Mitä miehen (EI) tulee olla

Vappuaatto, mitäpä muutakaan sitä sinkkunainen tekisi kuin siivoaisi komeroitaan…Yksi tekstari tuli ei varteenotettavalta mieheltä. Hän pyysi vapunvietto seuraksi, minähän olen aina niin hauskaa seuraa, hahhah. No jäin mieluummin komeroideni pariin. Siinä papereita läpikäydessäni vastaani tuli kolme vuotta sitten kirjoitettu lista, mitä miehen tulee olla tai millainen hänen ei tulisi olla. Olimme tyttöporukassa miettineet millaisen miehen haluaisime, siis se mies jonka kanssa haluaisimme oikean suhteen, perheenkin ehkä ja sen oman talon. Millaisen miehen kanssa voisimme kuvitella jakavamme elämämme.

Suurlähettiläät ovat joskus listanneet biisisssään miehen mittaa mm.. ”komeaa ja kaunista samaan aikaan kilttiä ja tuhmaa hoikkaa ja hauista ilmeessä älyä ja uhmaa kokemusta täytyy olla mutta sopivasti poikamainen eksotiikka plussaa on kunhan on suomalainen” 

Löytynyt lista on aika pitkä.. hmm siinä on 30 kohtaa. Riittääköhän nämä kriteerit ihan varmasti?  No olihan meitä muutama nainenkin niitä pohtimassa. Entä olemmeko edelleen niistä samaa mieltä, vai onko mielipiteemme kehittynyt tai muuten muuttunut kolmessa vuodessa? Voisiko muutamia kohtia poistaa vai pitäisikö niitä lisätä? No eihän sitä tietenkään oikeesti millään listan kriteereillä voi mitata tai arvioida ihmistä.

Ja sitten listaan..

-käy töissä

-ei lyhyt 

– ei hankalaa exää

-ei löllö iso maha

– ei lapsia tai sitten leski

-vähä renttu

-ei liian hieno

-ei insinööri 

-sisäsiisti, siivoaa omat jälkensä

-ei pihi

-ei roikku

-välittävä mutta ei mustis

-ei ylisiisti joka koko ajan harja käessä

-ei tossu

-ei naisia kavereinaan joiden kaa koko ajan menossa

-ei nynny

-oma-alotteinen

-ei pieni SE, normi käy

-hyvä sängyssä

-ei laiska

-pitää itestä huolta

-hyvä hygienia

-asuu omassa asunnossa eikä äidin luona

– ei hankalia vanhempia

-arvostaa naisia eikä pidä tyhminä

-sietää mun kaverit

-ei mussuta jos puhun liian kauan puhelimessa tai luen

-tavallinen kotiruoka pitää kelvata

-ei harrasta paskapuheita

-ei mitään kikkailuja

Olihan siinä ihan mukavasti kohtia, mitä mies ei saa olla. Ei oo helppoo olla mieskään. Suurin osa meidän listassa on ihan helposti täytettäviä, sellaisia tavallisia mitä nyt olettaakin suurenosan ihmisistä tekevän, mutta kaikille tietenkään nekään eivät ole itsestäänselvyyksiä. Olen nähnyt likaisia sukkia lojumassa pitkin asuntoa. Olen jopa nähnyt muutamiakin yli 30-vuotiata asuvan vielä vanhempien kotona, eikös niitä ennen kutsuttu peräkammarin pojiksi? Tässä listassa ei näköjään puututtu miehen ulkonäköön, muuten kuin mainitsemalla mahan.. Voisin edelleenkin allekirjoittaa listan, muutamaa kohtaa hieman kummastelen, kuten mitä mahtaa tarkoittaa kikkailuja? No sen saa kai tulkita kukin omalla tavallaan.

 Nykyään voisin lisätä listaan vielä, että kuuntelee minua ja kertoo itsekin omista asioistaan minulle. Ja kyllä miehen täytyy osata käyttää ruuvimeisseliä ja vasaraa. Onko rasittavampaa kuin katsella, kun mies ei osaa kasata Ikean hyllyä sinulle? Kun samaan aikaan itse se tietäisi osaavansa paremmin. Itsestäänselvyytenä lisäisin, että ei petä. Varmaan aikamoinen haaste tänäpäivänä, kun on jo ne sivustotkin tähän tarkoitukseen. Jaksan silti vielä toivoa, että jossain olisi tälläinen yskilö. Tarvitsen vain yhden 😀

Millainenhan olisi miesten tekemä lista? Olisiko se samantapainen kuin tämä vai sellainen, blondi, isot tissit,hyvä perse, ei puhu paljoo, vähän tyhmä?  Vai ehkäpä kaunis, hoitaa lapset, hoitaa kodin, pesee pyykkini, ei välitä missä menen, ei valita? Vai kenties, kaunis, älykäs, kiva, osaa jutella, välittää minusta? Ehkäpä parempi ollakin tietämättä millainen olisi miesten lista. Välillä tuntuu, että miesten omassa päässä ei paljoakaan liiku, joten lista voisikin olla ensimmäisen kaltainen, mutta välillä sitä taas yllättyy ja lista voisikin olla jälkimmäisen kaltainen. Onneksi en tiedä heidän listojaan!

Merita

 

 

 

 

suhteet rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *