Vähän vegempi syksy

Myönnetään, söin lähes koko kesän pizzaa ja Mäkkärin ranskalaisia. Edellämainittuja siis vapaa-ajalla, töissä mä söin pullaa, croissantteja, juustoa, mitä nyt aamiaiskokkina keksii. Ihmettelen edelleen, että miten helvetissä mä painan alle tonnin.

Kesä kuitenkin vaihtui syksyyn yhdessä hujauksessa ja kuukausipalkka opintotukeen. Roskaruoat jäi pois. Kokkasin kotona nyhtistä, ratatouillea sekä erilaisia wokkeja oumpheineni ja porkkanoineni. Suurin innostuksen lähde oli uteliaisuus ja hyvänä kakkosena Netflixin elintarviketeollisuudesta kertovat dokumentit, tietäjät tietää.

Oli ilo huomata, miten helppoa on tehdä hyvää ja ravitsevaa kasvisruokaa joka maistui niin mulle, kuin poikaystävällekin! Innostuttiin ihan satasella ja ollaan tehty niin vegaanisia muffinseja, pizzoja, donitseja kuin hamppareitakin syksyn aikana. Broilerit vaihtui tofuihin ja papuihin, jogurtit sai väistää Alpron mantelijugun tieltä. Kahvin sekaan oon jo kauan heittänyt Alpron soijajuomaa, ihan jo senkin takia, että se on ihan helvetin hyvää. Ruoan tekemisestä on tullut kivaa ja siihen on tullut erilainen, utelias ote uusien ja jännittävien raaka-aineiden sekä makujen myötä. 

Kasvipohjainen (ainakin 80 % kasvipohjainen) ruokavalio hiipi elämään ihan yllättäen Netflixin dokkareista ja Facebookin vegaaniryhmistä. Joinain iltoina huomaan, että ei hitsi, koko päivä hujahti ilman mitään eläinperäistä. Oon monta kertaa harkinnut jättäväni kaikki eläinperäiset pois ruokavaliosta, mutta toistaiseksi se tuntuu vähän vieraalta viedä omat jouluruoat porukoille tai jättää tarjottu ei-vegaaninen viinilasillinen juomatta. Toisaalta, aika pientä vaivannäköä kestävämpien ja parempien valintojen puolesta. Joka ikinen päivä lihan, maitotuotteiden tai vastaavien syöminen tuntuu eilistä pahemmalta. Niiden tuotanto vaatii niin paljon, liikaa eläimiltä. Se onkin yksi syy, miksi pääosin kasvipohjainen ruokavalio on tullut ainakin mun elämään jäädäkseen. En vielä kuitenkaan tiedä, tulenko koskaan olemaan täysin vegaani. Se nähdään myöhemmin.

Nyt on kuitenkin hyvä näin.

Ps. kuva liittyy, tein ekat falafelini tänään!

falafelit made by me

suhteet oma-elama liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *