…matkatessa

Armottoman pitkäksi venähtäneen blogitauon jälkeen luikin takaisin näppiksen ääreen häntä koipien välissä. Omaksi puolustuksekseni vetoan kuitenkin sekä opiskelu- että matkustuskiireisiin, jotka onni onnettomuudessa-hengessä näkyvät täälläkin postausvyöryn muodossa. Ensi alkuun kameran muistikorttia voisi alkaa purkaa toukokuun puolella tehdyn Kiinan matkan osalta.

dsc_0009.jpg

Ajoitimme matkan hyvän luokkakaverini päättäessä oman vaihtonsa, ja treffasimme erittäin siirappiselta kuulostaen tasan Soulin ja Hong Kongin puolessa välissä Shanghaissa. Ennen maailmalle lähtöä oli ollut puhetta tehdä matka jonnekin päin Aasiaa; molemmat kun sillä suunnalla palloa kerta sattuivat olemaan. Lopulta kohteeks valikoitui juuri Shanghai sijaintinsa, hintatasonsa sekä kulttuuritarjontansa puolesta. Hikipäässä rustasimme talvella vielä apurahahakemukset omalle koululle ja muutamaa viikkoa ennen reissua eurot kilahtivat molempien yllätykseksi tilille, jiihaa! Tästä syystä johtuen myös vierailukohteemme valikoituivat opiskeluamme läheltä liippaaviksi, sillä with great power comes great responsibility…

dsc_0199.jpg

Sairastuin ennen reissua flunssa-räkä-keuhkopöhö-settiin ja douppasin itseni ennen lentokentälle lähtöä kaverin ohjeistuksesta takaisin terveiden kirjoihin. Kiinaan tultaessa ja myös sieltä esimerkiksi Koreaan saapuessa kuljetaan nimittäin lämpötunnistinkameroiden kautta uusien influenssa-epidemioiden ja muiden epätoivottujen basiliskojen varalta. Takaisin saapuessa koneessa täytettävän terveyskyselyn disclaimerit vankilareissusta kuumottivat kuitenkin siinä määrin että päätin olla rehellinen. Pienen tenttaamisen ja tuikeiden katseiden jälkeen minut päästettiin Soulin rajalla lopulta läpi – rehellisyys maan perii ja todistus lääkärikäynnistä ennen matkaa samoin.

dsc_0070.jpg

Neljän päivän mittainen minireissumme ei mitenkään riittänyt tuon kokoluokan kaupungissa kuin pintaraapaisuun. Silti ehdimme nähdä, syödä (aah!) ja kokea Kiinaa monella tapaa. Nyt kun maata on saanut maistaa alkupalan tai ehkä enemminkin keittiöntervehdyksen verran, on helpompi suunnitella seuraavaa matkaa sinne. Shanghai jakaa taatusti mielipiteitä suuntaan jos toiseen enkä itsekään siihen korviani myöten ihastunut, mutta samalla se jättää janoiseksi. Lisää on saatava.

hyvinvointi mieli suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *