

 

Keitä spagetti suolavedessä. Pilko parsakaali, herkkusienet ja sipulit. Höyrytä parsakaali sopivan pehmeäksi. Ruskista sipulit pannulla ja lisää herkkusienet sekaan. Älä pidä sieniä niin kauan pannulla, että ne alkavat vetistymään, kevyt ruskistaminen riittää. Ruskista ja halutessasi mausta kuutioitu tofu. Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla. Kaada lautaselle, revi päälle basilikaa ja syö hyvällä omallatunnolla.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *