Vauvakinossa

Esikoiseni kanssa kävin vauvakinossa jo pari vuotta sitten muutaman kerran, mutta nyt pikkuveli, 3kk, on ollut leffassa jo kahdesti. Emmekä ole olleet ainoita, nytkin useat äidit jonottivat jo elokuvateatterin edessä vaunuineen (itseni mukaan lukien) ennen lippukassan avautumista. Tällaiset tapahtumat houkuttelevat äidit liikkeelle vaikka oletuksena saattaakin olla se, ettei elokuvan päättyessä tiedä sen juonenkäänteistä yhtään mitään. Ja tämäkään ei haittaa, sillä äitien vertaistuki ja pelkkä muiden äitien (ja toki isien) läsnäolo lähistöllä antaa voimaa omassa perhearjessa jaksamiseen, sillä muutkin painivat samojen ongelmien kanssa.

Vauvakinossa kukaan ei paheksu (yleensä) jos vauva huutaa koko elokuvan ajan, jos imettäessä rinta vilahtaa, jos vauvalle pitää vaihtaa koko vaatekerta niskaan asti levinneen kakan vuoksi tai jos joudut marssimaan ympäri salia lapsi kantorepussa koko elokuvan ajan. Vanhemmat lapset voivat kontata, ryömiä,kiipeillä portaissa ja laskea pikkuisissa liukumäissä.
Tällä kertaa elokuva oli Finnkinon iSense salissa jossa on tilavat nahkapenkit, joissa imetys sujui mukavasti. Äänet olivat hiljaisemmat kuin normaalit ja valaistus sopiva. Salissa oli väljää, koska leffaa ei luonnollisestikaan myydä loppuun maanantai iltapäivänä klo 14. Aina ajoittain vauvaelokuviin eksyy vahingossa esimerkiksi eläkeläisiä, mutta yleensä he eivät ole tästä moksiskaan.

Mitä vauvakinoon kannattaa ottaa mukaan? Suosittelen autokaukaloa tai vaunukoppaa pienille seuralaisille nukkumapaikaksi. Vaunut tulee jättää salin ulkopuolelle. Kantoliina tai reppu saattaa olla levottoman vauvan kanssa hyödyllinen. Lisäksi jokin peitto voi olla hyvä, jonka päällä voi isommat lapset köllöttää salin lattialla. Paikalla kannattaa olla ajoissa, jotta saa valittua itselleen sopivan paikan salista.

Salissa on mikro, vaipanvaihtopöytä (jossa vaippoja ja kosteuspyyhkeitä), vaipparoskis, joitain leluja ja leikkimattoja sekä ajoittain myös esimerkiksi liukumäki salin edessä taaperoiden viihdykkeeksi.

Suosittelen kyllä lämpimästi! Seuraava vauvaelokuva finnkinossa huhtikuussa.

perhe ystavat-ja-perhe lapset suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *