Suklaahippukeksit
Näin syntymäpäivän kunniaksi päätin leipoa keksejä. Löysin tämän ohjeen vuosia sitten ja tuunasin sitä niin, että jätin pähkinät pois ja pistin valkosuklaan kaveriksi maitosuklaata.
Leivoimme näitä myös pojan opettajalle, sekä luokan ohjaajalle.
Viimeksi tein ohjeen 2x ja ne meni kun kuumille kiville. Ja nyt päätin kolminkertaistaa ohjeen. Mutta tässä ohje 1 kertaisena.
1x 16-18 keksejä
170g voita ( margariini käy myös )
150g fariinisokeria ( noin 2dl )
50g sokeria
1 kananmuna
250g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
250g valkosuklaata ja maitosuklaata
Vatkaa huoneenlämmössä pehminnyt voi, sokereiden kanssa, kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen,voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivataineet keskenään sekaisin ja lisää voi-sokeri-muna vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää lopuksi rouhitut suklaat. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Paista keksejä 175-200 asteessa, sen verran että keksien reunat ovat kauniin ruskeita.
Jos paistat liian kauan, keksit ei ole jää pehmeiksi, joka näissä kekseissä on tarkoitus.
Raakapaino alkuperäisessä ohjeessa oli 50g.
Mutta itse olen tehnyt 30g ja 40g. Voit halutessasi tehdä minkäpainosia tahansa tai olla punnitsematta.
Suosittelen jättämään keksien väliin reilusti tilaa, varsinkin jos teet isoja keksejä (raakapaino 50g) keksit meinaan leviää jonkin verran.