Ladataan...
Miffan juhlat

Täytän tänään 29 vuotta. Hurjaa, enää vuosi kolmikymppisiin - sillon täytyy ehkä järjestää isommat kemut. Viikonloppuna on kyllä tarkoitus juhlistaa pienellä porukalla, tehdä kunnon kakku ja laittaa kämppä juhlakuntoon, joten siitä luvassa kuvamateriaalia viimeistään ensi viikolla.

Mutta näin juhlapäivän kunniaksi laitetaan jakoon synttärikuvia 90-luvulta. Vaikuttaa siltä, että äitilläkin on ollut jonkunmoinen kiinnostus teemajuhliin, sen verran montaa erilaista kakkua löytyy näistäkin kuvista. (Ja se kyllä vieläkin leipoo suurimman osan mun kakuista, ite kun tykkään enemmän koristelusta.) 

 

Milla 1-vee ei vaikuta kovin innostuneelta puhaltamaan kynttilää.

 

2-vuotisjuhlissa oli linnakakku. Pohdin tossa aikaisemmin tällä viikolla, että mikä olisi fiksuin tapa tehdä yksisarviskakkuun sarvi, ja äiti ehdotti kultaista kakkupaperia! Ja nyt näitä kuvia katsoessa tajusin, että tuossa tornissahan on näköjään käytetty sellaista kultaista kakkupaperia, tiiättekö niitä pitsireunaisia. Mietinkin, mistä mama sen niin näppärästi keksi... 

 

Minkä takia kaikissa 90-luvun mekoissa oli valkoinen kaulus? Kolmevuotisjuhlilla kirsikoilla koristellut pillisarvet oli selvästi IN, sillä sellaisia on käytetty sekä sukujuhlien perhoskakussa että lastenkutsujen toukkatortussa. 

 

Nelivuotisjuhlat vietettiin Mäkkärissä, mutta viisvuotisbileissä oli kunnon panostus. Leijonakuningas oli kova sana, joten Simba-juhlat oli tietysti saatava. Tarjoiluista löytyi ainakin hämppismuffinseja ja leijonakakku. 

 

Kuusvuotisjuhlissa oltiinkin sitten kunnon prinsessoja ja pääsin käyttämään uudelleen morsiusnaperon mekkoa. Mulla on sellainen muistikuva, että noi kruunut ja taikasauvat tilattiin jostain postimyyntifirmasta ja siinä paketissa olisi ollut myös jotain lohikäärmekoristeita juhlapöytää varten. Kuvatodisteita en löytänyt, joten voi olla, että keksin lohikäärmeet ihan omasta päästäni. 

 

Sellasia juhlia tällä kertaa, mikä on sun lemppari näistä kemuista? Entä oliko sulla teemajuhlia pienenä?

Jatketaan taas vähän nykyaikaisimmissa merkeissä!

 

Ladataan...
Miffan juhlat

Hyvää uutta vuotta! Toivottavasti joulun ja uuden vuoden juhlinnat on mennyt hyvin ja vuosi on lähtenyt hienosti käyntiin. Oma UV meni aika rauhallisissa merkeissä, käytiin muutaman kaverin kanssa kunnon dinnerillä ja sitten vielä istumassa iltaa vähän isommalla porukalla. Vähän oli eri fiilis tuolla räntäsateessa kuin vuosi sitten kesäisessä Sydneyssä...

Blogivuoden ajattelin aloittaa näillä suloisilla vaahtokarkkilumiukoilla. Jouluun sopivia näpertelyä vaativia herkkuja on tarjolla vaikka millä mitalla, mutta nämä lumiukot kuumassa kaakaossa sopivat mitä mainioimmin myös joulun jälkeiseen elämään kylminä talvi-iltoina. 

 

 

Lumiukkoihin tarvitset:

- vaahtokarkkeja

- suolatikkuja

- mustaa elintarvikeväriä (itse käytin elintarviketussia)

- hammas- tai cocktailtikkuja

- oransseja karkkeja, esim. Ässä Mix -karkit toimii hyvin 

 

Lumiukon kokoaminen:

- Yhdistä kolme vaahtokarkkia hammastikkuun tai cocktailtikusta leikattuun pätkään.

- Piirrä silmät, suu ja napit mustalla elintarvikevärillä. Itselläni on käytössä kaksipäinen tussi, joka sopi tähän hyvin. Ohuella kärjellä sai aikaan pienet painaumat, joiden väri oli helppo vahvistaa paksummalla päällä.

- Lisää oranssi karkki nenäksi. Vaahtokarkit ovat sen verran tahmeita, että karkit pysyvät niissä hyvin ilman sen kummempaa kiinnitystä. Tikulla voi kaivaa nenän kohdalle pientä koloa, johon karkki tökätään. Käytin oransseja Ässä Mix -karkkeja, joista leikkasin vajaa puolikkaita paloja neniksi. 

- Lisää vielä suolatikkupätkistä kädet ja jalat ukolle.Nämäkin pysyvät hyvin kiinni tahmeassa vaahtokarkissa.

- Asettele lumiukko kellumaan kuuman kaakaon päälle. Huom! Lumiukko alkaa kuumassa juomassa sulaa melko pian! 

 

 

Sulamisesta puheenollen, piparitalon pihan lumiukot sulivat yhdessä yössä! Kutsuin näitä puoliksi sulaneita lumiukkopipareita Ilmastonmuutos-kekseiksi. Sää vaihtuu suuntaan ja toiseen sellasta vauhtia, että juuri kun on tarpeeksi lunta lumiukkoja varten, niin pian ne ovat jo sulaneita kokkareita. Nämä piparit ovat onneksi kuitenkin vähän suloisempia kuin tuolla kaupungilla olevat harmaat loskakasat ja niiden valmistaminenkin on helppoa. Näitä olen vienyt välipäivinä kavereille useaankin otteeseen ja palautteen perusteella näitä voi tehdä uusiksikin :)

 

Sulaineisiin lumiukkoihin tarvitset:

- vaahtokarkkeja

- mustaa elintarvikeväriä (itse käytin elintarviketussia)

- oransseja karkkeja, esim. Ässä Mix -karkit toimii hyvin 

- valkoista sokerikuorrutusta (Käytä valmista tuubia tai tee itse vaahdotetusta valkuaisesta ja tomusokerista sekoittamalla)

- mustia nomparellejä

- suolatikkuja

-piparkakkuja

 

Näin ne tehdään: 

- Valmistele ensin lumiukkojen päät. Ne tehdään samalla tavalla kuin isommatkin lumiukot, eli piirrä elintarvikevärillä silmät ja suu, ja lisää oranssi karkki nenäksi.

- Valmista sokerikuorrute ja levitä sitä piparkakun päälle.

- Asettele pää paikoilleen kuorrutteen päälle ja lisää "maahan" suolatikut käsiksi ja nomparellit napeiksi. 

- Anna kuorrutteen kuivua.

 

 

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille, toivottavasti lumiukkoja pääsee rakentelemaan myös ulos, vaikka nämä karkkiversiot aika herkullisia onkin :) 

 

Ladataan...
Miffan juhlat

Joko siellä ollaan ihan joulutunnelmissa? Täällä ollaan matkalla mummin patojen ääreen Itä-Suomeen, mutta tässä olisi vielä yksi viime hetken jouluherkkuohje. Nämä syntyvät nopeasti kahdesta tai kolmesta ainesosasta.

 

Tarvitset:

- Candy canes -polkkakeppejä

- Suklaata, esim. leivontasuklaa

- (strösseliä)

 

 

Näin ne tehdään:

1. Irrota polkkakepit muoveistaan ja asettele kepit pareittain sydämiksi.

2. Sulata suklaa ja täytä sydämet sulalla suklaalla

3. Sirottele halutessasi päälle strösseleitä*  ja anna sydänten kuivua kunnes suklaa on jähmettynyt. 

 

Ihanaa joulua kaikille! <3

* Strösselit saatu testattavaksi Confetti-juhlatarvikekaupasta. 

Pages