Into the Futuro

Vaikka olenkin kirjoituskiellossa jumahtaneen selän takia, niin ihan pikaisesti hieman muoviset terveiset Espoosta! Tämmöisellä sinne laskeuduttiin:

img_2885.jpg

No okei, toivoin, että olisin laskeutunut, bussilla piti mennä tällä kertaa *myöntää pitkin hampain*. Tässä ei nyt siis ole kyseessä ufo eikä muukaan itsestään liikkuva kuljetusväline vaan Futuro-talo. Tämä 60-luvulla suunniteltu ”tulevaisuuden alppimaja” on tehty pääosin lasikuidulla lujitetusta muovista ja on pörähtänyt Design-pääkaupunkivuoden kunniaksi näyttelykeskus Weegeen takapihalle Espoon Tapiolaan.

img_2901.jpg

Kyseessä on siis Matti Suurosen Futuro – siirrettävä aikuisten leikkimökki. Tämän majan ideana oli, että se on helppo siirtää paikasta toiseen (ei omalla moottorillaan, harmi kyllä) ja että se olisi nopea lämmittää siellä, minne sitten vietäisikään. Kuljetus tapahtuisi helikopterilla, kas näin:

img_2894.jpg

Sisältä pullean ranskanpastillin näköinen talo on yllättävän avara: onhan ikkunoita paljon ja tila varsinkin keskeltä ihan kiitettävän korkea. Herää vaan kysymys, että millä lämpö pysyy talon sisällä jos pastilli oikeasti lykättäisiin jonkun lumisen vuoren laelle. 

img_2896.jpg

Kattorakennetta.

Tilaa olisi myös mahdollista jakaa vaikka millä tavalla. Tässä Futurossa tilassa on vain lepotuoleja ja pieni vaatehuonen oloinen sivuhuone. Lisäksi talossa oli pieni vessa ja keittiöaihio. Harmi, että taloa ei oltu sisustettu oikeasti asuttavan oloiseksi.

img_2897.jpg

Sisäänkäynti ja osa talon keskellä sijaitsevasta avotulisijasta.

img_2891.jpg

Keittiö.

Nyt jos tämän pylpyräisen tahtoo nähdä, niin kiireen vilkkaa Epsooseen: näyttely päättyy jo 16.9.! Ja jos oikein innostuit, niin Katajanokalla on nähtävillä samaa sarjaa oleva Venturo. Kyllä meitä nyt hellitään näillä 60-luvun kukkasilla!

img_2892.jpg

Kommentit (2)
  1. Hih, lukihäröjä on siis kaikilla :). Futuro on kyllä aikansa peili. Tuo Venturo sen sijaan mun mielestä menisi hienosti tänäkin päivänä, on sen verran neutraalimpi muotokieleltään. Ja noista väreistä en sano mitään… 😀

    Nimim. lotto vetämässä helikopteria ajatellen…

  2. ”Sisäänkäynti keskellä sijaitsevasta avotulisijasta” Arvaas kun näin luettuani aloin pohtia insinöörinaivoillani että miten ihmeessä se tapahtuu. Totesin sen silti järkeväksi verrattuna näyttelykäytössä olleisiin portaisiin, sillä sitä kautta tultaessa pääsisi aivan liikaa kylmää ilmaa sisälle. Että näin täällä 😀

    Ja onneksi meillä kaikilla on helikopteri jolla siirtää tämä leikkimökki sen oman himalajan huipulle. Olisin kannattanut sisäänrakennuttua siirtojärjeselmää myöskin!

    Hyvin näkee muuten Futurosta aikakauden jona se on suunniteltu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *