Ladataan...
Milla Kristiina

Tällaisena pimeänä talvi-iltana uppouduin katselemaan vanhoja lomakuvia kuukausien ja vuosienkin takaa. Mikään ei piristä yhtä hyvin kuin lomalla otetut kuvat ja niiden tuomat ihanat muistot. Rakastan ikuistaa hetkiä, jotta jälkeenpäin olisi myös jotain konkreettista jäljellä jostain ihanasta hetkestä tai matkasta. Sen kummempia kuitenkaan höpöttelemättä päästään itse asiaan eli niihin kuviin :) Tässä on muutamia kuvia, jotka pomppasivat eritoten silmään.

En voi käsittää, että Kreikan matkasta on jo yli vuosi! Muistan reissun edelleen tarkasti ja voin muistella sitä ainoastaan hymyssä suin :) Mastkustin tällöin myös ensimmäisen kerran ilman omia vanhempiani, joten matkustaminen oli omalla tavallaan täysin uutta. Matkasta jäi käteen lukemattomia muistoja ja kokemuksia. En kyllä miettisi hetkeäkään, jos minulla olisi mahdollisuus matkustaa jälleen Kreikkaan, sen verran siihen silloin rakastuin.

 

Tätä reissua en voisi tai edes haluaisi unohtaa, kaksi viikkoa Thaimaan lämmössä sopii mainiosti etenekin minunlaiselleni lämmön ja auringon rakastajalle. Hassua ajatella, että olin tällöin 14-vuotias yläastelainen, nyt olen 17-vuotias lukiolainen. Iästä huolimatta olen aina rakastanut matkustelua ja uskon, että tulen aina rakastamaan. 

 

Viime kevään Ranskan reissusta minulla olisi niin paljon kerrottavaa ja kuvia näytettävänä, yritin kuitenkin valita kaikista niistä lukuisista kuvista muutaman, jotka olivat ylitse muiden. Tähän reissuun mahtui erittäin paljon kokemuksia ottaen huomioon, että se kesti ainoastaan muutaman päivän. Niissä muutamassa päivässä tuli nähtyä Heidelberg, Strasbourg ja sen parlamentti sekä Pariisin kuuluisimmat nähtävyydet. Ikimuistoista tästä kaikesta teki sen, että sain matkustaa yhdessä koulukavereideni kanssa ja kokea kaiken heidän kanssaan. 

Toivottavasti nämä kuvat välittivät edes osan kokemistani seikkailuista ja niiden tuomasta ilosta. Itselleni tuli ainakin hyvä mieli, kun muistot tulvivat jälleen mieleen. Ei muuta kuin ihanaa talvi-iltaa kaikille.

♥ Milla

Ladataan...

Ladataan...
Milla Kristiina

Havahduin muutama viikko taaksepäin siihen, kuinka väsynyt ja voimaton olen. En pystynyt suoriutumaan tavallisista askarestani puoliakaan yhtä hyvin kuin ennen. Mikään ei tuntunut miellyttävältä ja laiminlöin harrastuksiani usean viikon ajan. Aamuisin herääminen tuntui raskaalta ja odotin nukkumaanmenoa heräämisestä lähtien. Olin yksinkertaisesti poikki enkä saanut mistään mitään irti. 

Tietenkin asia vaivasi ja ärsytti siinä tilanteessa paljon. Miten on mahdollista, että minä, energiaa pursuava ja toimintaa rakastava ihminen, olen yhtäkkiä menettänyt kaikki intoni ja voimavarani? En tiennyt, mitä minun olisi pitänyt tehdä, joten pyrin olemaan stressaamatta liikaa ja antaa itselleni aikaa levätä. En edes yrittänyt esimerkiksi urheilla niin kuin ennen ja saatoin hyvinkin ottaa useammat päiväunet päivässä.

Ilmeisesti tein jotain oikein, kun annoin itselleni luvan levätä kunnolla. Yhtenä päivänä huomasin, että olin ollut jo hetken energisempi ja innostukseni liikuntaan ja kouluun palasivat. Jaksoin jälleen herätä aamulla ilman sen suurempia vaikeuksia ja en tuntenut oloani enää yhtä väsyneeksi. Olin niin yllättynyt, kun huomasin asian, etten meinannut uskoa sitä todeksi ja pelkäsin energian katoavan. Onnekseni energiset päivät jatkuivat ja pääsin taas mukaan vanhoihin rutiineihini. En nyt väitä, että kaikki päiväni olisivat sen jälkeen olleet yhtä ruusuilla tanssimista. Joukkoon on luonnollisesti mahtunut huonojakin päiviä mukaan enkä koe sitä huonona asiana kunhan ne eivät ota valtaa. Hyviä päiviä osaa sitten arvostaa enemmän, kun on nähnyt vähän toisenlaisiakin päiviä. Juuri tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen siihen, että koen oloni energiseksi ja hyvinvoivaksi.

Jos joku teistä kokee tällä hetkellä, ettei kykene suoriutumaan tehtävistä samoin kuin ennen, voin suositella yksinkertaisesti lepäämistä. Ei kannata turhaan stressata asioista joille ei välttämättä voi itse mitään. Asioilla on tapana järjestyä, kun antaa niiden mennä omalla painollaan. Kehotankin kaikkia kuuntelemaan kehoaan ja antamaan sille levähdystä silloin, kun se sitä tarvitsee.

♥ Milla

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Milla Kristiina

Hepshei! Lomaa on vielä jokunen päivä jäljellä ja kotiuduimme tänään Leviltä. Reissu sujui leppoisasti ja tuli todellakin tarpeeseen. Oli mukavaa päästä hetkeksi pois tutuista maisemista ja rutiineista. Otin ennen lähtöä tavoitteen, etten murehtisi liikaa vaan nauttisin ja rentoutuisin. Onnistuin hyvin ja osasin ottaa loman lomana. 

Jokainen päivä oli jollain tapaa erilainen ja kaikkiin mahtui mukavasti aktiviteettejä sekä ihan pelkkää löhöilyäkin :) Pyrin hyödyntämään Levin loistavat mahdollisuudet erilaisiin liikuntamuotoihin ja tein treenejä, joita en täällä kotona välttämättä voisi tehdä. Porras- ja uimatreenit kuuluivat ehdottomiin suosikkeihini. Hyötyliikuntaakin tuli harrastettua mukavasti, sillä kävelimme useasti keskustassa ihan huvin vuoksi. Parasta kuitenkin oli se, ettei ollut aikatauluja vaan sai elää hetkessä ja tehdä juuri sitä, mitä sillä hetkellä halusi. Se oli täydellinen vastakohta normaalille arjelleni, kun olen tällainen aikataulujen rakastaja ja suunnittelen tarkasti päiväni. Joskus tekee kuitenkin myös minulle hyvää elää ilman minkäänlaisia aikatauluja.

Mukava yllätys oli se, että saapuessamme Leville siellä oli satanut jo hieman lunta. Valkoinen maa näytti kauniilta verrattuna tähän harmaaseen ja sateiseen ympäristöön kotopuolessa. Harmillisesti pohjoisessakaan lumi ei kestänyt kuin sen yhden päivän, mutta hyvä että sentään sen. Voin kyllä sen sanoa, että mieli lepäsi kun sai kuljeskella Lapin kauniissa luonnossa. Kaikki ylimääräinen stressi pääsi unohtumaan täysin.

Vaikka reissuun on aina tosi ihana lähteä, on myös kiva palata aina kotiin. Tänäänkin en maltannut odottaa, milloin auto kaartaisi kotipihaan. Olen sitä mieltä, että on hyvä matkustaa ja nähdä eri paikkoja, sillä sitä kautta oppii myös arvostamaan omaa kotiaan. Juuri nyt en voisi olla iloisempi siitä, että pääsen tänään nukkumaan omaan sänkyyni.

Oikein hyvää loppu- ja tulevaa lomaa kaikille :)

♥Milla 

 

 

Ladataan...

Pages