Tuhlurista säästeliääksi – vuoden 2019 säästötavoitteemme

 

rawpixel-602154-unsplash.jpg

 

Emme halua olla miljönäärejä kolmekymppisinä tai eläköityä 20 vuotta etuajassa. Emme halua ryhtyä asuntosijoittajiksi tai obsessoitua rahan työllistämisesta puolestamme. Olemme ihan tavallisia keskituloisia kansalaisia, jotka ovat vasta pääseet velkakierteestä ja tavoitteemme ovat sen mukaisia. Haluamme vain elää a) turvallisesti, b) taloudellisesti järkevästi ja c) pysyä poissa vaikeuksista! Siksi (säästö)tavoitteemmekin ovat vaatimattomat.

kuinka säästämme vuonna 2019

 1. Kerrytä 4000 euron puskuri(jaetusti)
 2. Opi elämään pienellä budjetilla
 3. Tee ja toteuta kunnollinen (eläke)säästösuunnitelma

Säästötilillämme on tällä hetkellä 300e. Seuraavan vuoden tavoitteena olisi kerryttää summaa n. 1000-1500e kuukaudessa, rippuen työmäärästä ja menoista. Exceltaulukkomme konservatiivisella arviolla olisimme puskuritavoitteessamme viimeistään kesäkuussa, mutta extreme-talousurheilun nimissä pyrimme pääsemään maaliin arvioitua aikaisemmin. Tai palata vanhoihin tapoihin jo helmikuussa. No ei suinkaan! Toivottavasti ainakaan…

Päästäksemme tavoitteisiimme olemme laatineet tiukan budjetin. Tai siis, tiukan ja tiukan. 200 euroa viikossa, johon sisältyy ruoka- ja polttoainekulut. Pari hunttia on joillekin suuri summa, mutta se on meille kerralla suuri muutos. Se on sellainen muutos, jonka takia voimme unohtaa ravintolat hetkeksi. Niin ja ihan kaiken muun ostelun. Vuonna 2019 nimittäin ryhdymme ostolakkoon. Aikuisten oikeasti. Käydään näitä sääntöjä läpi vielä seuraavassa julkaisussa perjantaina.

” Pidämme suurista kuukausittaisista menoistamme, tuloistamme ja säästöistämme exceltaulukkoa(jonka hion vielä paremmaksi ja jaan sen aikanaan myös teidän käyttöönne). Kuukausi- ja viikkobudjetista pidämme kirjaa(no pun intended) Kakeibo-kirjan uudessa versiossa, jonka sisällön jaan teille sentilleen viikoittain tai kuukausittain, katsotaan. ”

Aikana jälkeen puskurin heitämme luultavasti tuulettaaksemme yhden kotimaan matkan, mutta sen jälkeen olisi aika harkita pidempiä säästötavoitteita. Emme tiedä pitkäaikaisesta säästämisestä hirveästi perustietoja enempää. Säästämme tällä hetkellä molemmat viiskymppiä Nordnetin kuluttomiin rahastoihin ja olemattomat bonuksemme sujahtavat automaattisesti S-Pankin omaan rahastovaihtoehtoon. Tavoitteena olisi kuitenkin säästää ihan kunnollisia summia pitkäaikaisesti ja apua haemme luultavasti varallisuusvalmentajalta. Saa vinkata!

Tuhlurista säästeliääksi yhdessä yössä?

Muutos on meille näin kauniisti sanottuna helvetin iso, vaikka olemmekin ottaneet välimatkaa kuluttamiseen. Olen kesän jälkeen ostanut enää aidosti tarpeellista kamaa uutena, mutta kirpparilla lähtee edelleen lapasesta. En ole myöskään vielä tottunut täysin ajatukseen, etten saisi enää vapaasti ostaa pieniäkään ostoksia seuraavana vuonna. Seuraava vuosi tulee olemaan opettavainen kaikilla elämän osa-alueilla, mutta kirjoitan samaan aikaan ensi vuonna toivottavasti siitä, ettei tee enää mieli ostaa mitään ja olen irtautunut himojeni kahleista. Siinä välillä kuulette luultavasti ruikutusta siitä kuinka tekee mieli ja raha polttelee taskussa.

Puolisolleni muutos ei aiheuttanut muuta päänvaivaa kuin yhden ”okei”-sanan ulospuristamisen. Omaisimpa itsekin yhtä rautaisen itsekurin ja tahdonvoiman. Otamme illalla viimeiset lasilliset tälle vuodelle ja menneisyydellemme. Toivottavasti emme tapaa enää koskaan.

– Säästäjä

Kommentit (4)
 1. Pinja Mitrovitch
  2.1.2019, 21:13

  Moi!
  Täydellinen päätös, mulla samanlaisia fiiliksä ja säästötili avattu vuodelle 2019. Tavoitteena päästä pidemmälle reissulle, mieluiten 4-6kk parin vuoden päästä ja suuntana toivottavasti Australia. Voipi olla, että tuohon tavoitteeseen pääsisi nopeamminkin, mutta tällä kertaa en ylisäästä ja epäonnistu. Tsemppiä säästämiseen! yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  1. Oho, huikea tavoite 🙂 Tsemppiä ja toivottavasti pääset unelmien matkalle!

 2. Tämä kuulostaa tosi hyvältä, ja muutenkin seuraan blogiasi mielenkiinnolla! Oon viime aikoina innostunut ihan kunnolla erilaisista personal finance -blogeista, mutta Suomesta niitä tuntuu löytyvän vielä tosi vähän. Kaikensorttinen budjetointi ja säästäminen kuitenkin kiinnostaa myös täällä päässä, ja ehkäpä ryhdynkin esimerkistäsi innostuneena myös rustaamaan budjetteja sekä pitämään tarkkaa kirjaa kuluistani. Vaikka olenkin aikamoinen sniiduilija, on vähän sellainen kutina, että sieltä saattaa löytyä yllättäviä rahareikiä, joiden olemassaoloa ei ole kunnolla tajunnut, kun ei koskaan kokoa numeroita yhteen…

  1. Huippua kuulla, tervetuloa ja toivottavasti täältä löytyy mielenkiintoista matskua tulevaisuudessakin 🙂

   Olen lukenut erilaisia säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä blogeja ja muuta sisältöä, mutta aika harvassa tuntuvat olevan ne suomalaiset, jotka kertovat tuloistaan ja menoistaan täysin läpinäkyvästi. Raa’at luvut ja rehelliset arjen kertomukset tuntuvat auttavan aina kaikista eniten, siksi ryhdyin itsekin tähän hommaan.

   Kulujen seuranta kiinnostaa itseänikin juuri samaisista syistä 🙂 Aina sitä rahaa menee, mutta ei hajuakaan, että mihinkä! Nappasin tähän tarkoitukseen Kakeibo-kirjan, johon kirjaan tunnollisesti kuluni jokaiselta päivältä seuraavan vuoden ajan. Ehkäpä se sopisi sinullekin?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *