Näin avaat arvo-osuustilin viidessä minuutissa

*Sisältää mainoslinkkejä

P1011135.jpg

Normaalisti, jos mimmi pyytää ystävää hengailemaan tiistai-iltapäivänä, hän saattaa ehdottaa vaikka kävelyä, leffaa tai illallista. Sijoitusbloggaajakaverisi taas saattaa vastata tyyliin joo, nähdään vaan! Avataanko sulle vaikka arvo-osuustili? 

Näin kävi kun istuin alkuvuodesta rakkaan ystäväni Hannan kanssa kahvilla. Mikä ettei, Hanna vastasi ja innostui lopulta asiasta niin paljon, että järjestää nykyään kanssani Mimmit sijoittaa -tapahtumia.

Sain laiskan mimmin sijoitusoppaaseen pyynnön kertoa tarkemmin arvo-osuustilin avaamisen ja kuukausisäästösopimuksen solmimisen askelista täällä blogin puolella. Mietin heti, että herran tähden, tottakai teidän sellainen postaus pitää saada!

Jos siis olet harkinnut arvo-osuustilin avaamista ja sijoittamisen aloittamista, jatka lukemista. Tule mun ja Hannan kanssa (kuvainnollisesti) kahville, niin avataan samaan syssyyn tilit teille molemmille! Avaamista varten tarvitset (mieluusti) läppärin ja (ehdottomasti) verkkopankkitunnukset.

P1011160.jpg

Hanna päätyi avaamaan tilin Nordnetiin (*) sillä arvo-osuustilin avaaminen on ilmaista ja onnistuu netissä viidessä minuutissa. Nordnet on avoin kaikkien pankkien asiakkaille ja on Suomessa sijoittajien ykkössuosikki. Olen itsekin Nordnetin asiakas.

Aloitimme laskemalla mimmien oman sijoitussivun (*) säästölaskurista, minkälainen kuukausittainen säästösumma olisi Hannan säästötavoitteeseen sopiva. Useimmissa rahastoissa minimisäästösumma on 15 €, ja se on varsinkin opiskelevalle mimmille oiva valinta.

P1011175.jpg

Sitten ruvettiin hommiin. Päästäkseen alkuun, Hanna tunnistautui palveluun henkilötunnuksilla. Avataksesi Nordnet-tilin netissä, sinun tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Muussa tapauksessa tee kirjallinen hakemus!

P1011176.jpg

Aand we’re in! Tilin avaamisessa on viisi askelta. Ensimmäiseksi, ilmoita puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

P1011177.jpg

Toiseksi, valitse käyttäjätunnus ja salasana, jolla kirjaudut jatkossa palveluun. Itse käytän nykyään myös Norndetin äppiä, johon kirjaudun sormenjäljellä.

P1011178.jpg

Kolmanneksi, valitse osake- ja rahastosalkku 😉

P1011180.jpg

Neljännessä askeleessa sinun tulee vastata muutamaan kysymykseen säästämisestäsi

P1011181.jpg

Ja viides ja viimeinen askel on sopimusehtojen läpikäynti ja hyväksyminen! Asiakirja allekirjoitetaan tunnistautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla.

P1011183.jpg

Tämän jälkeen Nordnetin maajohtaja ja main mimmi Suvi Tuppurainen toivottaa sinut juhlavasti tervetulleeksi. Ihka oman sijoitussalkun avaamisessa on kestänyt viisi minuuttia!

P1011184.jpg

Kun oma tili on avattu, voit halutessasi siirtää sinne rahaa saman tien. Mutta ei mulla ole mitään könttasummaa valmiina, Hanna sanoi. No biggie, ei sellaista tarvitakaan.

P1011185.jpg

Hanna siirsi omalta pankkitililtään salkkuunsa 20 euroa

P1011186.jpg

Ja osti sillä osuuden kulutonta rahastoa! Kun rahaston merkintäpalkkio on 0 €, sinun ei tarvitse säästää suuria summia sivuun ja sitten vasta sijoittaa. Saat rahat töihin puolestasi saman tien! Toimeksiannon jälkeen Hanna oli ylpeä, ja syystäkin. Hän oli vihdoin sijoittava mimmi!

P1011187.jpg

Kun hän kerran oli päässyt vauhtiin, Hanna solmi itselleen samalla myös jatkuvan kuukausisäästösopimuksen. Sen voi tehdä salkun yleisnäkymästä tai kohdasta Kaupankäynti > Rahastot > Kuukausisäästäminen.

Valitse summa, jonka haluat säästää kuukaudessa (useimmissa rahastoissa minimisumma on 15 €), sekä päivä, jolloin haluat toimeksiannon menevän. HUOM! Rahan siirtyminen omalta pankkitililtäsi Nordnetiin kestää viitesiirtona pari päivää. Jos siis haluat rahan lähtevän pankkitililtäsi joka kuun 5. päivä, valitse kuukausisäästösopimuksen päiväksi vaikka 15. päivä. Silloin rahat ovat varmasti ehtineet siirtyä arvo-osuustilillesi.

Itselläni palkkapäivä on aina kuun neljäs, suoraveloitus pankkitililtäni joka viides, ja kuukausisäästösopimus Nordnetissa joka viidestoista.

Lisää rahastot, joihon haluat kuukausisäästää sekä niiden välinen jakauma. Jos säästät vain yhteen rahastoon, sen jakauma 100%. Itse säästän kahteen rahastoon jakaumalla 50%/50%.

Ja aloita säästäminen!

Onko tämä suuri ja pelottava sitoutuminen? Kuukausisopimuksen voi purkaa ja sen summaa voi muuttaa milloin vain. Rahojen siirtäminen pankkitililtäsi arvo-osuustilille ja takaisin ei maksa mitään. Vaikka kyseessä onkin sopimus, et sitoudu ajallisesti mihinkään. Tärkeintä on vain uskaltaa aloittaa!

P1011137.jpg

Tämän jälkeen Hannalla oli edessään vielä viimeinen askel: suoraveloitussopimuksen tekeminen omassa verkkopankissa. Kuukausisäästösopimussivun oikealla puolella löytyvästä ohjeesta löydät alaotsikon toistuva talletus:

Toistuva talletus.png

Seuraa sieltä Talletukset-linkkiä

Tee manuaalinen talletus.pngJa valitse uuden sivun oikesta alakulmasta drop-down Tee manuaalinen talletusOtsikon alle aukeaa lista Nordnetin eri pankkien asiakasvaratileistä. Kopio oman pankkisi IBAN-tilinumero ja oman tilisi viitenumero. 

Kirjaudu sitten omaan nettipankkiisi ja tee uusi maksu. Kirjaa maksun vastaanottajaksi Nordnet Bank AB / Nordnet Pankki, ja liitä listalta kopioidut IBAN ja -viitenumerot.

Aseta summaksi sama, jonka merkitsit kuukausisäästösopimukseen, ja eräpäiväksi se päivä, jolloin haluat rahojen lähtevän pankkitililtäsi. Lopuksi aseta maksukerta toistumaan “kuukausittain toistaiseksi”. Hyväksy maksu ja avot!

P1011164.jpg

Operaation jälkeen olet toivottavasti yhtä onnellinen kuin Hanna kuvassa. Vaikka tämä oli pieni hetki Hannan elämässä, ajan kuluessa se tulee tekemään siihen suuren vaikutuksen. Tarjoilija! Kakkua, kiitos!

PS. Mimmit sijoittaa -blogissa ei anneta sijoitusneuvontaa, eikä tämän postauksen sisältöä tule tulkita kehotuksena tai tarjouksena ostaa tai myydä mitään rahoitusvälineitä. Me olemme kaikki aikuisia mimmejä, ja teemme sijoituspäätöksemme itse. Jos sä päätät aloittaa sijoittamisen, tee se itsesi takia, älä mun. 😉 <3

tyo-ja-raha tyo raha raha
Kommentit (8)
  1. Heippa! Onko mitään vinkkejä siitä, mitä rahastoita tuosta isosta listasta kannattaa valita vai onko sillä niin väliä? 🙂

  2. YOU'VE GOT TO FAIL TO SUCCEED - Linda Mustakari
    13.4.2019, 20:24

    […] the plunge towards one of my dreams today which is to become a woman with investments. I did it by opening a book-entry account! If investments (and truckload of money) if on your bucket list also, I recommend to check out the […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *