Vähän avautumista

77e6c17f2582eaeae6109f39336bc3a1.jpg

Ihmisten on vaikea ymmärtää, että en vain ”käy” salilla ja ”syö terveellisesti”. Olen huomannut, että he ovat monesti ylipainoisia, jotka arvostelevat tätä elämäntapaa. Onko se heiltä jotenkin pois? En minäkään arvostele heidän elämäntyyliä, hehän loukkaantuisivat siitä. Yhdessä kädessä on liikaa sormia laskemaan, kuinka moni ihminen lähipiirissäni oikeasti tajuaa ja ymmärtää, kuinka paljon motivaatiota ja intohimoa tämä laji vaatii. Saattaahaan se kuulostaa hullulta, että rehkitään monta vuotta ja sitten mennään yhdeksi päiväksi lavoille. Mutta asia ei ihan ole niin. Jos treenaa vain yhtä päivää varten, on aivan hukassa. Tämä on elämäntapa, jossta nautin 100% joka päivä. Nautin siitä, kun kroppa ja mieli voivat hyvin säännöllisen unen, ruuan ja liikunnan vuoksi. Lisäksi on mielenkiintoista oppia, miten kroppa kehittyy ja miten se reagoi millekin ruualle tai lihasärsykkeelle.
Perustelen muutaman väitteen joita saan melkein päivittäin kuulla.

”Miks sä aina syöt omia eväitä?” ​Tämä on asia, joka saa ihmiset hämmentymään ruokatauolla. En minäkään kysy, miksi sinulla on noita keksejä mukana tai miksi sinulla on aina paahtoleipää lounaalla. Ihan kun se olisi taas joltain pois, että syön terveellisesti. Vakkarilounaaseeni kuuluu riisiä, bataattia tai perunaa ja lihaa sekä pähkinöitä ja hedelmiä. Ne saavat oloni tuntumaan hyväksi. Ruoka on lisäksi hyvää ja puhdasta ilman sokeria ja lisäaineita. Ruuasta saa energiaa ja se pitää verensokerin tasaisena.Terveellinen ja puhdas ruoka ovat paras vakuutus terveydellemme. Lisäksi energiaa riittää liikkumiseen, eikä kotona tarvitse ensimmäisenä tyhjentää kaappien karkkipiiloa. Minusta hauskinta on aina kuunnella ihmisten epäilyksiä siitä, että onko tämä terveellistä tai edes laillista. Sheikkerissä oleva herajauhe saattaa olla laitonta. Riisissä ja lihassa saattaa piileskellä myös jotain laitonta. Ja ruokavalionikin on varmaan epäterveellinen, koska pitää olla niin lihaksikas.

”Mitä järkeä treenata yhden päivän takia?”​ Kuten jo aiemmin sanoin, että jos tällä ajattelutavalla aikoo päästä kisaamaan sillä ei pitkälle pötkitä. Treenaan vain itseni, en muita varten. Minä treenaan joka ikisen päivän takia, 365 päivää vuodessa. Siitä saa hyvän olon. Salilla käynti vahvistaa niin lihaksia, luustoa kuin verenkiertojärjestelmää ja jopa mieltä. Haluan olla hyvässä kunnossa vuoden ympäri, en vain yhtä päivää varten. Mutta koska olen kilpailuhenkinen, tuo ajatus kisoista tietynlaisen mausteen treeneihin.

”Eikö tuo ole vähän liian kallista?” Riippuu mihin vertaa. Aski tupakkaa päivässä maksaa vuodessa noin 2000e. Sillä saa salimaksut maksettua 3 vuodeksi. Jos käyt juhlimassa kaksi kertaa kuussa, ja rahaa menee aloitusjuomineen ja taximatkoineen, sanotaan nyt vaikka yhteensä 100e, vuodessa se on 1200e. Sillä saa maksettua jo laadukkaan valmennuksen. Elämä on valintoja.

”Sulla varmaan menee monta tuntia päivässä treeneihin etkä ehdi tekemään muuta” Öö, ei? Tehokas treeni kestää noin 1-1,5 tuntia. Käyn neljä kertaa viikossa salilla. Viikossa siis yhteensä noin 6 tuntia. Vuorokaudessa on 24 tuntia. Siitä nukun ennen työpäivää 7 tuntia. Töissä menee 8 tuntia. Jäljelle jää ”ylimääräistä aikaa” 7,5 tuntia. Jotkut käyttävät sen 1,5 tuntia esimerkiksi sohvalla makaamisen. Kyllä minäkin ehdin makoilla ja jopa liikunnan lisäksi. Elämä on taas valintoja.

Kysytte varmaan vielä, että miksi teen tätä? Koska rakastan tätä elämäntapaa. Se koukuttaa ja houkuttaa joka päivä enemmän.
Rauhaa ja rakkautta helmikuuhun <3

12633298_10208471290248172_574355346_o.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *