Kumppani ei pysty

Nyt mun on ihan pakko kertoa eriävä mielipiteeni teille… Eilen, oikeesti eilen, tää on nyt melkeinpä reaaliaikainen postaus tänne.. Elikkä eilen täällä internetin ihmeellisessä mailmassa silmiini osui jonkun lehden juttu. Tässä jutussa joku parisuhteen ammattilainen tai asiantuntija kertoi mielipiteensä, kuinka parisuhteessa pitäisi kehua eikä moittia. Okei, joo kuulostaa mukavamalta kehua kuin moittia. edellyttäen jos se kumppani on sitten kehumisen arvoinen. Aiheena jutussa oli, että kumppani on kotona ja sinä töissä. Jos kumppani on saanut vain yhden asian päivän aikana tehdyksi, älä moiti häntä siitä vaan kehu häntä siitä yhdestä asiasta. Kaikki kun eivät pysty päivän aikaka hoitamaan sekä lapsia, että tehtäviä. Jos moitit häntä parisuhteesi voi loppua tähän. Tämä oli jutun pointti.

 

Minä mietin tätä melkein koko yön ja välillä päivän mittaan tämä asia on pulpahtanut mieleeni. Kuvittelin, että minä olen kahdeksan tuntia töissä, jos matkat lasketaan, niin tulen noin yhdeksän tunnin kuluttua kotiin. Mieheni on ollut kaikki nämä yhdeksän tuntia kotona. Kuvittelin, miltä minusta tuntuisi jos hän tässä ajassa olisi saanut vaikkapa vain pyykit laitettua koneeseen. Kaikki aamusotkut olisi aina vain keittiön pöydällä, ruoka tekemättä, kämppä imuroimatta jne. Koska hän ei pysty! Minäkö ne sitten heti töiden jälkeen alan tekemään, kun hän ei ole pystynyt, vaikka on koko päivän kotona? Tämähän on ilman muuta reilua? Kehuisin häntä siinä vielä, oih miten ahkera ja reipas olet ollut, olet hienosti osannut laittaa pyykit koneesee, hyvä poika! Taputanko vielä käsiä päälle niinkuin lapsille ja hymyilen rohkaisevasti? 

Ei, kiitos. EI! Minä sanon EI! Jos ei pysty muuhun kuin yhteen asiaan yhdeksässä tunnissa, niin kyllä se on laiskuutta ja valmiin odottamista aikuiselta mieheltä. Minun mielestä tuossa tapauksessa onkin vaan parempi mitä pikemmin parisuhde päättyy. Mies menköön jonnekin opettelemaan pystymistä. Takaisin äidin luo opettelemaan vaikka. Minusta kenenkään ei pitäsisi olla niin epätoivoinen, että tuollaiseen tyytyy, Vielä pitäisi kehua tuosta yhdestä ainoasta asiasta ja pyh sanon minä. Tuo miekkonen on kyllä moitteensa ansainnut. 

 

Merita

suhteet rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *