Oman näköinen

Häät. Rakkaus. Onnellisuus.

Olin hetki sitten häissä. Häät olivat pienet ja erittäin intiimit. Ensin maistraattiin, sitten ravintolaan syömään. Illalla kaupungille yöelämään. 

Häät olivat veljeni. Aivan hänen ja vaimonsa näköiset. 

Kuukauden päästä olen menossa toisiin häihin. Ne tulevatkin olemaan toisenlaiset. Isot häät. Kuitenkin tiedän, että nekin tulevat olemaan aivan hääparin näköiset. Rahaa on käytetty enemmän ja kaikki on massiivisempaa, mutta silti varmasti omalla tavallaan intiimit. 

Olen sen ikäinen, että ihmiset ympärilläni alkavat avioitua. Voinkin siis kuvitella, että vuoden päästä olisi häitä juhlittavana.

On hienoa nähdä, että ihmisillä on rohkeutta tehdä omista häistään oman näköiset. Helposti sukulaiset ja muu lähipiiri antavat painetta. Omasta mielestä vaakakupissa painaa kuitenkin eniten se, että parin tarkastellessa hääpäiväänsä vuosienkin päästä, voivat he todeta tehneensä juuri niin kuin tahtoivat. Niin, että heillä oli hieno ja ikimuistoine päivä. Tuo päivä merkitsee paljon. 

Sama pätee muuhunkin elämään. On tärkeää, että ihminen elää niin kuin itse tahtoo. Muiden mielipiteitä voi ja kannattaakin kuunnella, mutta niin kauan kuin päätökset tapahtuu omasta tahdosta, on kaikki mielestäni hyvin. Omat päätökset ovat tärkeitä. Elämme itseämme varten. 

Ole rohkea ja tee kuten tahdot. 

-H

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *