Valkoista ja valoisaa

Lumi. Valkoiset maisemat. Pakkanen.

Talvelle ominaisia asioita. Ainakin minun lapsuudessani. Nykyään lumi ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys koko Suomessa. Ei myöskään pakkanen. Olisi ihanaa päästä nauttimaan talvisesta maisemasta ja ilmasta jokainen vuosi. Itse nautin enemmän talvesta kuin kesästä. Molemmissa on tosin omat puolensa. Jotenkin talvi kiehtoo minua enemmän.

Tänä talvena olemme päässeet nauttimaan lumesta ja pakkasesta. Toisinaan kovistakin pakkasista. On ollut ihana nähdä lapsia laskemassa pulkkamäkeä. Aikuisiakin on näkynyt. Nautitaan tästä hetkestä. Lunta on tullut paljon, toisien mielestä liikakin. Lumi tuo paljon maisemaan. Pimeyttä on vuorokaudessa paljon tähän aikaan vuodesta. Lumen ansioista maisema ei ole niin raaka. Lumi tuo pehmeyttä siihen. Se tuo myös valoa.

Kaikki eivät kylmästä tykkää. Mielestäni talvella on helpompi varustautua sään mukaan. Kesällä toki voi olla vähissä vaatteissa ja tarpeen tullen vaikka alasti. Kuumana kesäpäivänä mietin kuitenkin usein, kuinka paljon helpimpaa on talvella. Alasti ollessa on enää vaikea riisutua enempää. Talvella vaatteita voi kuitenkin lisätä helposti. Ulkoilua ajatellen kylmästä valittaminen on turhaa mielestäni. Varustautumisen ollessa oikea suhteessa säähän siellä kyllä tarkenee. Kerrospukeutuminen kunniaan. Nyt aikuisena toppavaatteista osaa nauttia.

Näin kevään kolkutellessa jo ovea, ulkoileminen on ihanaa. Aurinko paistaa ja valo häikäisee puhtaasta hangesta. Järven jäällä kävellessä voi vain ihastella valkoista hohdetta, joka ympäröi. Pakkanen puree kasvoihin sopivasti ja hengitys höyrystyy ilmaan. Kuumaa kaakaota tai kahvia kävelylle mukaan ja voi pysähtyä ihailemaan maisemia kuumaa juomaa nauttien. Luonto on kaunis.

Lähtekää ulos. Nauttikaa lumisista maisemista. Ulkoilkaa pakkasessa niin, että posket punoittavat.

-H

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *