Afterworkeilla mimmien kanssa

*Sisältää mainoslinkkejä

picture (117 of 197).jpg

kaikki kuvat ottanut lahjakas Sanni Riihimäki

Heeeei mimmit! Se on maanantai! Kuva on kuitenkin otettu viime viikolla (koska let’s face it, kukaan ei hymyile noin leveästi maanantaisin).

Viime viikolla järkättiin nimittäin maailman ensimmäinen Mimmit sijoittaa -tapahtuma. Siellä oli aivan, superin, ihanan, mielettömän, sairaan siistiä, jos niin saa omasta tapahtumastaan sanoa. Koska paikkoja tapahtumaan oli rajatusti, olen järjestänyt teille digitaalisen 2D-elämyksen illasta blogipostauksen muodossa. Se on melkein sama, kuin olisitte olleet paikan päällä. (HUOM! melkein)

Joten: laita Destiny’s Child soimaan, ota viileä juoma käteen, ja nauti afterworkeista! Tekstistä löytyy linkkejä aiheisiin jota käytiin illan aikana läpi. <3

picture (190 of 197).jpg

picture (183 of 197).jpg

Afterwork järkättiin Harju8-ravintolan kabinetissa, johon saapui paikalle 20 aivan mieletöntä mimmiä keskustelemaan sijoittamisen aloittamisesta. Oli ilo nähdä, kuinka upeaa porukkaa tällainen aihe vetää puoleensa. Illan tunnelma on 100% näiden mimmien ansiota.

picture (193 of 197) (1).jpg

Hanna oli mastermind koko tapahtuman takana. Hän oli lukenut blogiani ja ehdotti, että käytäisiin sijoittamisen aloittamiseen liittyvät asiat läpi tapahtuman muodossa. Genious. Hanna tulee tuottamaan useita Mimmit sijoittaa -tapahtumia pitkin kevättä. Tervetuloa tiimiin, mimmi. <3

picture (153 of 197).jpg

Pian oli aika toivottaa kaikki tervetulleeksi. Illan teema oli tosiaan sijoittamisen aloittaminenAloitimme luonnollisesti pohtimalla, mikä pörssi on.

picture (176 of 197) (1).jpg

Pörssiyhtiöt on suuria, julkisia osakeyhtiöitä

picture (177 of 197).jpg

Ja osakkeet pieniä palasia näistä suurista yrityksistä. Tai jotain siihen suuntaan 🙂

picture (136 of 197).jpg

Mimmi valppaana

picture (163 of 197) (1).jpg

Seuraavaksi käsiteltiin mun lempiaihe (kuten ilmeestä selvästy näkyy), indeksirahastot

picture (125 of 197) (1).jpg

Puhuttiin myös sijoittamiseen liittyvistä riskeistä

picture (139 of 197) (1).jpg

Ja lopuksi käytiin läpi kestolemppari, eli korkoa korolle -ilmiö

picture (134 of 197).jpg

Mimmit, muistakaa aina tarkistaa rahaston kulut 😉

picture (109 of 197).jpg

Oman hölinäni jälkeen mimmien oli aika ryhtyä hommiin. Koska jokaisella itseään kunnioittavalla sijoittajalla täytyy olla sijoitussuunnitelma, mimmit saivat askarrella itselleen sellaiset! Sijoitussuunnitelmassa on hyvä ottaa huomioon oma budjetti (kuinka paljon voit säästää esim. kuukaudessa?), sijoitustavoite (karibianmatka eläkkeellä vai mikä?), riskinsietokyky (ice, ice baby) ja sijoitushorisontti (kuinka monta vuotta pystyt pitämään rahat pörssissä?).

picture (182 of 197).jpg

Itse rupesin jännityksen rauettua kiskomaan drinkkejä kaksin käsin 😉

picture (20 of 197).jpg

Suunnitelmat koristeltiin Kukkakollektiivin ihanilla kuivakukilla

picture (94 of 197).jpg

Ja lopulta Hanna veti koko höskän laminaattorin läpi!

picture (101 of 197).jpg

Näin mimmit saivat viedä kotiin ehkä kauneimmat koskaan askarrellut sijoitussuunnitelmat? Näitä voi säilyttää tyynyn alla tai kirjahyllyssä ja ottaa esiin sitten, kun rahat arvo-osuustilillä polttelee tai media uutisoi sensaatiomaisesti pörssiromahduksista.

picture (73 of 197).jpg

Lopuksi halukkaat saivat vielä avata itselleen ihka oman ilmaisen arvo-osuustilin (eli sijoitussalkun) Nordnetiin (*). Paikan päällä oli raudanluja ammattilainen, supersympaattinen Annika Nordnetilta. Annika jeesasi kiperien kysymysten ja tilien avaamisen kanssa

picture (14 of 197) (1).jpg

Se fiilis, kun olet juuri aloittanut kuukausisäästämisenTapahtuma toteutettiin yhteistyössä Nordnetin kanssa

picture (65 of 197) (1).jpg

Illan selkeä kohokohta oli päästä tutustumaan kaikkiin mimmeihin, jotka olivat tulleet paikan päälle <3

picture (192 of 197).jpg

Kaksi väsynyttä ja iloista mimmiä tapahtuman jälkeen. Kiitos Spalt PR meidän upeista lookeista!

picture (181 of 197).jpg

Ja näin maailman ensimmäiset Mimmit sijoittaa -afterworkit oli siemailtu. Onneksi meillä on Hannan kanssa suunnitteilla useita tapahtumia keväälle. Jos sulla on toiveita tapahtuma-aiheista tai -paikoista, ilmianna ne kommenttikenttään!

Mimmi, kiinnostaisiko sua tulla keskustelemaan sijoittamisesta tällaiseen tapahtumaan? <3

tyo-ja-raha raha opiskelu raha
Kommentit (13)
  1. Moi! SIIS AIVAN MAHTAVAA, että teillä on tällainen blogi. Meitä istuu juuri kolme mimmiä Säästäminen ja sijoitustoiminta-kurssilla Lahden ammattikorkeakoulussa. Tuskaisina. Ei me tajuta mitään. Edes wikipedian avulla. Plus luennoitsijat höpöttää vaan omiaa tuolla edessä. Aihe on todella kiinnostava, mutta ei tällä opetustyylillä meidän aivot ymmärrä. Näytin juuri mimmeille tämän postauksen afterworkeistä ja HELL YEAH tästä saisi Lahdessa ihan mahtavan jutun myös! Uskon että kiinnostuneita olisi, meidän kurssilta mutta Lahessa yleisesti. Mulla olisi mielessä ihan täydelinen paikkakin täällä. Eli, tahdon ilmiantaa paikaksi Lahden! Jos kiinnostutte, niin ota muhun yhteyttä instassa @mmerise niin sovitaan, autan mielelläni järjestämisessä ja paikan kanssa!

    -Mimmit tuskissaan

  2. Moikka! Vitsit aivan upeeta, että tämmöisiä järkätään ja tabuja murretaan ja noi laminoidut kukkasilla koristellut sijoitussuunnitelmat on upeita 🙂 Tsemppiä tuleviin tapahtumiin!

    Terveisiä ite sijoittamisen juuri aloittanut miespuolinen henkilö

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *