Bodypaintingin Suomen Mestaruus 2017

Miia Ollula

 

Osallistuin viime lauantaina I Love Me messuilla Bodypaintingin SM- kisoihin ensimmäistä kertaa.  Kisat järjesti Suomen Maskeeraajat Ry. Maalausparina mulla oli Sanna Riihimäki ja mallina Salla Nyholm. Maalausaikaa oli 5h joka voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta tiukkaa teki oikeasti, kun koko kroppa on maalattavana ja paljon yksityiskohtia. Nämä upeat kuvat otti jälleen Petri Aho!! 

Mallilta tämä vaatii myös todella paljon. Pitkä aika olla liikkumatta ja ihmisten edessä ilkosillaan, ainakin siihen asti kunnes maali alkaa peittää ihoa. Kiitos vielä upealle mallillemme Sallalle!

Aiheena kisoissa oli tänä vuonna Aurora Borrealis- Revontulet. Tutkiessamme aihetta opimme paljon uutta tietoa revontulien synnystä ja historian tarinoista. 

Uskomusten ja tarinoiden mukaan revontulet olivat merkki jostain pahasta. Monien kansallisuuksien parissa revontulet symboloivat sotaa tai kuolemaa. Revontulten punainen sävy tuo helposti mieleen taisteluissa kärsityn veren. 

JABMIIDAHKKA oli Vainajalan hallitseva vahva Naisjumalatar. Ennen vanhaan osassa Lapinmaata oli uskomus, että Tuonela oli tähtitaivaalla. Uskottiin myös, että väkivaltaisen kuoleman kokeneet siirtyivät revontuliin. Löytäessämme tämän tiedon meidän kilpailutyön aihe oli valmis! Naisjumalattaren nimi muutettiin vain helpommaksi lausua eli AKKA - VAINAJALAN JUMALATAR. 

Työsuunnitelma

Edessä oleva aurinko kertoo revintulien synnystä. Aurinkotuulen osuessa maapallon ilmakehään syntyy revontulia. Takaosassa on paljon saamelaisia symboleja. Ja edessä hautuumaa, jonka yllä korpit lentävät. 

Päähineen sarvet rakensimme muovisista kertakäyttömukeista, jotka spreijattiin mustiksi. Koristeluun saimme sulat ja korut Iberolta, joita tuunattiin ja rikottiin sopiviksi päähineeseen. 

Taustalla minä ja Sanna seisomme kuin mitkäkin bodyguardit :D 

Sain tästä kipinän ja tekis mieli maalata lisää.. ja paremmin. Nyt kun työtä katsoo niin lisää kolmiulotteisuutta tarvitaan. Työmme värimaailmasta pidän todella paljon ja niitä olisi voinut olla vielä enemmänkin. Ehkäpä kirkkaan punaista niin maalaus olisi näyttänyt vieläkin voimakkaammalta... mutta ensi kerralla sitten!! En malta odottaa. 

Kolmen parhaan kärki. Vasemmalta upea Emma Räsäsen ja Jaana Kuittisen työ ja oikealla Kai Schön maalaus. Hienoja töitä!! <3 Kuva: Tuula Ropponen

Salla kantoi työn todella upeasti ja antoi maalaukselle sielun.

Tuotteina käytimme Mehron Paradise bodypaint maaleja, Cameleon airbrush värejä, Wolfe Face art & FX sekä Diamond FX bodypaint värejä. 

Iso KIITOS meidän ihanalle tiimille ja Petrille näistä upeista kuvista!

Miia

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Upea! Ehdottomasti hienoin kolmen kärjestä. Myös malli näyttää kantavan hienosti maalauksen!

Suttastiina

TODELLAKIN ansaitsitte voittonne! Kävin ihailemassa jo työskentelyvaiheessa ja valmis maalaus on sykähdyttävä. Myös mallinne kantoi kehonsa, maalauksensa ja rekvisiittansa uljaimmin kuin kukaan muu!
ONNEA!!

Nessa (Ei varmistettu) https://nessanelamaa.blogspot.fi

Hieno kokonaisuus, onnea!:)

Kommentoi