Potomac Cabin [10m²]

Amerikassa kaikki on suurempaa. Näinä päivinä amerikkalainen keskivertokoti on suuruudeltaan jo 214 neliötä. Ei siis ihme että hukkaneliöiden vastainen Small house movement on maassa voimissaan.

potomac-cabin-5.jpg

Pelkistämisen ystävänä pidän paljon minitalo-liikkeestä. Amerikkalaiset minitalot vain ikävä kyllä ovat järjestäen esteettisesti erittäin rumia. Onneksi joukkoon mahtuu poikkeuksia. Itseoppineen kotinikkarin Charles Finnin Potomac Cabinissä on palaset hyvin kohdillaan.

c9aae_finn-potomac-cabin-1.jpg

tumblr_mjts0hjtjt1qjo968o1_500.jpg

tumblr_mjtbkkvs9d1r4zm1qo3_1280.jpg

Täysin kierrätetystä rakennusmateriaaleista rakennetussa talossa on panoraamaikkunallisen makuuparven kanssa 10 neliötä, joihin sisältyy kaikki oleellinen. Mikäli vasara ei itsellä pysy luontevasti käsissä, Charles rakentaa mökkejä halukkaille noin 22 000 dollarin (n.16 000€) hintaan. Maalatuilla pinnoilla ja linjakkaalla sisustuksella Potomac Cabinistä saisi mahtavan mökin.

tiny-potomac-cabin2-e1364267358215.jpg

potomac-cabin-1.jpg

Vanha viisaus pitää yhä paikkansa:

You know you have reached perfection of design not when you have nothing more to add, but when you have nothing more to take away.

– Antoine de Saint-Exupér (1900 – 1944)

 

 

Kommentit (6)
  1. Kiitti vinkistä. Nuo ecodomet toimivat hyvin valkoisina, ei tule niin vahva Hobittikylä-fiilis. Jännittävää nähdä mihin nuo rakennustekniikat venyvät tulevaisuudessa!

    Juu, tuo Robin Falckin minimökki onkin tullut vastaan lehdissä. Hieno lopputulos, ja jossen ihan väärin muista, niin rakentaja on vasta jotain 20-vuotias. Huikea lopputulos. Ja Genelecin kaiuttimet kruunaavat kesämökin. 

    Kotimaisista projekteista myös kuukausi takaperin Helsingin Sanomissa esillä ollut arkkitehtiopiskelija Olli Enteen urbaani minitalo-koe on mielenkiintoinen > http://www.hs.fi/a1360463352110 .

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *