Ladataan...
Miffan juhlat

Varoitan näin heti alkumetreillä, että tämä ei tosiaan ole mikään varsinainen leivontablogi, vaikka täällä kakkuja ja muita herkkuja varmasti tullaankin paljon näkemään. Mun juttu on ennemminkin koristelu, tosin juustokakkuja oon aika hyvä tekemään, vaikka näin itse sanonkin. Perhejuhliin on onneksi aika helppo taivutella äiti tekemään varsinainen leivontatyö. Ja niin myös isänpäivän alla laitoin äitille viestiä, että leipoisiko se kakun, jos tulen sitten sunnuntaina koristelemaan... 

Ette näistä kuvista varmaan arvaakaan, mikä meidän iskän lempiharrastus on. Satuin Pinterestissä törmäämään kuvaan golfkenttäkakusta, ja isänpäivä oli ihan loistava tilaisuus kokeilla sellaisen tekoa. En nyt anna tähän mitään varsinaista ohjetta, sillä mun on vielä selvästi haettava sitä täydellistä pursotuskuorrutteen reseptiä. Mutta lupaan jakaa sen teidän kanssa heti, kun sellainen tulee vastaan. (Saa myös jakaa omia suosikkeja tuonne kommenttiboksiin!)

 

 

Kakku on kuorrutettu ensin kermavaahdolla ja sen jälkeen pursotin päälle kermavaahto-tuorejuusto-tomusokeri-sörsseliä ruoho-tyllalla. (Merkki on Wilton ja tyllan malli #233.) Kaikki alkoi yllättävänkin mallikkaasti greeni-aluetta ympäröiden, mutta sitten yhtäkkiä kuorrute lössähti ja reunoilta voikin nähdä, ettei ruoho enää ole ihan yhtä skarppia. Mutta ei anneta sen häiritä, tää on tällänen vähän rehottava, ei niin hyvin hoidettu golfkenttä. Bunkkereita eli hekkaesteitä varten murensin muutaman digestive-keksin ja reikänä toimii pantteri-pastilli, jonka muoto oli ihan täydellisen kuppimainen. Loppusilauksen antaa kuorrutteessa uitettu hopeakuula-strösseli-golfpallo.

Kahvipöytään tuli myös golfpallo-cakepopseja, joihin kovasti yritin ensin tehdä pieniä painaumia, mutta totesin candy melts -suklaan kuivuvan aivan liian nopeasti. Tarvittaisiin siis golfpallomuotti, mutta sellaisen puutteessa tein vain valkoisia peruspalluroita. 

 

 

Sellaiset isänpäivätarjoilut meillä. Onko sun lähipiirissä ketään golfin pelaajaa, jolle voisit tehdä teemaan sopivan kakun?

 

Ladataan...
Miffan juhlat

Singles´ Day, mikä ihmeen sinkkujen päivä? Eilen täällä Lilyssä mun silmiin osui tuo Korupajan mainos, ja lähetin siitä hämmentyneenä heti screenshotin kaverille. Millä järjellä sinkku ostaisi kihlasormuksia? Toisaalta, uskon kyllä kaikkeen universumienergiaan ja vähän sellaiseen fake it till you make it -meininkiin. Juuri Sarandan postauksesta luin että "universumi osaa ilmeisesti lukea kirjoitettua tekstiä ajatuksia kirkkaammin" ja tätä komppaan kyllä täysin. Mutta ymmärtääkö universumi toimintaa vielä kirjoitettuakin tekstiä paremmin? Että pitäisikö tässä sinkkuna nyt ostaa 2 kpl kihlasormuksia, jotta voisin viestittää universumille, että I´m ready to love? (Pakko kyllä myöntää, että mainos on aika hyvä, kun näin paljon pisti pohtimaan.)

 

 

Mutta miten tämä universumi-rakkaus-pohdiskelu nyt liittyy juhliin, joista tässä blogissa kuitenkin pääasiassa puhutaan? No, ystäväni Google osasi kertoa, että tämä sinkkujen päivähän on iso juttu, nimittäin maailmanlaajuisesti (ja erityisesti Kiinassa) vuoden suurin shoppailupäivä. Siis jopa Black Fridayta pahempi! Mitä ihmettä, miten en ollut kuullut tästä aikaisemmin? Ilmeisesti sinkkujen päivä on viime vuosina rantautunut myös Suomeen ja tänä vuonna aika monilla verkkokaupoilla näytti jo olevan tarjouksia. 

Ilmeisesti juhlapäivä on saanut alkunsa Kiinasta, jossa 90-luvulla opiskelijaporukka juhlisti sinkkuuttaan ikään kuin ystävänpäivän protestina.  Kyllähän sitä sinkun kelpaa ostaa itselleen lahjoja, kun ei kukaan ole niitä muuten ostelemassa, ja kaupat ovat sitten innokkaasti luoneet omia Singles´ Day -tarjouksiaan. Siitä en löytänyt pikaisella googlauksella mitään tietoa, että liittyykö tähän juhlapäivään mitään muita perinteitä kuin shoppailu...

 

 

Menin sitten ihan uteliaisuudesta katsomaan, mitä tarjouksia nyt oikein olisi saatavilla, muutama elektroniikkajuttu kun ihan oikeasti olisi ostoslistalla. Mitään akuutisti tarpeellista ei löytynyt, mutta kyllä tässä niin kävi, että tämäkin sinkku ajautui mukaan tähän ihastuttavaan kulutusjuhlaan. Yhdet kuulokkeet, joita olin jo pidempään katsellut, olivat nimittäin puoleen hintaan, joten kyllähän ne ostoskoriin päätyivät. Hups.

Tänä vuonnahan tämä juhlapäivä, 11.11., sattuu ikävästi isänpäivän kanssa päällekkäin, muuten tässä olisi ollut oikein mainio syy järjestää pienet pippalot. Juhlia kun ei koskaan ole liikaa. Ehkä ensi vuonna sitten, jos parisuhdestatus on edelleen sama :D 

Onko sulle sinkkujen päivä tuttu ja sorruitko alennusmyynteihin kuten minä?

P.S. Kuvat eivät sinällään liity mitenkään mihinkään, mutta tulkitaan niitä vaikka niin, että yleensä tämä sinkku tuhlaa rahansa ennemmin matkoihin ja ruokaan, kuin kaikkeen mahdolliseen tavaraan :)

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Miffan juhlat

Suurimmalla osalla taitaa Halloween-juhlinnat olla jo takana, mutta ehkä joku vielä juhlii nyt alkavana viikonloppuna. Pistetään siis jakoon muutama kuva viime viikon juhlien koristeluista. Ihan alkuun täytyy sanoa, että pitäisi varmaan viimein hankkia kattolamppu, ei meinaan paljon valoa ole tässä kämpässä nähty, ja sen kyllä huomaa kuvistakin. 

Tänä vuonna Halloween-koristeita tuntui saavan ihan joka paikasta ja itsekin tuli ostettua muutamia uusia juttuja. Tigerista ja Cittarista matkaan tarttui pari viiriä, ilmapalloja ja kertakäyttöastioita, mutta muut koristeet löytyi omasta juhlalaatikosta ja lähipiiristä. Viirit ja käyttämättä jääneet kertsiastiat pääsevät nekin säilöön ensi vuotta varten, mutta viikonlopun ajan ajattelin vielä säilyttää tämän kauhukammion. 

 

 

- Makrame-langasta on moneksi, mustasta langasta teippasin muutaman pitkän pätkän menemään kaapinoven poikki ja niiden väliin viritin lisää lankaa seitiksi. Paksu moppari-lanka toimi tässä hommassa erinomaisesti. Keskelle seittiä pääsi asumaan yksi vuosia vanhoista muovihämppiksistä. 

 

 

- Tigerin lepakkoviiri oli supersöpö ja lähestulkoon pakollinen hankinta. Samantyylinen viiri olisi kyllä helppo tehdä itsekin. 

 

 

- Happy Halloween -toivotukset tuplana Tigerin viirissä ja Granitin kirjaintaulussa. Ylemmästä kuvasta näkyy myös vähän "verhoja", jotka erottivat eteisen muusta huoneesta. Kaksi peräkkäistä jätesäkkiä on leikattu suikaleiksi ja kiinnitetty teipillä oviaukon päälle. 

 

 

- Mun pieni kämppä alkaa kohta olla täynnä makrame-töitä, amppeliinkin on muuttanut lepakko. En edes muistanut tällaisten lepakoiden olemassaoloa, mutta sieltä ne juhlalaatikon pohjalta löytyivät.

 

 

- Kurpitsalyhty löytyi äidiltä ja hiiri tädin Halloween-varastoista. Aikaisemmassa tarjoilu-postauksessa paremmin näkyneet kukat sain juhlia edeltäneestä työtapahtumasta, jossa sattui olemaan hyvin väreihin sopivat kukka-asetelmat. Sain nyppiä kukat asetelmista mukaani ja tein niistä kotona muutamia kimppuja. 

 

 

- Maailman helpoimmat kurpitsat saa mandariineista, vai mitä satsumoita nämä nyt virallisesti ovatkaan. 

 

Hullua, että nyt ollaan jo marraskuun puolella. Kohtahan tässä voi jo alkaa viettää joulua. Onneksi sitä ennen on vielä Thanksgiving, jota tänä vuonna lähden viettämään Jenkkeihin hostperheen luoksi. Kiinnostaako teitä kuulla enemmänkin amerikkalaisesta kiitospäivän vietosta? 

Pages