Superruoka nimeltä quorn

IMG_1245.JPG

 

 

Tutustuin itselleni uuteen kasvispohjaiseen proteiininlähteeseen nimeltä quorn – ja jäin heti koukkuun. Quorn sisältää 14g proteiinia sataa grammaa kohden, mutta todella niukasti rasvaa ja hiilareita. Ja se on vieläpä oikeasti hyvää! Tosin mausteita kannattaa käyttää aika reippaasti, koska samoin kuin esimerkiksi tofu, ei quorn itsessään ole kovin maistuvaa.  Mykoproteiinista valmistettava quorn on koostumukseltaan hiukan kanamainen, joten kasvisruokailijalle ensimmäinen kokeilukerta voi olla jännä. 

 

Itse olen ostanut quornia pakasteena valmiina paloina tältä tuoteperheeltä. Sivustolta löytyy runsaasti muutakin tietoa tästä superruoasta resepti-ideoineen ja herkullisine ruokakuvineen.

 

Olen koittanut kehitellä erilaisia tapoja käyttää quornia. Eilen tein itselleni lounassalaatin, jonka jälkeen ei tarvitse nälkää valitella. 

 

Quornsalaatti uunikasviksilla 

 

Puolikas kesäkurpitsa

Miniluumutomaatteja

Quornia 100g 

Salaattia

Fetaa (itse käytin 3% fetaa)

Kurkkua 100g

Yrttejä

Chipotle chiliä

Suolaa

Pippuria

(Srirachaa mielen mukaan)

 

Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja laita palaset puolitettujen miniluumutomaattien kanssa uunivuokaan. Mausta chipotle chilillä, suolalla ja pippurilla. Lämmitä uuni n. 200 asteeseen ja anna kasvisten muhia lämmössä kunnes ne ovat mukavan paahtuneita. Itse pidän kasviksia uunissa n. 15 minuuttia. Quornin voi laittaa uuniin kasvisten kaveriksi tai paistaa palat pannulla. Mausta quornia mielesi mukaan, esimerkiksi suolalla, chilillä ja pippurilla.

Leikkaa salaatti, kurkku ja tuoreet yrtit ja yhdistä ne valmiiden uunikasvisten ja quornin kanssa. Lisää feta ja sekoita salaatti kunnolla. Jos tykkäät tulisesta ruoasta, voi päälle sujauttaa Srirachaa oman maun mukaan. 

 

Ravintoarvot:

Koko salaatti 253kcal

Proteiinia 35,33g

Hiilarit 14,64g

Rasvat 5,06g 

Sokerit 9,09g

Rasvan määrään vaikuttaa tietysti suuresti valitsemasi fetan rasvapitoisuus.

 

Hyvää ruokahalua!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli

Aamupalasta en luovu

IMG_1224.JPG

 

Olen viime aikoina kiinnittänyt paljon huomiota ruokavaliooni. Aloin pitämään kirjaa proteiinin, hiilihydraattien, kuitujen ja rasvojen saannista, ja olen oppinut todella paljon siitä miten se lautanen kannattaa täyttää. Kasvisruokailijana erityisesti proteiinien saanti voi vaatia yllättävänkin tarkkaa viilausta. Jos olet vielä kova urheilemaan, on riittävä proteiinitankkaus erityisen tärkeää tuloksien ja jaksamisen kannalta.

 

Tänä aamuna päiväni lähti liikkeelle yhdellä lempiannoksellani. Rapsakkailla riisikakuilla.

 

Friggs riisikakku x 2

Luomu kananmuna x 1

Valio aamupalajuusto 5% x 1

Kirsikkatomaatteja

Kurkkua

Basilikaa & ruohosipulia

Pippuria

Mustaa teetä mantelimaidolla

Lasillinen raikasta vettä

 

Helppoa, herkullista ja nopeaa. Jos kaipaa vielä jotain extraa riisikakkujen kaveriksi, voi aamupalaa jatkaa esimerkiksi luonnonjogurtilla ja marjoilla. Niillä nyt ei koskaan voi mennä pieleen.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys