Näin säästin 20000 euroa vuodessa!

En oikeasti säästänyt. Enkä oikein usko näihin kirjoituksiin. Joku koira näissä on pakko olla haudattuna.

Katson videoita ja luen tekstiä aiheesta päivittäin. Kuinka joku on piskuisilla tuloillaan onnistunut säästämään helvetisti massia vain yhdessä vuodessa? Olen aina päätynyt kahteen lopputulokseen; joko henkilöllä on kovat tulot tai epärealistisen pienet menot. Jos tienaa 5 tonnia käteen kuussa, eikä käy ikinä missään tai osta mitään, niin sehän on ihan läpihuutojuttu. Pienempituloisen kohdalla taas ollaan muutettu kissan kaiman vintille ilmaiseksi ja syöty makaronia jokaisella aterialla. Mutta entä me tavalliset tyypit? Se lainkuuliainen keskiluokka, joka maksaa kiltisti vuokran, verot, puhelinlaskut, luomuomenat ja pikkujoulupullot?

Meidän kohdalla homma menee kinkkisemmäksi.

Kukaan ei nimittäin oikein… kerro. On säästetty. Niin mistä? On tehty toista työtä. Niin mitä työtä? On karsittu menoista. Mistä menoista? On ruvettu ostolakkoon. Miten?

Ohjeistus on vähän sinne suuntaan. Jätä latte ostamatta ja ota omat eväät töihin. Tyhmempikin ymmärtää, ettei pelkästään näillä ohjeilla säästetä liki puolta liksasta tai ruveta miljönääriksi. Jos kukaan ei kerro, niin ei kai tässä auta muu kuin ottaa selvää itse. Ja sattuipa muuten hyvään saumaan, sillä oma talouskin kaipaisi pientä remppaa. Enhän tässä huvin vuoksi katsellut niitä videoita ja etsinyt tietoa.

photo-1531816466008-90e3a4b01450.jpg

Tässä vaiheessa olisi varmaan hyvä heittää ilmaan joitakin numeroita. Olen parikymppinen nainen pk-seudulta. Talouteeni kuuluu myös puoliso, sekä lemmikkieläin. Tienaamme molemmat saman verran, yhteensä n. 3600 euroa netto minimitunneilla. Yhteiset pakolliset menomme ovat n. 1800 euroa, joihin ei ole laskettu vakuutusmaksuja tahi ruokamenoja. Säästötavoitteemme ovat yhteiset.

” Meillä molemmilla on omat paheemme. Elektroniikka, muoti ja asusteet, kosmetiikka, sekä fine dining. Emme kuluta rahaa holtittomasti, mutta emme myöskään noudata tiettyä budjettia kuukausittaisten menojemme osalta. ”

Tavoitteemme seuraavan vuoden alusta on säästää niin plajon rahaa kuin mahdollista, tinkimättä liikaa elämänlaadusta. Eli käytännössä toteuttaa jokainen näistä huimista ”onnistumistarinoista”, mutta aion kertoa teille kaiken. Kyllä, ihan viimeistä penniä ja excelriviä myöten. Kaikki vinkit, kikat, tavat, oivallukset, laskutoimitukset ja tinkimiset. Ja tietenkin ne mokat, koska kukaan ei ole niin täydellinen, ettei mokaisi edes kerran.

 

Miten aiomme toteuttaa suuren säästökuurimme käytännössä?

 

Ihan ensimmäisenä karsimalla kaiken mahdollisen turhan kuluttamisen pois. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa pelkkää luopumista. Ei enää vaatteiden ostamista, ei enää merkkilaukkuja, ei enää uutta kosmetikkaa, ei turhia kirppiskierroksia, sisustamista tai inspiroitumista. Karsimme käytännössä kaiken elämämme kannalta ei niin tärkeän kulutuksen nollaan. Rajoitamme kulttuuri- ja matkailumenojamme reilusti. Emme päivitä elektroniikkaa ennen kuin olemassa oleva on täysin rikki.

Luopumisen lisäksi teemme selkeän vuosi-, kuukausi-, sekä viikkobudjetin valvoaksemme rahankäyttöä. Ja raportoidakseni teille, tietenkin.

Vuoden mittaisella kokeilulla toivon pääseväni eroon jatkuvasta ostohimosta, järkeistää kulujamme, säästää kunnollinen puskuri ja sijoittaa loput rahat järkevästi.

Tervetuloa seuraamaan matkaani ja ehkäpä oppimaan jotain uutta rahasta kanssani. Toivottavasti vuoden 2019 lopulla voin todeta säästäneeni 10000 euroa. Tavallisena keskituloisena pulliaisena, verot ja vuokrat maksaneena ja tinkimättä elämänlaadusta.

 
– Säästäjä

Kommentit (2)
  1. Yks mikä mua on aina häirinnyt on se ”kyllä 15 euroa kuussakin on sijoitettava raha” – siis onko kukaan oikeasti rikastunut tuolla tavalla? Vaikka arvo prosentteina kasvaisi vuositasolla tosi hyvin, niin se näkyy jonain 20 eurona siinä todellisessa arvossa. Ehkä hyvä jos aikoo säästää eläkeikäö varten mutta eipä sillä paljoa asuntoja ostella.

  2. Jes, tsemppiä ja onnea tähän projektiin 🙂 Itse tässä 36-v olen havahtunut siihen, ettei ole kovin kummoisia säästöjä ja jos Helsingistä / pääkaupunkiseudulta haluisi omistusasunnon hankkia niin nyt viimeistään on aloitettava säästäminen käsirahaa varten jotta voisi saada lainaa. Omat tulot 2300€ / kk (brutto), miehellä on onneksi parempi palkka. Joten mielenkiinnolla jään teidän kokemuksia ja vinkkejä seuraamaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *