2 viikon budjetti: -215,04€

Mitäs tähän nyt sanoisi. Shit?

Katsotaan lukuja tarkemmin:

 • Budjetti — 200€ x2 = 400€
 • Menot — 615,04€
 • Säästössä: 400€
 • Syy ylitykseen:
 • tullimaksu 8€
 • lounas ystävän kanssa 20€
 • noutoruoka laiskana päivänä 20€
 • eväät töihin 50€
 • brunssi 22€
 • kosmetiikkaostokset 80€

Lähdin tähän budjettihommaan odottamatta liikoja. Tiedän varsin hyvin, etten voi onnistua heti ensimmäisellä kerralla ja tehdä siitä tapaa jo harjoitellessani. Kyllä silti vähän ketuttaa. Oli huono viikko, ei ehtinyt hirveästi kokkailla, joka puolestaan näkyi ruokalaskussa. Sattuipa vielä hassusti niin, että suurin osa käyttämistämme kosmetiikkatuotteista loppui just nyt ja kerralla ostettuna ne kustansivat aikamoisen summan, vaikka markettikosmetiikkaa ovatkin. Tulipa myös huomattua, että 140 euron ruoka/ostos/kokonaisbudjettiin on vaikeaa sisällyttää minkäänlaista viihdettä ystävien kesken, mikäli pakettiin kuuluu myös ruokailu jossain. En kuitenkaan aio korottaa budjettia, vaan keksiä jotain, josta karsia.

Mitä opin näistä viikoista?

Se, ettei delegoi edes vähän aikaa kotikokkailuun, kostautuu pitkällä tähtäimellä. → → → Kokkaan enemmän kotona, etenkin eväät töihin. Myös jonkunlaisia nopeasti valmistettavia ruokia voisi keksiä enemmän.

Omistan yllättävän jämäkän selkärangan; en ostanut yhtäkään ostolakon sallimien tuotteiden ulkopuolista turhaketta, vaikka kävin kirpparilla pyörimässä kerran.

Säästäminen on yllättävät nautinnollista, rahan käyttäminen taas ei, jos jokaisen sentin joutuu kirjaamaan ylös.

– säästäjä

Kommentit (9)
 1. Luminen Mänty
  25.1.2019, 08:19

  Moi ja kiitos mielenkiintoisesta blogista! Jään innolla seuraamaan, miten homma edistyy, tsemppiä 🙂

  Tuo suunnittelu on kyllä tärkeää varsinkin ruokailun suhteen. Itsellä on myös vaikeuksia suunnitella etukäteen kaikki ruokailut, ja siksi rahaa kuluu enemmän kuin olin ajatellut. Itse budjetoin kuukauteen valmiiksi jonkin verran rahaa lounaille ja noutoruualle, joten ne eivät sitten tule yllätyksenä, ja itsekuri on helpompi pitää, kun tietää että jonkin verran saa laittaa myös noutoruokaan.

  1. Kiitos myös sinulle kommentista 🙂

   Tuo ruokailun suunnittelu tuntuu takkuavan omassa lähipiirissäkin usealla. Siihen menee vieläpä kaikista eniten rahaa, jos bensakuluja ei lasketa. Ainakin itsellä! Toisaalta, muistan kuinka käytimme aikoinaan kolminkertaisen määrän nykyhetkeen verrattuna, ehkäpä siitäkin pitäisi heittää muutama ajatus ilmaan jossain vaiheessa. Pyrin itse olemaan budjetoimatta noutosafkoja tai lounaita mukaan, kun ulkona syödessä tulee usein syötyä vähän huonommin kuin meal prepatessa. Se näkyy sitten jälkeenpäin omassa jaksamisessa 🙁

   1. Luminen Mänty
    28.1.2019, 17:43

    Joo, mullakin menee asumisen jälkeen ehdottomasti eniten ruokaan rahaa! Tuo on kyllä totta, että syöminen vaikuttaa jaksamiseen. Tavallaan ajassa säästää, kun syö noutoruokia tai ulkona, mutta sitten se kostautuu jaksamisessa ja kukkarossa. Ja kaiketi pitemmän päälle suunnittelu säästäis enemmän aikaa eikä tulisi häsellettyä syömisen suhteen niin paljoa. Olisi mielenkiintoista kuulla myös tuosta, miten kulutitte kolme kertaa enemmän nykyhetkeen verrattuna.

 2. Löysin blogisi eilen ja luin kerralla kaikki postaukset.

  Ensinnäkin, olet(te) tehnyt hyvän päätöksen, kun teitte stopin velkaantumiselle ja nyt pyritte säästämään rahaa.

  Oikeanlaisella kulutuksella on varaa myös niihin merkkituotteisiin sellaisten tuotteiden osalta, kun se on periaatteessa järkevää. Mutta aina kannattaa ennemmin maksaa laadusta, ei merkistä. Merkitön nahkalaukku on aina parempi kuin merkkiä oleva tekonahkalaukku.

  Nyt ensimmäinen kaksiviikkoisjakso meni ehkä vähän penkin alle. Siitä voi kuitenkin ottaa vain opiksi. Eli missä meni vikaan?

  Budjettiin olisi voinut ehkä mahduttaa yhden brunssin tai lounaan ystävän kanssa, mutta ei molempia.

  Työpaikkaruokaan meni myös aika paljon rahaa. Sen olisi voinut korvata vaikka puurolla, nuudeleilla ja leipäpalalla tms. En siis tiedä mitä syöt töissä, mutta mitä jos ostaisit töihin esimerkiksi puurohiutaleita, näkkileipää, nuudeleita ja valmiita keittoja valmiiksi. Näistä kolme ensimmäistä on todella edullisia isoissa pakkauksissa ja keittojakin saa ehkä noin 2,30€/kpl hintaan. Näin sinulla olisi töissä aina jotain ruokaa (tarvitset mikron), jos kotona ei ole ehtinyt tehdä ruokaa. Yhden lounaan pärjää varmaan aina puutolla tms.

  Kosmetiikka nyt loppui kerralla, mutta olisiko jonkun ostamista kuitenkin voinut vielä pitkittää seuraavaan jaksoon?

  Nyt budjetti tosiaan ylittyi aika huimasti, mitä kannattaa tosiaan miettiä. Enkä todellakaan tarkoita, että nyt alat ajattelemaan, että luovut koko jutusta. Vaan nyt ensi jaksossa näytät itselle kahta paremmin mihin pystyt!

  Mieti aina niitä vaihtoehtoja. Budjettia voi ylittää tarvittaessa, jos tulee joku tärkeä juttu. Mutta voiko tulla 4 tärkeää juttua kahdessa viikossa? Joihin kaikkiin meni aika paljon rahaa.

  Toivotan kovasti tsemppiä sinulle! Olet ehdottomasti tehnyt viisaan askeleen eteenpäin.

  1. Ensinnäkin kiitos pitkästä ja tsemppaavasta kommentista! 🙂 Näitä on ihan huippua lukea.

   Budjetti paukkui aikalailla ja olen kyllä varautunut, että näin voi ja tulee varmasti käymään uudelleen. Niitä tärkeitä juttuja tosiaan tulee ja nyt todella kävi niin, että niitä sattui hitusen liikaa yhdelle jaksolle. Kasvot on vaikea pestä shampoolla ja arjen suunnittelu ei ole vahvuuksiani 😛

   Ruoka on yksi niistä asioista, joissa en tingi. Tietenkin tingin sen verran, että ravintolaillalliset jäivät minimiin, mutta harrastusteni takia mun on syötävä hyvin tai en yksinkertaisesti saa pidettyä kuntoa ja saavutettuja tavoitteitani yllä. Työpaikallani on puuroa ja pientä evästä mukana, mutta ei riittävästi, jotta voisin korvata sillä kahden välipalan lisäksi lämpimän aterian täysine ravintoarvoineen. Tämän osalta on vain oltava fiksumpi tulevaisuudessa ja suunnitella ruokailu etukäteen niin, ettei eväitä tule ostettua/käytyä lounaalla hädän tullessa 🙂

   Otan ja otinkin ehdottomasti opikseni ensimmäisen puolikkaan virheistä ja sovellan tietoa jatkossa. Toivottavasti niin, että miikkaviikot jäävät minimiin! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *