Maailman paras munaton pannari (ja ihan vahingossa)

Olen tehnyt useasti kotikokki.net sivuilta löytyvällä ” Maailman paras pannari”- ohjeella pannukakkua, mutta nyt onnistuin tekemään ilman kananmunaakin maailman parasta pannaria ikinä!

Resepti:

4 dl vehnäjauhoja 

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta 

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

8 dl maitoa

2 munaa (huom! Voit korvata munat 1 dl vaniljajogurttia ja 1/2 muussatulla banaanilla)

100 g sulatettua margariinia

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se jogurtin kanssa. Lisää maito, sulatettu ja jäähtynyt rasva ja banaani-jogurttiseos kuivien aineiden kanssa. Voi antaa turvota, mutta ei ole välttämätöntä.

Sitten se vahinko vaihe: kun olet kaatamassa taikinaa kulhosta pellille, pudota kulho pellille niin, että n.2-3 dl leviää paistotasolle, pöydälle, lattialle jne.. jos on normaalikokoinen uuni ja pelti tämän vaiheen voi luultavasti jättää väliin! Meidän kapeassa uunissa ja matalalla pellillä jäljelle jääneellä määrällä taikinaa pannarista tuli koostumukseltaan aivan täydellinen- päältä rapea ja sisältä pehmeä! Taidan ensi kerralla tehdä suosiolla vähemmän taikinaa…

Paista uunissa 200-225° n. 1/2h

2016-07-10 16.12.24.jpg

2016-07-10 16.14.38.jpg

Herkullisia pannarihetkiä!

koti ruoka-ja-juoma vanhemmuus
Kommentit (4)
  1. 4 dl semper finmix
    1 1/2 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    1,5 tl suolaa
    1 tl ruokasoodaa
    2 tl vaniljasokeria
    7 dl mantelimaitoa alpro barista
    1 dl joe’s kurt mantelimansikkajogurttia (sattu olee jääkaapissa, vanilja tai banaani voi sopia myös)
    2 kpl soseutettua banaania
    100 g sulatettua maidotonta margariinia sunnuntai

    Pelti kuumennetaan uunissa nii että siinä on päällä leivinpaperi ja sit n. 50g maidotonta margariinia, sitku se on sulanut se margariini ni otetaa pelti uunista ulos, levitetään tasaseks se sulanut margariini, kaadetaan taikina siihe päälle. Laitoin taikinan päälle pieniä paloja margariinia mut ei olis kyllä tarvinnut, ne vain uppos siihen. 20-25min 225 asteessa. Rakenne on kuin pannukakussa ja maku on tosi hyvä.

    Kiitos hyvästä pohjasta josta sain tehtyä tosi hyvän version itselle ja omille allergisille lapsille. 🙂

  2. Jerry Puuvilla
    9.3.2022, 21:04

    Tää oli oikeesti tosi hyvää! Uunissa 40 min ja avot!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *