Keret House [44m² | leveys 152 cm]

Mitä tuntuisi jos arkkitehti tarjoaisi sinulle taloa, joka olisi suunniteltu kirjoitustyylisi pohjalta?

photo_by_bartek_warzecha_dsc3067.jpg

Israelilaiskirjailija Etgar Keretille tietää. Keretin erikoislyhyet novellit toimivat inspiraationa Varsovalaisarkkitehti Jakub Szczesnyn kokeelliselle suunnitteluprojektille. Kahden kerrostalon väliseen kujaan rakennetussa Keret Housessa on kaksi kerrosta, 44 neliömetriä ja leveyttä maksimissaan 152 cm.

20121025-location-slide-ojna-jumbo.jpg

Puolan rakennuslainsäädännön mukaan Keret Housea ei lueta asunnoksi, vaan taide-installaaksioksi. Keret perheineen viettää siellä vain muutaman viikon vuosittain, ja muun ajan Varsovalainen taidesäätiö lainaa sitä erimaalaisten taiteilijoiden residenssiksi.

dom-kereta_wersja3-z-otwartymi-schodami.jpg

Minulle ennestään tuntematon Keret on kova tekijä myös muuten: Salman Rushdie on hehkuttanut häntä sukupolvensa ääneksi ja hän on saanut Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun haastattelussa myöntämään, ettei tämän ”tarkoitus ole tehdä mitään palestiinalaiskonfliktin ratkaisun hyväksi”. Huh! Harmi ettei miehen teoksia ole vielä suomennettu. Toivottavasti joku kustantamo ottaa tuotantoa julkaisuun.

photo_by_bartek_warzecha_dsc3179.jpg

Olemme tyttöystäväni kanssa matkusteleet pariin otteeseen työn tiimoilta Japanissa. Ensimmäisellä matkalla oli kova pettymys, kun kävi ilmi, että lähes kaikissa paikallisissa kapselihotelleissa saavat yöpyä vain miehet. Ehkä lyhytaikainen residenssi Keret Housessa voisi korvata tuota takaiskua. Hyvästä suunnitelusta huolimatta rakennuksen kapeus saattaisi olla pidemmällä asumisella liian äärimmäistä. 

Hieno yhdistelmä taidetta, kikkailua ja arkkitehtuuria.

Keret House > http://kerethouse.com/

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *