BYE 2017 HELLO 2018

Tuntuu hassulta kun kirjoittaa vuosilukua virallisiin papereihin. Meinaa automaattisesti tulla vielä 2017 koska en ole vieläkään täysin ymmärtänyt kuinka vuosi on jo vaihtunut. Olin niin häähumussa ystäväni häitä viettäessä uutena vuotena, että siinä täysin kyllä uuden vuoden vaihtuminen pääsi unohtumaan vaikka upeat ilotulitukset saimme todistaa. 

Ja kuten monesti tapana on hieman kerrata mennyttä vuotta ajattelin, että sillä olisi hyvä aloittaa tämäkin vuosi. Listaan tähän nyt asioita jotka jäivät päälimmäisenä mieleen vuodesta 2017. Ja kuten arvata saattaa reissut ovat niitä mitkä mielessä loistaa aina kirkkaimpana joten listalta löytyykin kaikki reissut mitä viime vuosi toi tullessaan ja uudet kokemukset niiden kautta.

Ensimmäisenä listalla kuitenkin, HIUKSET! 😀

Aloitin vuoden 2017 tumma hiuksisena. Työkavareiden ”painostuksen alla” suostuin värjäämään hiukseni tumman ruskeiksi ja siihen päälle vielä myöhemmin pätkäsin otsatukan. Kyseessä todellakin oli päätös mitä en pitkään miettinyt ja fiiliksetkin sen jälkeen sen mukaiset. Vitsi mikä virhe. Tuli kyllä kysyttyä itseltä muutaman kerran, että MIKSI? Tiesin, että tummat ei enää ollut se oma juttu vaikka yli 20 vuotta brunettena olinkin viihtynyt kunnes aloin raidoittelemaan hiuksiani parikymppisenä.

No, joka tapauksessa hiukset on hiukset ja tämä juttu ei todellakaan mikään maailmaa mullistava, mutta uskon siellä olevan lukijoita jotka voivat samaistua fiilikseeni. Kuukausia brunettena taisi kertyä kunnialliset kolme jonka jälkeen aloitin värinpoistot ja siitähän vuosia vaalennettu hius ei tykännyt. Ja kuten kampaajanakin tiesin ei siinä auttanut kun loppuen lopuksi pätkästä huonot latvat pois ja kokeilla polkkaa. Sain kyllä monesti kuulla kuinka moni tykkäsi tummasta tukastani ja kehui miten hyvältä se näytti. Harmi etten itse viihtynyt siinä enää ollenkaan. Never Again!

IMG_9113.jpg

BANGKOK-KAMBODZA-KOH CHANG

Kun hiusten mega vaalennus oli käynnissä lähdettiin reissailemaan Kambodzaan ja Thaimaaseen. Se oli ensimmäinen kertani Kambodzassa ja täytyy sanoa, että temppelit olivat jotain upeaa katseltavaa ja niiden kiertämiseen olisi saanut päiviä kulumaan vaikka kuinka monta. Olimme kuitenkin vain 5 kokonaista päivää Kambodzassa jonka jälkeen suuntasimme 11 päiväksi Thaimaan Koh Changille rentoutumaan. Reissumme alkoi Bangkokista ja myös päättyi sinne, mutta myönnän etten ole Bangkokin ylin ystävä joten tuntui, että loma pääsi kunnolla alkamaan vasta Koh Changin saarella.

Kambodzan köyhyys ja surullisen koskettava historia näkyi maassa selkesti. Hotellimme sijaitsi pöllyävän hiekkatien varrella ja päivät loikoilimme hotellin sisäpihalla sijaitsevalla altaalla ja illalla lähdimme ravintoloihin syömään. Kambodzassa ei voinut mennä mihin sattuu syömään, muuten jouduit pettymään pahasti ruoan suhteen. Onneksi oli Tripadvisor joka antoi hyvät suositukset ja pystyimme etukäteen varaamaan hyvät ravintolat.

Reissumme pitävät sisällään aina paljon kaikenlaisia aktiviteettaja ja niin oli myös tälläkin reissulla. Siksipä ajattelin, että tästä matkasta kuten muistakin olisi kiva kirjoitella hieman lisää kunhan aika sallii. Lisä mausteena tällä reissulla oli myös se, että olin ainoa suomalainen. Muut olivat kotoisin ranskasta, ja yhteinen kieli oli englanti. Ei sinänsä mikään ongrlma, mutta moni saattaa tietää, ettei englanti ole kaikkien ranskalaisten vahvuus ja se toikin hauskoja tilanteita kun yritit tulla ymmärretyksi ilman yhteistä kieltä.

IMG_9804.jpg

IMG_9847.jpg

IMG_0461.jpg

RANSKA-NORMANDIA

Kun muutama kuukausi oli palauduttu Aasian lämmöstä, suunnattiin toukokuussa viikoksi Ranskaan. Itselle kyseinen maa oli todella tuntematon vielä siinä vaiheessa, mutten osannut arvatakkaan kuinka ”tutuksi” se vielä kävisi loppuvuotta kohden. Olin tosiaan kerran käynyt Pariisissa ystäväni kanssa, ja meille sattui silloin historiallisen huonot säät. Ystävä tuli kipeäksi ja karttaakin luettiin väärin päin. Tällä kertaa asiat olivat toisin.

Ranskassa pelattiin myös samaan aikaan lätkän MM-kisoja joten käytiin katsomassa Suomen kaksi peliä. Oman maan kannustaminen nousee ihan eri tasolle kun olet kannustamassa muualla kuin kotimaassa. Tunsin olevani ylpeä Suomalainen katsomossa, ja onneksi pelit voitettiin niin fiilis oli korkealla pelin jälkeenkin! Tosin olen aina ylpeä siitä mistä tulen. Suomi on paras.

IMG_0650.jpg

Pariisista vuokrasimme auton ja lähdimme ajamaan kohti Normandiaa. Normandia on täydellinen paikka jos haluaa päästä maaseudun rauhaan, pois isojen kaupunkien hälinästä. Siellä sielu todellakin lepäsi ja aukut latautui. Idyllinen postikortti maisema oli kokoajan läsnä ja pienet maalaiskylät tulivat toinen toisensa jälkeen vastaan pieniä teitä ajaessa. Paikat joissa käytiin Normandian lähellä olivat Ètretat ja Honfleur. Sieltä palasimme vielä takaisin Pariisiin muutamaksi päiväksi. 

IMG_0608.jpg

Tällä kertaa tuli käytyä myös ensimmäisen kerran Eiffelissä, ja aivan ylös asti mentiin!! Näkymät sieltä on kyllä käymisen arvoiset! Ikimuistoisen näistä Pariisi reissuista on myös tehnyt sen, että joka kerta yöpyessämme Pariisissa yövymme paloasemalla. Siellä paloasemat ovat hieman erilaisia kun täällä Suomessa joten rakennuksista ei välttämättä päälle päin edes näe niiden olevan paloasemia joiden sisäpiha on täynnä ambulansseja. Asuinhuoneistoja on rakennettu ylimpiin ullakko kerroksiin, joita pystyy vuokraamaa ja suurimassa osassa työntekijät asuvat perheineen vakituisesti. Oman mausteen siellä asuessa saa myös siitä, että asunto sijaitsee ylimässä kerroksessa eikä hissiä ole. Pelkästään vanhat puiset rappuset joita pitkin mennään kahdeksanteen kerrokseen. Hyvää hyötyliikuntaa. Tulee myös mietittyä muutaman kerran ennen huoneesta lähtöä, että kaikki on varmasti mukana koska takaisin ei tulla jos alas asti on kerennyt!

IMG_4149.jpg

NIZZA – SAINTE-MAXIME

Olin visusti päättänyt etten pidä kesälomaa. Toisin kuintenkin kävi kun tuntui, ettei viikonloppuisinkaan paljoa hyviä kelejä näkynyt suomessa ja työputki alkoi painamaan kun kesä ei tullutkaan. Otettiin elokuussa äkkilähdöt tuttujen luokse Nizzaan, tarkemmin Saint-Maximeen. Ja taas pääsin näkemään hieman erilaista ranskaa kuin yleensä. Riviera on juurikin niin upea mitä siitä puhutaan ja ne säät, pelkkää aurinkoa koko ajan! Riitti kolme päivää hyvin siihen, että olin täysin toipunut kesämasennuksesta ja valmis töiden pariin. 

Alla olevassa kuvassa oltiin käymässä vajaa tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa pienessä kylässä nimeltä Moustiers-Sainte-Marie ja jonne ajaessa pysähdyttiin upeassa paikassa nimeltä Les Gorges Du Verdon.

IMG_9437.jpg

IMG_9682.jpg

Koska oli ensimmäinen kertani Rivieralla olihan meidän käytävä nopeasti katsomassa Cannesi. Ensikerralla paremmin ajan kanssa, nyt näin vain pienen pinta raapaisun kaikesta. Mutta voi pojat! Onhan se ihan eri maailma kuin missä itse elää. 

IMG_9883.jpg

IMG_9917.jpg

IMG_9882.jpg

ROOMA

Koska reissuja oli toinen toisensa perään ollut jo heti alkuvuodesta lähtien miksi enää hidastaa tässä vaiheessa? Olin jo aivan matkakuumeen kourissa kun edellisestä reissusta Rivieralle oli kulunut muutama viikko. Hetken mielijohteesta oli liput sitten ostettu Roomaan. Ei ihan keretty syntymäpäiväkseni (4.9.), mutta sama kuukausi riitti. 

Olin noin 15-vuotias kun olin Roomassa vanhempieni kanssa. Kyseessä oli vain muutaman tunnin Rooma pyörähdys ja mieleen jäi vaan haaleita muistikuvia paikasta. Olikin kivaa päästä näkemään kaupunki uudestaan ja tutustumaan paikkoihin paremmin. Roomassa ei taida tällähetkellä olla paikkaa mitä en olisi nyt nähnyt. Sen verran perusteellisesti kierreltiin kaikkialla. Kuten esim. Colosseum, ihan turreina otettiin muutaman tunnin mittainen turisti kierros kuulokkeilla ja omalla oppaalla. Se oli mielenkiintoista ja todella suosittelen!

Ja tulipahan koettua kaupunki jossa on surkea joukkoliikenne! Bussit ei kulje aikataulujen mukaan ja metroja on vain muutama. Uutta metrolinjaa kuulemma rakennetaan, mutta sekin on katkolla tällähetkellä. Kuulostaa vähän meidän Länsimetrolta(?)

IMG_0209.jpg

IMG_0309.jpg

IMG_0362.jpg

IMG_0562 kopio.jpg

IMG_0660.jpg

IMG_0827.jpg

BARCELONA-SITGES

Tämä reissu erosi muista eniten. Kyseessä oli ystäväni Petran polttarit Barcelonan Sitgesissä. Samalla ne olivat ensimmäiset polttarit mitä pääsin ulkomaille viettämään. Meillä oli todella ihana reissu, varmasti juuri sellainen mitä tuleva morsmarkku oli toivonut. 

IMG_1989.jpg

IMG_1998.jpg

IMG_2011.jpg

IMG_2077.jpg

HÄÄT RANSKASSA

Kotiin palattiin Barcalonasta pariksi päiväksi jonka jälkeen löysin itseni taas lentokentältä menossa kohti Pariisia. Siellä meitä odotti seuraavana viikonloppuna häät. En ollut aikaisemmin osallistunut Ranskalaisiin häihin joten en tiennyt yhtään mitä odottaa. Koska häät olivat vasta viikonloppuna käytiin muutamassa pienemmässä maalaiskaupungissa ennen viikonlopun virallista osuutta. Tällä kertaa aloitettiin Pariisin esikaupunki alueelta nimeltä Anthony jossa yövyimme vanhassa luostarissa ja seuraavana päivänä jatkoimme paikkaan nimeltä Chartres ja yövyimme upeassa Maison Ailleurs hotellissa josta kuva alhaalla. Huone on näkynyt sisustuslehtien sivuilla, enkä ihmettele. Olihan se todella mielenkiintoinen ja upea, niinkuin koko hotelli rakennus.

IMG_3146.jpg

IMG_3371.jpg

Häiden ajaksi majoituimme upeaan vanhaan linnaan josta oli kunnostettu hotelli nimeltä Cateau d´Esclimont. Hääpaikka sijaitsi 5 min automatkan päässä hotelilta joten se oli sijainniltaan oiva paikka majoittua ja täysin oma kokemuksensa! Mitä häihin tulee, olivat ne heittämällä yhdet hienoimmista häistä joissa sain kunnialla olla paikalla. Vaikka kaikki viettää häitä omaan tapaan on ranskalaisten tapa juhlia mielestäni vielä kiihkeämpi ja tunnelmallisempi kuin monesti meillä täällä Suomessa. Tosin ei pidä yleistää, mutta esim. mieleeni painui kuinka morsiammen ja sulhasen vanhemmat heitettiin miesvoimin ilmaan vuoron perään niin, että melkeen kattokruunuun osui! Tansseja ja lauluja unohtamatta.

IMG_3566.jpg

IMG_3649.jpg

IMG_3662.jpg

Kun häät oli vietetty lähdetiin takaisin Pariisiin ja tutulle paloasemalle asustelemaan. Meille sattui vielä kaiken lisäksi todella hyvä tsägä kelien suhteen koska lämpötila oli korkealla ja aurinko paistoi koko viikon vaikka oli lokakuu ja alku kuukausi oli ollut Pariisissa surkea ja sateinen. 

IMG_4751.jpg

Notre-Dame on yksi lempparini. Ihan vain siksi koska Notre-Damen Kellonsoittaja oli lempi elokuviani pienenä. Olin käynyt Notre-Damessa sisällä, mutten koskaan ollut kiivennyt ylimpiin kerroksiin joten tehtiinpä se nyt samalla reissulla, ettei jäisi tekemättä. Oli kyllä mahtavat näkymät sieltä ja ne kaikki yksityiskohdat jotka huokui lapsuuden elokuvaa. Kuten esim. alla olevan kuvan patsas.

IMG_3804.jpg

IMG_3932.jpg

Samantien kun olin kiivennyt Notre-Dameen aloin miettimään mitä muuta haluaisin vielä nähdä ja päätettiin lähteä seuraavana päivänä Disneylandiin. Se oli ehkä reissumme yksi parhaimmista päätöksistä! Disneyland on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka, ja aikaa sinne kannattaa varata mahdollisimman paljon. Yhdessä jonossa saatoit seisoa 30min-1h ja laitteita on pilvinpimein. Viime vuonna (2017) Disneyland PARIS juhli 25-vuotis syntymäpäiväänsä jonka kunniaksi se oli järjestänyt tähän asti hienoimman valoshow mitä olin nähnyt! Ne kun oli nähnyt, ei Suomi 100 ilotulitukset tuntunut enää missään. Oikeastaan mitkään ilotulitukset eivät ole. 

Kun kaikki laitteet oli sammutettu ihmiset kokoontuivat Disney linnan eteen. Loppushow koostui musiikista, elokuva pätkistä, kuvista ja ilotulitteista. Disneyn tunnetuimmista elokuvista heijastettiin pätkiä niiden tunnusmusiikkien soidessa ja ilotulitteet räjähtelivät niiden tahdissa linnan ympärillä, Show kesti ainakin 20 minuuttia ja oli oikeasti sanoin kuvaamaton!

IMG_4174.jpg

IMG_4422.jpg

IMG_4521.jpg

IMG_4560.jpg

NELLY X-MAS HOTEL

Ei mikään oman vuoden isoin kohokohta, mutta olihan se upeaa katsottavaa kun RadissonSeaside -hotelli oli koristeltu lattiasta kattoon ja muuttui yhdeksi yöksi NELLY X-MAS hotelliksi. Itsekkin tuli tälläydyttyä oikein kunnolla, ja kivahan se on edes kerran vuodessa 🙂 Paikalla oli paljon tuttuja ja upea Alma esiintymässä. Alku illasta oli tarjolla dinneri ja sunnuntai aamuna brunssi.

IMG_5321.jpg

HALLOWEEN

Halloweenista on muodostunut ihan yksi lemppari juttu! Olen vihdoin löytänyt maskeerauksen viehätyksen ja jos yhtälöön lisätään Halloween asu kilpailu ja hyvät bileet on se helkkarin hyvä combo ja takuuvarmat pukeutumis bileet! Niin oli viime vuonna ja se oli super kivaa. Olen jopa toivonut, että Halloween olisi usemmin kuin kerran vuodessa koska haluisin pukeutua vaaleanpunaisiin hiuksiin useammin ne oli aika kivat!.. ja naamastakaan ei niin väliä kun meikin ei tarvitse olla kaunis vaan mitä ”kauheampi sen parempi”..

IMG_5093.jpg

ISLANTI

Viimeisin ja eniten puhutuin. Ainakin täällä blogin puolella, eikä turhaan. Jos Islanti kiinnostelee siitä löytyy jo muutama kirjoitus ja ehkä vastaus miksi se on vuoden kohokohta listalla 😉

Alla olevassa kuvassa Skogafoss vesiputous joka oli S U P E R U P E E ! 

putous.jpg

heppa.jpg

 

Koska kaikkea ei aina saada ikuistettua valokuviin lopuksi listaan vielä muutaman asian jotka jäivät lämmöllä sydämeeni vuodesta 2017 ja jotka tekivät siitä parhaan mahdollisen josta on vaikea edes pistää paremmaksi. Mutta ei tätä elämää olekaan tehty elettäväksi niin, että joka vuosi pitää olla parempi. Eletyt hetket ja niistä syntyneet muistot sekä taito olla läsnä nykyhetkessä ovat tärkeimpiä ja tukevat toinen toisiaan. Elämässä saa epäonnistua, ja elämän pitää olla välillä vuoristorataa. Ei tasapaksua juoksua aikaa vastaan jaksa kukaan. Ja mielestäni ”New Year New Me” sanonta on samaan aikaa suurin vitsi, että suuri mahdollisuus. Itse en ole tehnyt uuden vuoden lupauksia koskaan. Mutta sen sijaan olen tehnyt vuosien aikana lupauksia itselleni, eivätkä ne ole katsoneet aikaa eikä paikkaa. Sitä meidän tulisi harrastaa enemmän. Elämämme ei pyöri vuoden sykleissä. 

Mutta, kurkataanpa vielä vuoteeni 2017 ennenkuin käännetään sivua..

RUISROCK & FLOW

Viime vuonna pääsin ensimmäistä kertaa kokemaan Ruissin. Täytyy sanoa, että olin samantien ihan ruissi huumassa ja harmittelin miten monena vuonna olin sen aina skipannut. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan! Ja nyt päätinkin, että Ruissiin on mentävä joka vuosi! Ja ne säät?? Miten siellä voi aina paistaa aurinko? Käsittämätöntä!!

Flow jäi viime vuonna yhteen päivään mikä hieman harmitti, mutta pääsi unohtumaan nopeasti lentokoneessa kun oltiin menossa kohti Nizzaa. Flow oli kuitenkin todella jees, ja Lana Del Ray super! 

KAIUS

Veljeni lapsi joka juhlii kohta 2 vuotis syntymäpäiväänsä. Muutama kuukausi sitten tuli aika ensimmäiselle hiustenleikkuulle ja siitä jääneet muistot ovat kyllä tädin sydäntä lämmittäviä. Koska niin pientä ei kannata mihinkään kampaamoon viedä päätin mennä heidän kotiinsa leikkaamaan hiukset. Harhautukseksi oli keksitty jäätelön syöminen mikä toimikin paremmin kuin kukaan olisi voinut arvata (todistusaineistoa löytyy instagrammistani). Jotta eka hiustenleikkuu jättää hyvän fiiliksen kaikille on se mietittävä tarkkaan. Todistan töissä liian usein sitä kuinka pikkulapset tuodaan etukäteen kertomatta kampaajalle jolloin siitä syntyy itkupotkuraivarit kun vieras menee saksien kanssa sohimaan eikä paikallaan meinata pysyä. Tosin aina on poikkeus sääntöön, mutta silti. Kaipi oli reipas poika, ja oli kieltämättä tätinä kunnia tehdä ensimmäinen hiustenleikkuu hänelle <3

PETRA JA MARKKU. 

Kaksi sanaa. UUDENVUODEN HÄÄT. Viimeisimpänä ja tärkeimpänä tapahtumana jonka saattelemana saimme vastaanottaa uuden vuoden 2018 oli rakkaan Petran ja Markun häät upeassa Näsilinnassa Tampereella <3 Olisiko vuosi voinut paremmin vaihtua?

 

 

***

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *