Elamaa ilman tiskikonetta, onko sitä?

Voi hitto. Tiskikone. Hajosi.

No ei se tiskaaminen nyt niin vaikeaa ole. Oikeasti! Kun vaan ryhtyy toimeen. Eipä siinä käsin tiskaamisessa muuta ongelmaa olekaan kuin se ryhtyminen. Loppu on oikeastaan aika terapeuttista. Sit on tietysti niiden astioiden kuivattelu asunnossa, jossa ei ole astiakaappeja. Ja koska nyt ei ole parempaakaan tekemistä (eli pitäisi imuroida) niin eihän sitä voi olla laskematta, että paljonko tiskialtaassa lotraamiseen oikeasti menee aikaa vuositasolla. 

img_1874.jpg

No, jos syön kotona keskimäärin kolme neljästä ateriasta (aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala) ja vietän lisäksi pienen teehetken jossain vaiheessa, niin astioita tulee ainakin neljä settiä. Kussakin setissä yksi lasi, yksi lautanen ja pari kihveliä ja jokin lisäpuhdistettava (= pannu, leikkuulauta, säilytysastia) niin siinä on 5 astiaa kertaa 4 eli 20 erillistä astiaa. Yhden astian tiskaamiseen ja sivuun siirtämiseen kuluu keskimäärin 20-30 sekuntia, isompien jopa minuutti. Huuhteluun suurinpiirtein puolet ajasta. Tästä saamme siis hienon kaavan.

Päivittäiseen tiskaamiseen menee siis:

– 4 kertaa  minuutti (isommat puhdistettavat) = 4 minuuttia

-16 kertaa keskimäärin 25 sekuntia = 6,6 minuuttia

Eli yhteensä 10 minuuttia päivässä. Oikeasti kyllä mielestäni tiskaan paljon enemmän, esim. Koko Ajan. Ja koska vuodessa on 365 päivää niin vuodessa tiskaamiseen menee 3650 minuuttia eli 60 tuntia!! Hitto siinä ajassahan oppisi soittamaan vaikka nokkahuilua!!

Uusi tiskikone maksaa noin 340 euroa asennuksineen, jos ostan sen halvimman pienen. Vuodessa maksaisin siis 5,6 euroa yhdestä lisävapaa-ajan tunnista, jotka saisin käyttööni koneen hankinnan seurauksena. Musta se on aika halpa tuntitaksa. Ja muuten älysin juuri, että unohdin tuosta kokonaan astioiden huuhteluun menevän ajan, joka nostaa päivittäisen tiskausajan 15 minuuttiin, vuosittaisen tiskausajan 91 tuntiin ja LASKEE tuntitaksan 3,7 euroon!! Siis mä NEEN ostan sen koneen!

img_1876.jpg

 

Ps. Kuvan suklaamannapuuro ei liity juttuun mitenkään. 

Ps 2. Jos tässä jutussa on laskuvihreitä, niin en yhtään ihmettele.

Kommentit (4)
  1. Kultahillokala: suosittelen kyllä sydämeni pohjasta. Toi mun entinen, joka nyt hajosi, on ollut kaverini asunnossa ”avioliitonpelastajana” kuten kaverin mies sitä kutsui. Eli ilmeisen pidetty väline sielläkin :).

  2. Aihe koskettaaa mua syvästi! Ite oon asunut omillani nyt kuus vuotta ja IHAN ILMAN TISKIKONETTA! se sattuu..mä inhoan tiskejä, ja ikävä kyllä niin myös mun rumempi puoliskoni..Mutta tiskivuorten takana, jossain tunnelin päässä loistaa valo: tiskikoneen käynnistysnappulan valo: poikakaverin isoisä puhui siihen sävyyn, että ei tässä kauaa mene, kun sellainen väline meidän keittiössä surisee HALLELUJA

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *